اقدامات “پسا سیل” وزارت بهداشت در استانهای سیلزده
به گزارش قائم آنلاین، دکتر علیرضا رئیسی_معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتوگو ، با ابراز خرسندی نسبت به نحوه همکاری بین بخشی در زمینه پیشگیری از بروز بیماریها در مناطق سیلزده، گفت: خوشبختانه پس از وقوع سیل همکاران ما در سراسر کشور بر اساس پروتکلهای موجود بسیار مناسب عمل کردند. اقدامات صورت گرفته در دو
به گزارش قائم آنلاین، دکتر علیرضا رئیسی_معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتوگو ، با ابراز خرسندی نسبت به نحوه همکاری بین بخشی در زمینه پیشگیری از بروز بیماریها در مناطق سیلزده، گفت: خوشبختانه پس از وقوع سیل همکاران ما در سراسر کشور بر اساس پروتکلهای موجود بسیار مناسب عمل کردند. اقدامات صورت گرفته در دو فاز قابل تشریح است؛ مرحله اول زمان وقوع سیل بود که اوضاع حاد بود و همزمان با جاری بودن سیل حتی بسیاری از مراکز بهداشتی درمانی نیز تحت تأثیر سیل قرار گرفته بودند، اما خدمات خود لازم در کمپها و یا چادرها به مردم ارائه شد و خوشبختانه با تمام مشکلات، این مرحله به خوبی سپری شد. اکنون نیز مراکز خسارت دیده، یا جایگزین شدهاند و یا در کانکسها در حال ارائه خدمت به مردم هستیم.
وی افزود: از اواخر فروردینماه برنامه فاز دوم یعنی برنامههای پساسیل آغاز شد. برنامهریزیهایی در ارتباط با موضوعات بهداشتی پس از فروکش کردن آبها و نیز آبهای راکد و خطراتی که با راکد ماندن آب میتواند سلامتی مردم را تهدید کند، داشتیم. پیشگیری از بیماریهایی که قابل پیشبینی نیز بودند مانند تجمع ناقلین بیماری، پشهها و…در دستور کار ما قرار گرفت و به این ترتیب تا کنون با اقدامات مؤثری که انجام شده، هیچ بیماری اپیدمی ناشی از سیل در این مناطق گزارش نشده است.
رئیسی با تاکید بر نظارت مستقیم بر آبهای مصرفی، کلرزنی و انجام آزمایشهای میکروبی بر آب گفت: تیمهای علمی به منطقه اعزام شدند و در بحث حشره شناسی، شناخت ناقلین و برنامههای جوندهکش اقداماتی انجام دادند که این اقدامات همچنان هم ادامه دارد. اما مهمترین نکته نظارت بر کیفیت آب، کلر زنی و آزمایشهای میکروبی است که باید برای سلامت آب آشامیدنی انجام شود. همچنین نظارت بر توزیع آب و غذا از برنامههای اصلی وزارت بهداشت برای جلوگیری از ایجاد بیماریهای اپیدمی در منطقه است.
وی با اشاره به مرگ تعداد زیادی از دام و طیور در مناطق سیل زده گفت: نکته بعدی که ما بیشترین مشکل را با آن داشتیم، وجود مردارها و لاشه دام و طیور در مناطق سیل زده به ویژه در استان گلستان بود. در این راستا نیز اقدامات خوبی با همکاری وزارت کشور، شهرداری و دامپزشکی انجام شد. البته در سایر مناطق سیلزده مانند مناطق غربی کشور نیز این برنامهها اجرا شد، اما شدت تلفات دامها به اندازه استان گلستان نبود. همچنان نیز نظارت بر موضوعات بهداشتی در منطقه برقرار است و تیمهای ما مرتباً در حال رصد اوضاع هستند تا از مشکلات پیش رو پیشگیری کنند.
رئیسی در پایان با تاکید بر اینکه تا امروز هیچ مشکلی در تأمین دارو در مناطق سیلزده به وجود نیامده، افزود: در حال حاضر در زمینه تأمین داروهای روتین و داروهای مربوط به بیماریهای عفونی خاص در هر منطقه مانند تب مالت، مالاریا و…هیچ مشکلی نداریم و تمام داروها و واکسنها تأمین است.
برچسب ها :سیل،دغدغه،بهداشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0