کد خبر : 162037
تاریخ انتشار : شنبه 15 ژوئن 2019 - 9:30
-

‌آیا ستاره شدن با مدارس فوتبال ممکن است؟

‌آیا ستاره شدن با مدارس فوتبال ممکن است؟

به گزارش قائم آنلاین، مدارس فوتبال توانسته به خوبی جایگاه خود را در میان خانواده‌ها یافته و کودکان و نونهالان زیادی برای فراگیری آخرین متدهای روز فوتبال در این مدارس نام نویسی می‌کنند که استان فوتبال خیز بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نیست و فوتبال آموزان زیادی در این مدارس و تحت نظر مربیان

به گزارش قائم آنلاین، مدارس فوتبال توانسته به خوبی جایگاه خود را در میان خانواده‌ها یافته و کودکان و نونهالان زیادی برای فراگیری آخرین متدهای روز فوتبال در این مدارس نام نویسی می‌کنند که استان فوتبال خیز بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نیست و فوتبال آموزان زیادی در این مدارس و تحت نظر مربیان به تمرین و آموزش می‌پردازند.

با یک نگاه اجمالی به این موضوع باید بررسی کرد که آیا این مدارس از استانداردهای لازم از قبیل زمین چمن مناسب، مربیان کارآمد و دیگر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برخوردار هستند یا خیر؟ و یا اینکه کیفیت آموزش‌ها به شکل مورد انتظار بوده و می‌تواند فوتبال آموزان را به سمت ستاره شدن ببرد.

افزایش مراکز آموزشی فوتبال در بوشهر

برای دانستن این چرایی و چگونگی‌ها در حاشیه مراسم افتتاح یکی از مدارس فوتبال استان بوشهر در ترم تابستان به سراغ متولیان این امر رفتیم تا نظراتشان را در خصوص معیارهای این مدارس مطابق با قوانین روز فیفا و همچنین رعایت استانداردهای لازم جویا شویم.

ابتدا به سراغ مدیر کمیته استعدادیابی هیئت فوتبال استان رفتیم و نظراتش را در این خصوص جویا شدیم، معماری معتقد است فوتبال پایه یکی از ارکان اصلی رشد و توسعه این رشته ورزشی است.

“حمید معماری”، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: در سال‌های اخیر هیئت فوتبال در راستای رشد و توسعه این رشته پرطرفدار با صدور مجوزهایی برای مدارس فوتبال توانسته است تعداد این مراکز آموزشی را از ۱۵ به ۷۲ مدرسه افزایش دهیم که در سراسر استان و شهرستان‌ها دارای مدارس فوتبال هستیم که این مراکز آموزش را از پایه شروع کرده و نقش بسیار مؤثر و ارزشمندی در رشد و توسعه فوتبال دارند.

هر مدرسه فوتبال دارای یک مدیر فنی

مدیر کمیته استعدادیابی هیئت فوتبال استان بوشهر در خصوص رعایت استانداردهای لازم از سوی این مدارس و کیفیت مربیان اظهار کرد: در بحث آموزش مربیان، با برگزاری کلاس‌های مربیگری که از سوی کمیته آموزش صورت گرفته مربیان ارتقا پیدا کرده و کلاس مربیگری B آسیا را گذرانده‌اند؛ گرچه هنوز به استانداردهای مورد انتظار نرسیدیم ولیکن توانسته‌ایم در حد توان در این راه گام برداریم و مربیان و مدیران فنی برای مدارس فوتبال معرفی کنیم.

معماری تاکید کرد: در حال حاضر هر مدرسه فوتبال دارای یک مدیر فنی است که دارای بالاترین مدرک مربیگری است و می‌تواند در توسعه و برنامه ریزی آموزشی دخالت مؤثر داشته باشد، با این وجود در راستای توسعه دانش فنی همچنان تلاش‌های لازم را انجام خواهیم داد.

در بخش زمین چمن دچار کمبود هستیم

این پیشکسوت فوتبال در خصوص مشکلات سخت افزاری این مدارس گفت: در بخش زمین چمن دچار کمبود هستیم گرچه اداره ورزش و جوانان ساختارسازی‌های خوبی انجام داده، اما با توجه به علاقمندی و اقبال مردم به این مدارس در سطح استان بوشهر نیاز به زمین‌های باکیفیت و استانداردی داریم تا جوانان و نوجوانانمان بتوانند اوقات فراغت خود را به سر ببرند.

مدیر کمیته استعدادیابی هیئت فوتبال استان خاطرنشان کرد: قطعاً برای تحقق این امر بایست تعامل خوبی میان اداره ورزش و هیئت فوتبال برقرار باشد که خوشبختانه با حضور آقای بهروزیان‌فر سرانه فضای ورزشی توسعه خوبی داشته و در اقصی نقاط استان و حتی روستاهای ما نیز زمین چمن احداث شده است.

حمید معماری افزود: با این وجود در مرکز استان کمبود زمین چمن بیشتر به چشم می‌خورد، و حتی شهرستان‌های ما از نظر امکانات سخت افزاری جلوتر از مرکز استان هستند.

به لحاظ سخت افزاری هنوز به استانداردهای لازم نرسیده‌ایم

پس از شنیدن صحبت‌های حمید معماری به سراغ کسی رفتیم که خود متولی امر فوتبال در استان بوشهر است و کاملاً بر این امر واقف است. رئیس هیئت فوتبال بوشهر در خصوص نقش مدارس فوتبال در پیشرفت فوتبال پایه اظهار کرد: مدارس فوتبال به لحاظ فلسفه علمی پایه گذار و اساس رشد و توسعه این رشته در هر کشور و استان می‌باشند و امروز هم استان بوشهر با توجه به استانداردهای مدنظر فیفا (FIFA)، ای اف سی (AFC) و همچنین سیاست گذاری‌های فدراسیون فوتبال، از جمله استان‌هایی بوده که در سال‌های اخیر رشد کمی و کیفی بالایی داشته است که به عنوان ماحصل آن می‌توان به حضور چندین نونهال جوان، نوجوان و امید از استان بوشهر در سطح تیم‌های ملی بانوان و آقایان کشورمان اشاره کرد.

محمد نجفی با اشاره به استانداردسازی و رعایت این معیارها در مدارس فوتبال گفت: متأسفانه به لحاظ سخت افزاری در سطح استان هنوز به استانداردهای لازم نرسیده‌ایم، گرچه نباید از فعالیت‌های اداره ورزش و جوانان غافل شد که در این چند سال فعالیت‌های خوبی در راستای فراهم‌سازی زیرساخت‌های فوتبال بوشهر داشته‌اند. با این حال به لحاظ جریانات علمی و فنی مربیان، طی سالهای گذشته توانسته‌ایم کلاس‌های متعددی را در حوزه ورزش تعریف و برگزار کرده و به دستاوردهای خیلی خوبی نیز دست پیدا کنیم.

مربیان هدفشان را در مدارس فوتبال پی ریزی کنند

وی تصریح کرد: امروز به لحاظ جایگاه مربیان در موقعیت خوبی هستیم و همچنان نیز برای برخورداری مربیان از علم و فنون و متدهای روز فوتبال تلاش می‌کنیم و قطعاً تسلط بیشتر مربیان استان ما به حوزه فوتبال می‌تواند در پیشرفت فوتبال آموزان هم استانی تأثیر بالایی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنم مربیان انتظار نداشته باشند که حتماً در تیم‌های بزرگسالان حضور داشته باشند و اگر می‌خواهند پایه گذار سازندگی، آبادانی و عمران در فوتبال باشند می‌بایست هدفشان را در مدارس فوتبال پی ریزی نمایند.

رئیس هیئت فوتبال استان بوشهر در خصوص نظارت و بازرسی‌ها بر این مدارس فوتبال نیز اظهار کرد: هئیت فوتبال با توجه به سازوکارهایی که سعی کرده به طور سالانه در جهت آسیب شناسی کاری خودش تدوین کند با برخورداری از یک تیم پنج نفره در حوزه فنی تحت عنوان تیم بازرسی کمیته فنی و جوانان کلیه فعالیت‌های مدارس فوتبال از جمله مجوزها، مسائل فنی، اخلاقی و حتی مسائل بهداشتی و ابزاری را رصد می‌کند. امیدواریم که با طی همین مسیر بتوانیم هر روز شاهد ایجاد شرایط بهتری برای رسیدن فرزندان استانمان به آرمان‌هایشان باشیم.

مدارس فوتبال راهی برای ورود به مستطیل سبز

پس از شنیدن صحبت‌های دو مسئول فوتبالی به سراغ یکی از مربیان فوتبال در این مدارس رفتیم. “میثم وفایی” با اشاره به نقش مدارس فوتبال در رشد فنی فوتبال‌آموزان بیان کرد: بحث فلسفه مدرسه فوتبال و آموزش به این ختم خواهد شد که باید پس از سن سیزده سالگی وارد تیم نونهالان و نوجوانان شوند و مسلماً آن افرادی موفق خواهند شد که آموزش خوبی دیده باشند و پشتوانه سازی لازم صورت گرفته باشد که از ۹ سال تا به سنین بالاتر و رده بزرگسالان و به اصطلاح زمین بزرگ خواهند رسید.

وی ادامه داد: اساس کار در مدارس فوتبال ارائه آموزش کافی و درست بازیکن خصوصاً در حوزه تکنیکی است، که رعایت این موارد در این مدارس باعث می‌شود که مربیان در رده سنی بالاتر فشار کمتری پیش رو داشته باشند به شرط آنکه تاکتیک‌های لازم را در این مدارس به خوبی آموزش دیده باشند.

وفایی که مستقیماً در دل این مدارس با فوتبال آموزان به تمرین و آموزش می‌پردازد در خصوص لزوم تجهیز مربیان به علم روز گفت: بحثی که ما همواره بر روی آن تأکید داریم آگاهی و دانش مربیان است که از این جهت نیاز به کار بیشتری است و در رده فوتبال پایه خصوصاً در مدارس فوتبال یکسری آیتم‌ها باید اجرا شود و بالعکس!

مربیان مطالعه بیشتری در بحث رشد تاکتیکی فوتبال آموزان داشته باشند

این مربی فوتبال عنوان کرد: مربیان بایست مطالعه بیشتری در بحث رشد تاکتیکی فوتبال آموزان داشته باشند و کلاس‌های پایه بیشتری را شرکت کنند چون واقعاً کار با مدارس فوتبال خیلی سخت‌تر از کار با رده‌های جوانان و نوجوانان و… می‌باشد. به عنوان نمونه برخی مربیان در مدارس فوتبال تمرین بدنسازی با فوتبال آموزان انجام می‌دهند که این یک اشتباه بزرگ است و امیدوارم با مطالعه بیشتر تمرینات غیر ضروری حذف شود.

وی تصریح کرد: طبق کتاب گرس روتس فیفا کلیه فعالیت‌های بازیکنان از جمله گرم کردن و سرد کردن و حتی حرکات تکنیکی می‌بایست با توپ انجام شود.

وفایی در پایان به خانواده‌ها توصیه کرد که صبر و حوصله بیشتری در قبال رشد فوتبالی فرزندان به خرج دهند، چرا که رسیدن بچه‌ها به آمادگی لازم زمان‌بر است و باید صبر داشته باشند تا به نتیجه دلخواه دست یابند.

مهد تولّد فوتبالیست‌ها

در این بخش به سراغ “فاضل قنبرپور” کارشناس رشته ورزشی فوتبال رفتیم که شنیدن نظرات وی نیز خالی از لطف نیست.

این کارشناس ورزشی اظهار کرد: وقتی در مورد مدارس فوتبال صحبت می‌شود در واقع سخن پیرامون بخش مهمی از جامعه است که می‌توان به عنوان یک آکادمی یا مهد تولد فوتبالیست‌ها از آن نام برد. هنگامی که به این مقوله در بوشهر به شکل حرفه‌ای نگاه کنیم می‌بینیم که در سال‌های اخیر شهر ما بیشترین خروجی برای تیم‌های ملی را از این مدارس داشته است.

قنبرپور بیان کرد: ژن فوتبالی که در بین بوشهری‌ها وجود دارد باعث شده که خانواده‌ها تمایل و علاقه زیادی برای حضور فرزندان خود در این رشته نشان دهند. ما امروزه می‌بینیم که برای مراسم افتتاح یک مدرسه فوتبال بیش از هزار نفر حضور پیدا می‌کنند که شاید این میزان جمعیت در برخی مواقع در دیدار تیم‌های فوتبال استان و در استادیوم‌ها نیز حضور نیابند. این نشان دهنده علاقه بوشهری‌ها به فوتبال و ژن خوب آنها است که باید از این ژن خوب برای داشتن ملی پوش‌های بیشتر استفاده کنیم.

نظم، آموزش و مربیان با اخلاق در مدارس فوتبال به خوبی اجرا شود

وی تاکید کرد: یک نگاه خیلی مهم در مدارس فوتبال وجود دارد و آن هم نظم، آموزش و مربیان با اخلاق است که می‌بایست در این مدارس به خوبی اجرا شو.

فاضل قنبرپور در پاسخ به اینکه آیا اکنون این استانداردها رعایت می‌شود، بیان کرد: به جرأت می‌توانم بگویم که در بوشهر بیش از هفتاد درصد استانداردها در آموزش به فوتبال آموزان رعایت می‌شود و این یک نکته مهم است که بتوانیم از این اتفاق بزرگ به نفع فوتبال بوشهر استفاده کنیم؛ زیرا فوتبال یک صنعت است و همین صنعت باعث می‌شود یک شهر دور افتاده مثل باکو میزبان فینال یک مسابقه مهم شود، پس ما نیز باید از این پتانسیل بالا به خوبی استفاده کنیم.

انجام تمرین در چمن مصنوعی باعث نگرانی است

این کارشناس فوتبال در خصوص نظارت بر این مدارس توسط دستگاه‌های ذیربط گفت: قطعاً نظارت‌های خوبی صورت می‌گیرد و هر ساله از سوی حراست اداره ورزش و جوانان، تأییدیه های لازم با مهر هیأت فوتبال اخذ می‌شود. حتی این نظارت‌ها بر روی مربیان و مدارک ایشان نیز اعمال می‌شود که این یک نکته خیلی مثبت است.

وی در پایان گفت: کمبود زمین چمن در بوشهر نکته نگران کننده‌ای است که کار را سخت کرده و چیزی که باعث نگرانی بیشتر می‌شود انجام تمرین در چمن مصنوعی است که میزان آسیب دیدگی در این زمین‌ها بیشتر است. در مقابل آموزش‌ها در چمن طبیعی بهتر و امکان آسیب کمتر است که امیدوارم معضل کمبود چمن طبیعی با مساعدت مسئولین امر برطرف شود.

فوتبال فقط بازی کردن نیست

در ادامه به سراغ والدین این فوتبال آموزان نیز رفتیم که آنها نیز حمایت را مهمترین دغدغه فرزندانشان می‌دانند و معتقدند که استعدادهای فوتبال با حمایت و انگیزه بخشی می‌توانند رشد کرده و بدرخشند.

پدر یکی از این فوتبال آموزان به ایسنا گفت: نیمی از کار مربوط به نقش مدارس فوتبال و نیم دیگر به خانواده‌ها ارتباط دارد، زیرا فوتبال فقط بازی کردن نیست و حمایت از بازیکن جزو جدایی ناپذیر آن است که این امر مهم می‌بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به نقش حمایتی خانواده‌ها عنوان کرد: در مجموع نقش خانواده‌ها در رشد فوتبالی فرزندانشان بسیار مؤثر است و اگر این حمایت‌ها از سوی خانواده، مسئولین و مدارس فوتبال صورت نگیرد؛ یقیناً بچه‌ها پس از مدتی فوتبال را رها خواهند کرد.

فرزندان ما در مدارس فوتبال مانند یک درخت در حال رشد هستند

یکی دیگر از والدین فوتبال آموزان، رشد استعدادهای فوتبالی را اینگونه توصیف می‌کند: در حقیقت فرزندان ما در مدارس فوتبال مانند یک درخت در حال رشد هستند که می‌بایست رسیدگی‌های لازم درباره آنها انجام شود تا ثمر داده و در جامعه ورزشی مؤثر واقع شوند.

وی تاکید کرد: حتی مسئولین نیز می‌بایست حمایت‌های لازم در بخش‌هایی چون امکانات سخت افزاری و بها دادن به فوتبال آموزان این مدارس انجام دهند تا در نهایت شاهد رشد و شکوفایی این رشته ورزشی در استان و کشور باشیم.

گفتنی است مدارس فوتبال با هدف آموزش فوتبال به کودکان و نوجوانان تأسیس می‌شوند تا ضمن پر کردن اوقات فراغت با آموزش پایه‌ای و علمی فوتبال به توسعه و گسترش ورزش فوتبال در کشور کمک کنند و رویکرد این مدارس شناسایی هدفمند و کشف استعدادهای برتر در سنین پایین برای حضور در رده‌های سنی بالاتر و تیم‌های باشگاهی و ملی و پرورش نسل آینده فوتبال از دیگر اهداف این مدارس است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 + ده =