فصل سرد بازار مسکن
به گزارش قائم آنلاین، این روزها دردها زیادند، دردهایی که از آسمان و زمین باریدن گرفتهاند. در آشفته بازار بی صاحب تورم، میشود بدون ماشین هم زندگی کرد، میشود خیال خریدن یک کیلو گوشت را هم در خویش کشت. میشود کودکانت را گول بزنی. میشود چون آن داستان قدیمی، سنگ در قابلمه بجوشانی و کودکانت
به گزارش قائم آنلاین، این روزها دردها زیادند، دردهایی که از آسمان و زمین باریدن گرفتهاند. در آشفته بازار بی صاحب تورم، میشود بدون ماشین هم زندگی کرد، میشود خیال خریدن یک کیلو گوشت را هم در خویش کشت. میشود کودکانت را گول بزنی. میشود چون آن داستان قدیمی، سنگ در قابلمه بجوشانی و کودکانت را امید دهی که هنوز گوشت نپخته است، فعلا از آب آن بخورید.
با تمام دردها، با تمام حسرتها، با تمام غمها، میشود دلت خوش باشد به سقفی که بالای سرت را پوشانده است و گرسنگی و نداری و دست تنگیات را در چهار دیواری آن بپوشانی.
این روزها حتی درد این نیست که خانه به دوش باشی، هر سال در یک کوچه و در یک محله، هر سال مکان جدید و اسباب کشی و تلفات وسایل و اضافه کرایه و ….
درد این جاست که کارگر باشی، مریض داشته باشی، فرزندت دانشگاهی باشد و تو مستاجر. آن هم مستاجری که در این سال، خانههایی که عنوان انبار برایشان زیاد است برایت یک آرزو شود.
این روزها بنگاهها مملو از کسانی است که با چشمهایی نگران، قیمت اجارهها را پشت شیشهها میخوانند. این روزها چشم مستاجرین به دست موجرهاست این روزها دلهای بزرگ کم شدهاند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی غالباً بر این باورند که امروز عدم تعادل در بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن و از سوی دیگر نگاه سوداگرایانه به بازار مسکن از دلایل عمده نابه سامانی در این بازار است که با اقدام به ساخت مسکن برای برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا و استفاده از ابزار مالیات برای مقابله با سوداگری در بازار مسکن میتوان این حوزه را مدیریت کرد.
قرار است از این پس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هر هفته جلسه ویژه ای را برای بررسی سیاستهای مؤثر در کنترل بازار مسکن تشکیل دهد.
با توجه به شروع فصل جا به جایی و نقل و انتقالات مسکن سری به دفاتر املاک زدیم تا از وضعیت مسکن آگاه شویم. بر اساس تازه ترین آمارها از دفاتر املاک بازار مسکن برای خرید و فروش تا پایان اردیبهشت ماه روندی صعودی داشته و هم اکنون روندی ثابت دارد، این در حالی است که بازار معاملات مسکن برای رهن و اجاره با افزایش ۳۰ درصدی قیمت در پی کمبود مسکن همراه بوده است.
التهابی در میان شهر
شهروندان نیز از نگرانیهایشان در رابطه با احتمال افزایش اجاره بها از سوی صاحب خانهها گفتند. نگرانی که انگار این روزها سر باز کرده است.
اکبری، یکی از شهروندان بیرجندی در گفتوگو با ایسنا، خواستار نظارت بیشتر و دقیقتر مسئولین بر بازار مسکن شد تا از نوسانات بازار به واسطه دلالان جلوگیری شود.
وی ادامه داد: بسیاری از ازدواجها به علت گرانی و کمبود مسکن به تاخیر میافتد که باید مسئولان برای این بخش مهم زندگی جوانان تدبیری بیندیشند.
مرضیه حسینی، شهروندی بیرجندی است که در دو ماه گذشته خانهاش را برای تعویض با خانهای بزرگ تر فروخته اما با افزایش قیمتها در مدتی کوتاه نتوانسته خانهای بخرد.
وی از اجاره نشین شدن و نگرانیهایش برای افزایش اجاره بها و کمبود مسکن برای رهن و اجاره در بازار بی ثبات این روزها سخن گفت.
رشد قارچ گونه دلالان و سایتهای خرید و فروش
مجتبی اربابی، یکی از مشاوران املاک در بیرجند به ایسنا گفت: دلالان ملک به واسطه سایتهای خرید و فروش مسکن که هر روز در حال زیاد شدن هستند، افزایش یافتهاند.
وی ادامه داد: شرایطی ایجاد شده که صاحبان املاک هر گونه که مایل هستند و بدون هیچ قانونی روی ملک خود قیمتگذاری میکنند.
این مشاور املاک بیان کرد: البته باید به صاحب خانهها نیز حق داد چراکه قیمت تمام اقلام غذایی و وسایل خانه در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده و افرادی که خانهای به عنوان سرمایه خود دارند، باید از این سرمایه به بهترین نحو بهره ببرند.
مزایدههای بنیاد مسکن و افزایش قیمتها
احسانی، یکی دیگر از مشاوران املاک در بیرجند نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مزایدههای بنیاد مسکن تاثیر به سزایی در افزایش قیمتها داشته است.
وی افزود: فروش ملک مشکل نیست اما پیدا کردن مسکن مشکل است و این روزها مشکل عمده در این بازار پیدا نکردن مسکن مناسب است.
زمینهای بنیاد مسکن به واجدان شرایط نمیرسد
علیرضا اربابی، رئیس اتحادیه مسکن خراسان جنوبی به ایسنا گفت: مشتریان زمینهای مزایدهای بنیاد مسکن افراد سرمایه دار هستند.
وی اظهار کرد: در حالی که این زمینها حق افراد واجد شرایط است، خریداران سرمایه دار با خرید این زمینها باعث افزایش قیمت این زمینها و افزایش دلالان مسکن میشود.
رئیس اتحادیه مسکن خراسان جنوبی بیان کرد: تدبیری که برای این امر اندیشیدهایم این است که قرار است تا پایان نیافتن اقساط خریداران، پروانه زمینها صادر نشود.
آنچه که بدیهی به نظر میرسد این است که مسئولان باید تدبیری برای وضعیت مسکن بیندیشند تا در این بازار ضمن خروج از رکود، خرید و فروش جریان یابد.
برچسب ها :بنگاه، مستاجر،بنیاد مسکن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0