پرمصرفها بخوانند
به گزارش قائم آنلاین، محسن بخشایی در گفتوگو ، اظهار کرد: در حال حاضر بحث مدیریت مصرف، در کشور نهادینه شده است و بسیاری از اقداماتی که امروزه انجام میشود دارای دستورالعمل، کتابچه، مقررات و آئیننامه اجرایی است. وی افزود: در این راستا برای اینکه کارها به صورت فنی و علمی انجام شود، بسیاری از
به گزارش قائم آنلاین، محسن بخشایی در گفتوگو ، اظهار کرد: در حال حاضر بحث مدیریت مصرف، در کشور نهادینه شده است و بسیاری از اقداماتی که امروزه انجام میشود دارای دستورالعمل، کتابچه، مقررات و آئیننامه اجرایی است.
وی افزود: در این راستا برای اینکه کارها به صورت فنی و علمی انجام شود، بسیاری از دستورالعملها به صورت علمی و مدون تهیه شده است.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به مدیریت مصرف برق اشاره کرد و بیان کرد: سابقه بحث مدیریت مصرف برق به سال ۸۷ برمیگردد که در آن زمان فرهنگسازی با ترویج استفاده از لامپهای کم مصرف زیرساخت خوبی در بحث روشنایی انجام شده و تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق کشور داشته است.
بخشایی با بیان اینکه با توزیع لامپهای کم مصرف در بحث روشنایی فرهنگ سازی خوبی انجام شده است، خاطرنشان کرد: باید پتانسیلهای دیگری که میتوان روی آن برنامهریزی کرد را بررسی کرد تا بتوانیم مصرف برق را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه شدت مصرف انرژی و متوسط آن در ایران از بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا بیشتر است، افزود: میزان انرژی که ما به ازای هر خانواده و هر صنعت استفاده میکنیم نسبت به بسیاری از کشورهای صنعتی و یا پرجمعیت دنیا بالاتر است.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی یادآور شد: در این راستا لازم است در بحث روشهای مصرف انرژی بازنگری صورت گیرد چراکه ما کشوری هستیم که قسمت عمدهای از انرژی مورد نیاز خود را از سوختهای فسیلی تأمین میکنیم، بنابراین ضمن توجه به مسائل زیست محیطی باید برنامهریزی داشته باشیم که این منابع که سرمایههای کشور است، برای آیندگان نیز بماند.
بخشایی اظهار کرد: مدیریت مصرف کم مصرف کردن نیست، بلکه درست مصرف کردن است و بدون اینکه از رفاه مردم کم شود آنان میتوانند با اعمال درست روشهای استفاده، مصرف خود را اصلاح و تعدیل کنند.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا بحث مدیریت مصرف به بحثهای جدیدتری تبدیل شده است و مدیریت مصرف را با روشهای پاسخگویی بار مدیریت میکنند به این معنا که طرف مقابل و مصرف کننده، خود را با شرایط نرخ و پاسخگویی بار هماهنگ میکند.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در این راستا شرکت توانیر به عنوان متولی برق در کشور، برنامههای جامعی را از سال ۸۷ تدوین و اجرا کرده که به صورت یک دستورالعمل کامل تحت عنوان ضوابط اجرایی برای برنامههای مدیریت مصرف شناخته میشود و بر اساس محاسبات و روشها و تحلیلهای فنی و دانشگاهی تهیه شده است.
بخشایی از وجود پنج تعرفه برق در کشور خبر داد و بیان کرد: این پنج تعرفه شامل؛ تعرفه خانگی (واحدهای مسکونی)، تعرفه عمومی (تمامی ادارات، مدارس و دانشگاهها، پادگانها، مراکز درمانی و جایگاههای عرضه سوخت و پارکها)، تعرفه کشاورزی (چاههای کشاورزی و صنایع کشاورزی)، تعرفه صنعتی (تولید صنعت و معدن) و تعرفه سایر مصارف از جمله تعرفههای موجود در کشور است.
وی با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد مشترکین، خانگی هستند، خاطرنشان کرد: میزان مصرف این مشترکین ۲۸ تا ۳۰ درصد است و بیش از یک چهارم مصرف ما در کشور مربوط به مصارف خانگی است که برای اصلاح الگوی مصرف خانگی نیاز به یک کار فرهنگی جامع و ملی دارد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در کشور ۳۶ میلیون مشترک برق وجود دارد که حدود ۳۰ میلیون آنها مشترک خانگی هستند، افزود: فرهنگ سازی در بین این مشترکین کار بسیار بزرگی است.
بخشایی تصریح کرد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است و تیزرهای تبلیغاتی زیادی در بحث مدیریت مصرف از تلویزیون و رسانه پخش شده است تا فرهنگ سازی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اقدامات زیادی برای فرهنگ سازی در بین دانشآموزان در سطح استان با اطلاعرسانی از طریق صدا و سیما و مراجعه حضوری به مدارس انجام دادهایم تا فرهنگ بهینه مصرف را در خانوارها ایجاد کنیم.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه البته یکی از روشهای مؤثر و کوتاه مدت که میتواند در کاهش مصرف مشترکین خانگی مؤثر باشد، افزایش تعرفه برق مصرفی است گفت: نرخ و تعرفه بندی طوری برنامه ریزی شده است که هر مشترکی هرچه قدر بیشتر مصرف کند، هزینه بیشتری پرداخت کند و این افزایش به صورت پلکانی خواهد بود و فردی که مصرف بهینه انجام میدهد، هزینه کمتری پرداخت میکند و قطعاً این روش یک نوع مشوق برای مدیریت هزینه خواهد بود.
بخشایی بیان کرد: در حال حاضر تعرفه بندی به گونهای است که مشترکین خانگی، هرچه بیشتر مصرف کنند، نرخ برق به صورت پلکانی بالا میرود و برعکس با ۱۰ درصد کاهش مصرف هزینه پرداختی ۲۰ درصد کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه پس از هدفمندی یارانهها تعرفه بندی با روش فوق اصلاح شده است، یادآور شد: همچنین در خصوص مشترکین خانگی، الگوی مصرف برای شناسایی مشترکین پر مصرف و کم مصرف و بد مصرف تعریف شده است، به این ترتیب که در ماههای غیر تابستان الگوی مصرف مجاز ۲۰۰ کیلو وات ساعت در ماه است و مازاد بر این میزان مشمول افزایش نرخ و ضرایب خاص خواهد شد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: الگوی مصرف در استان برای ماههای عادی سال ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه و برای ماههای فصل تابستان ۳۰۰ کیلووات ساعت است.
بخشایی یادآور شد: مشترکینی که بیش از این الگو استفاده کنند، مشمول نرخها و قیمتهای جدید میشوند ضمن اینکه دوره قرائت برای مشترکین پر مصرف یک ماهه خواهد بود.
برچسب ها :آئیننامه،تعرفه،خراسان جنوبی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0