۱۹۰هزار خودرو بهزودی روانه بازار میشود
به گزارش قائم آنلاین، اوایل خرداد بود که خبر دپو ۹۰هزار دستگاه خودروی ناقص در انبار سایپا و ایران خودرو رسانهای شد و ایرانخودرو و سایپا در تیررس اتهام احتکار قرار گرفتند. افکار عمومی معتقد است خودروسازان به هوای افزایش قیمت محصولاتشان در بازار، خودروها را انبار کردهاند تا در زمان مناسب آنها را به
به گزارش قائم آنلاین، اوایل خرداد بود که خبر دپو ۹۰هزار دستگاه خودروی ناقص در انبار سایپا و ایران خودرو رسانهای شد و ایرانخودرو و سایپا در تیررس اتهام احتکار قرار گرفتند. افکار عمومی معتقد است خودروسازان به هوای افزایش قیمت محصولاتشان در بازار، خودروها را انبار کردهاند تا در زمان مناسب آنها را به بازار عرضه کرده و با قیمت بالاتری بفروشند. در مقابل این اتهام، اما خودروسازان تأکید کردهاند که بیشتر محصولات موجود در پارکینگ، دارای کسری قطعه هستند و به محض تأمین قطعات لازم، تکمیل و راهی بازار خواهند شد. همان زمان، دبیر انجمن قطعهسازان در یک نشست خبری از انحصار یک شرکت تأمینکننده قطعات خودرو پرده برداشت و اعلام کرد که این شرکت بهرغم اخذ ارز دولتی از تحویل خودرو به خودروسازان خودداری میکند. انتشار این خبر با تأیید و تکذیب فعالان این صنعت همراه بود و در نهایت نمایندگان مجلس نیز با فشار افکار عمومی وارد ماجرا شده و از وزیر صمت در کمیسیون صنایع توضیح خواستند.
از این رو وزارت صمت به منظور پایان دادن به اتهامات و کنترل قیمتها در نشستی با قطعهسازان وعده داد که به ازای پرداخت طلب خودروسازان، ۱۹۰ هزار خودروی ناقص ظرف ۴۵ روز آینده تکمیل و روانه بازار شود. تحلیلگران معتقدند که با ارائه ۱۹۰ هزار خودرو به بازار، به صورت مقطعی و کوتاه مدت قیمتها کاهش مییابد، اما با توجه به اینکه تابستان فصل رونق بازار خودرو است، ممکن است قیمتها مجدداً افزایش یابد.
در این خصوص سخنگوی انجمن سازندگان قطعات در گفتوگو با «تسنیم» از جزئیات توافق قطعهسازان با وزیر صمت خبر داده و میگوید: در سایپا حدود ۱۱۰ هزار خودرو و در ایران خودرو بیش از ۷۵ تا ۸۰ هزار خودرو در کف کارخانهها قرار دارد که این خودروها ارزشی معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان دارند.
فرهاد بهنیا با اعلام اینکه مطالبات قطعهسازان از خودروسازان در کف کارخانهها ماندهاست، میافزاید: بهترین راه این است که اسم تیراژ تولید خودرو تغییر پیدا کند و به نوعی تیراژ تولید متناسب با قابلیت تحویل محصولات به مردم باشد. در همین راستا وزیر صنعت به خودروسازان دستور داد تا تیراژ تولید را متناسب با قابلیت تحویل خودروها به مردم تغییر دهند.
وی در خصوص قیمتگذاری قطعات خودرو نیز تأکید میکند: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، قرار شده لیست جدید قیمتهای قطعات به شورای رقابت ارسال و بعد از اعمال نظر این شورا به تنظیم بازار ارائه شود تا در نهایت تصمیم مناسب در این رابطه اعمال گردد.
وی میگوید: در این جلسه وزیر صنعت به خودروسازان تأکید کرد تا اقدامات لازم را برای تکمیل خودروهای ناقص انجام دهند که به نظر میرسد با پرداخت مطالبات قطعهسازان این موضوع تا ۴۰ روز آینده حل شده و خودروها راهی بازار شود.
همچنین بهنیا با اعلام اینکه مطالبات قطعهسازان از رنوپارس در این جلسه تعیین تکلیف شد، میگوید: با پرداخت بخشی از مطالبات قطعهسازان، تا ۴۰ روز دیگر خودروهای ناقص راهی بازار خواهند شد.
فرهاد بهنیا میافزاید: این جلسه مشکلات قطعهسازان در چهارمحور اعلام شد و در نهایت به توافقات مثبتی دست پیدا کردیم.
وی با بیان اینکه در این جلسه تعیین تکلیف مطالبات قطعهسازان از رنو پارس مطرح شد، میافزاید: رنو پارس به دلیل آنکه نمیتوانست طلب خود را از خودروسازان دریافت کند، مطالبات قطعهسازان را پرداخت نمیکرد به نحوی که کشمکش رنوپارس و خودروسازان وضعیت قطعهسازان را بلاتکلیف کردهبود. در نهایت قرار شد بر اساس صورتجلسهای با امضای خودروسازان، طلب رنوپارس از خودروسازان به صورت مستقیم به حساب قطعهسازان واریز شود. وی در خصوص رقم طلب قطعهسازان از رنو پارس میگوید: قطعهسازان حدود ۴۵۰ میلیارد تومان از رنو پارس طلب دارند.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات با اعلام اینکه دراین جلسه بحث پرداخت تسهیلات ۷ هزار میلیارد تومانی قطعهسازان هم عنوان شده میگوید: مطابق توافقات به عمل آمده قرار شد بانک مرکزی ۷ هزار میلیارد تومان را به صورت ارزی در اختیار قطعهسازان قرار دهد. در بخش بازپرداخت این تسهیلات نیز قرار شده معاون اول و رئیسجمهور تصمیم نهایی را اعلام کنند.
بهنیا تصریح میکند: پیش از این بانک مرکزی معتقد بود که قطعهسازان باید این تسهیلات ارزی را با قیمت روز پرداخت کنند که این موضوع اصلاً مورد توافق ما نبود. البته اگر معاون اول و رئیسجمهور در مورد بازپرداخت این تسهیلات تصمیم نهایی را نگیرند، ما مجبوریم قیمت ارز را روی قیمت تمامشده قطعات اعمال کنیم.
برچسب ها :خودرو،احتکار، کارخانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0