افزایش ۲۵ درصدی سهم اشتغال روستایی در سال ۹۷
به گزارش قائم آنلاین، محمد امید در کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی با اشاره به وضعیت استان در حوزه اشتغال روستایی اظهار کرد: استان مرکزی یکی از استانهای خوب و پیشتاز کشور در زمینه توسعه اشتغال روستایی و عشایری است و رتبه استان از میانگین راستی آزمایی بالاتر بوده است. وی افزود: نظام جمهوری اسلامی
به گزارش قائم آنلاین، محمد امید در کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی با اشاره به وضعیت استان در حوزه اشتغال روستایی اظهار کرد: استان مرکزی یکی از استانهای خوب و پیشتاز کشور در زمینه توسعه اشتغال روستایی و عشایری است و رتبه استان از میانگین راستی آزمایی بالاتر بوده است.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی اقدامات بسیار خوبی را در روستاهای کشور انجام داده است، به گونهای که از ۳۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کشور، همگی از زیرساختهای ابتدایی برخوردار بوده و هماکنون ۹۰ درصد از روستاهای کشور از نعمت اینترنت پرسرعت برخوردار هستند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تصریح کرد: در ابتدای انقلاب ۶۵ درصد از جمعیت کشور با تعداد ۲۱ میلیون نفر روستایی بود، اما هماکنون ۷۴ درصد از جمعیت کشور را جمعیت شهری و ۲۶ درصد با ۲۱ میلیون نفر جمعیت روستایی است. این آمار نشان میدهد که در تثبیت جمعیت روستایی موفق نبودهایم و نتوانستهایم فرصتهای جدیدی را در روستاها ایجاد کنیم.
امید بیان کرد: بسیاری از روستاهای کشور خالی از سکنه شدهاند، یکی از مهمترین عوامل مهاجرت افراد از روستا به شهر، بحث کار، تولید و ایجاد ثروت است که در روستاها مورد غفلت قرار گرفته است، بر اساس بررسی انجام شده مشاهده شد این روند در کشورهایی که تنها به زیرساخت روستا توجه داشتند وجود داشته است.
وی ادامه داد: در طرح اشتغال روستایی ابتدا قرار بود یک میلیارد دلار به این امر اختصاص پیدا کند که با تاکید مقام معظم رهبری این رقم به ۱.۵ میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی افزایش پیدا کرد، این مهم نشان از توجه مجموعه نظام به ایجاد اشتغال در روستاها دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: از این میزان ۸ هزار میلیارد تومان جذب و ۱۳ هزار میلیارد تومان نیز ابلاغ شده است، امیدواریم با پیشبینی سالانه ۵۰۰ میلیون دلار برای این طرح، شاهد توسعه روستاهای کشور باشیم. حداقل زمان پایه برای این طرح نیز ۵ سال است.
امید تاکید کرد: در نیمه دوم مرداد ماه نمایشگاه اشتغال روستایی در تهران برگزار میشود که امیدواریم شاهد حضور پررنگ استان مرکزی نیز در ایننمایشگاه باشیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به تفویض اختیار اعطای تسهیلات در استانها گفت: استانها اختیار دارند ۱۵ میلیارد تومان را برای طرحها تصویب کنند که این رقم در ابتدا ۵ میلیارد تومان بوده است. قانون در رابطه با اشتغال روستایی ورود بسیار زیادی در زمینه درصد، نوع و زمینه تخصیص این اعتبارات داشته است.
امید با اشاره به تسهیلات اشتغال افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی گفت: استان مرکزی در زمینه جذب این اعتبارات عملکرد موفقی داشته است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه طرح اشتغال پایدار روستایی یکی از موفقترین طرحهای دولت دوازدهم بوده است گفت: در استان مرکزی در مسیر اجرای این طرح تاکنون ۳۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، سیدعلی آقازاده در کارگروه تخصصی اشتغال استان اظهار کرد: در طول دو دهه گذشته طرحهای مختلفی از طرف دولتهای وقت برای اشتغال پایدار و توسعه عمران روستایی مطرح شد اما بدون هیچ تعارفی باید گفت طرح اشتغال پایدار روستایی که در دولت دوازدهم به مرحله اجرا گذاشته شد یکی طرحهای موفق بود.
وی افزود: البته این طرح در ابتدا ضعفهایی نیز داشت اما با استمرار و اصراری که از طرف تمام دستگاههای دولتی در این مسیر شاهد بودیم روند اجرای طرح بهبود و تسریع پیدا کرد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در استان مرکزی حدود سه هزار شغل از این مسیر ایجاد شد که این تعداد شغل، تقریباً یک سوم مشاغلی است که در سال ۹۷ برای استان به وجود آمد.
آقازاده بیان کرد: تقاضای ما از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری این است که ۳۰ درصد اعتبارات طرح اشتغال روستایی و عشایری از همان ابتدا در اختیار استانها قرار گیرد و همچنین انتظار داریم استان مرکزی با توجه به شرایطش ویژهتر دیده شود.
وی ادامه داد: توجه و هدفگذاری طرحهای اشتغال روستایی در روستا به خوبی صورت گرفته و اشتغال پایدار و خوبی ایجاد شده است.
استاندار مرکزی اضافه کرد: در حوزه نهادهای حمایتی در خصوص جذب اعتبارات تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری نیز باید تلاش بیشتری صورت گیرد که البته در این میان کمیته امداد وضعیت بهتری دارد.
آقازاده خاطرنشان کرد: امسال لایحهای توسط دولت تهیه و در این لایحه پیشنهاد شده به منظور تولید و اشتغال روستایی و عشایری ۵۰۰ میلیون دلار اختصاص پیدا کند که امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان گامهای خوبی در این مسیر برداشت.
برچسب ها :روستا،عشایر،کمیته امداد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0