آتشی که حاصلخیزی خاک را کاهش می دهد
به گزارش قائم آنلاین، کیوان وریج کاظمی در گفت وگو ، با بیان اینکه آتش زدن علف های هرز بعد از برداشت محصول باعث از بین رفتن میکروارگانیسم های خاک و رطوبت آن می شود، اظهار کرد: آتش زدن علف های هرز بعد از برداشت محصول به ساختمان خاک ضربه زیادی وارد می کند. وی
به گزارش قائم آنلاین، کیوان وریج کاظمی در گفت وگو ، با بیان اینکه آتش زدن علف های هرز بعد از برداشت محصول باعث از بین رفتن میکروارگانیسم های خاک و رطوبت آن می شود، اظهار کرد: آتش زدن علف های هرز بعد از برداشت محصول به ساختمان خاک ضربه زیادی وارد می کند.
وی تصریح کرد: برخی از کشاورزان بقایای زراعی زمین خود برای کاشت راحت تر محصول در فصل بعدی می سوزانند که اگر این آتش سوزی کنترل نشود به جنگل و مرتع آسیب وارد می کند.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی نوشهر با اشاره به اینکه علوفه یک نعمت خدادای است که طبیعت به رایگان در اختیار بشر با ارزش اقتصادی زیادی قرار داده است، گفت: مرتع داران به عنوان گمنامان بی ادعا در منابع طبیعی هستند و بدون مشارکت مردم معنا پیدا نمی کند.
وریج کاظمی با بیان اینکه سطح مراتع نوشهر ۱۹۷ هزار و ۱۵۴ هکتار است، خاطرنشان کرد: در این عرصه بیش از ۳۶۰ هزار واحد دامی در طول ۹۰ تا صد روز به استفاده و بهره برداری می پردازند.
وی با اشاره به اینکه تعداد سامانه های حوزه نوشهر ۳۰۳ مرتع ییلاقی تابستانه است که بیش از سه هزار و ۴۸۰ دامدار و بهره بردار دارد، افزود: اگر حداقل میزان تولید در هر هکتار ۳۵۰ کیلو برآورد شود با توجه به قیمت اعلامی علوفه مرتعی از سوی سازمان جنگل ها که به ازای هر کیلو هزار و ۵۰ تومان است بیش از ۷۰ میلیارد تومان ارزش این میزان علوفه در غرب مازندران است که طبیعت به رایگان در اختیار دامداران و بهره برداران قرار داده است.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر ادامه داد: با ارزش افزوده این میزان مرتع که به تولید پروتئین منجر می شود بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان گردش اقتصادی بوجود می آورد.
وریج کاظمی با اشاره به اینکه بارش مناسب باران امسال باعث افزایش ۳۰ درصدی تولید علوفه در مراتع غرب مازندران شده است بیان کرد: این افزایش تولید ۳۰ میلیارد تومان برارزش علوفه امسال افزوده شد.
وی ورود زود هنگام دام، دام مازاد بر ظرفیت و عدم رعایت زمان خروج دام را سه عامل مهم آسیب به مراتع عنوان کرد و گفت: عدم رعایت زمان ورود دام بزرگترین خسارتی است که باعث آسیب به سیکل فنولوژیکی گیاهان مرتعی می شود و آن ها را دچار مخاطره می کند.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر تصریح کرد: از دامداران درخواست می شود در این موضوع مهم با اداره کل منابع طبیعی همکاری لازم را داشته باشند و دام را قبل از به بذر نشستن و زمان گل دهی پوشش گیاهی وارد مرتع نکنند این مرتع به عنوان سرمایه عظیم باید حفظ شود.
وریج کاظمی خاطر نشان کرد: سطح مراتع تنکابن و چالوس بیشترین سطح مراتع در غرب مازندران را دارد و کمترین سطح متعلق به حوزه اداره منابع طبیعی نوشهر است که اداره منابع طبیعی کجور ازآن منفک شد و عباس آباد نیز دارای کمترین مرتع است.
برچسب ها :آبخیزداری،علف،فنولوژیکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0