بررسی تأثیر شاخصهای سلامت بر رشد اقتصادی ایران
به گزارش قائم آنلاین، یکی از راههای افزایش سرمایه انسانی، ارتقا سلامت نیروی کار است. سلامتی و بهداشت مناسب موجب تندرستی و افزایش توان بالقوه و بالفعل نیروی کار شده و منجر به افزایش تولید و رشد اقتصادی میشود. این مقاله به بررسی تأثیر سلامت سرمایه انسانی بر نرخ رشد درآمد سرانه در ایران در
به گزارش قائم آنلاین، یکی از راههای افزایش سرمایه انسانی، ارتقا سلامت نیروی کار است. سلامتی و بهداشت مناسب موجب تندرستی و افزایش توان بالقوه و بالفعل نیروی کار شده و منجر به افزایش تولید و رشد اقتصادی میشود.
این مقاله به بررسی تأثیر سلامت سرمایه انسانی بر نرخ رشد درآمد سرانه در ایران در فاصله زمانی سالهای ۶۱-۸۶ با استفاده از مدل گسترش یافته سولو (یک مدل رشد اقتصادی) و سیستم معادلات همزمان و روش حداقل مربعات سه مرحلهای (TSLS) پرداخته است.
نتایج نشان میدهد نرخ رشد درآمد سرانه به طور مثبت و معنیداری تحت تأثیر موجودی و سرمایهگذاری در سلامت سرمایه انسانی قرار میگیرد. موجودی سلامت سرمایه انسانی بر نرخ رشد درآمد سرانه در شکل درجه دوم آن تأثیر میگذارد؛ بدین معنا که آثار نهایی موجودی سلامت سرمایه انسانی در سطوح بالای آن نزولی است و افزایش در موجودی سلامت سرمایه انسانی نرخ رشد درآمد سرانه را با نرخ کاهشی افزایش میدهد.
برآورد الگو نشان میدهد که هر یک درصد افزایش در موجودی و سرمایهگذاری در سلامت سرمایه انسانی به ترتیب منجر به افزایش ۰.۱۶ و ۰.۲۲ درصد رشد درآمد سرانه میشود.
این پژوهش با عنوان «بررسی تأثیر شاخصهای سلامت بر رشد اقتصادی ایران» توسط معصومه برجی نوشته شده و استاد راهنمای وی در این تحقیق، محمدرضا لطفعلی پور عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد بوده است.
برچسب ها :بهداشت،نیروی انسانی، پژوهش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0