کد خبر : 167856
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 جولای 2019 - 11:10
-

کشتار خارج از شبکه دام از بزرگ‌ترین تهدیدات بهداشتی

کشتار خارج از شبکه دام از بزرگ‌ترین تهدیدات بهداشتی

به گزارش قائم آنلاین، سید حسین رضوانی در گفت‌وگو ، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی در جهت جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های دامی‌ اظهار کرد: اکیپ‌های عملیاتی دامپزشکی با انجام واکسیناسیون دامها بر علیه بیماریها خصوصاً بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان با منشا دامی‌ تلاش می‌کنند تا علاوه بر حفظ صنعت دامپروری

به گزارش قائم آنلاین، سید حسین رضوانی در گفت‌وگو ، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی در جهت جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های دامی‌ اظهار کرد: اکیپ‌های عملیاتی دامپزشکی با انجام واکسیناسیون دامها بر علیه بیماریها خصوصاً بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان با منشا دامی‌ تلاش می‌کنند تا علاوه بر حفظ صنعت دامپروری ، امنیت غذایی را با مصرف مواد پروتئینی و فراورده‌های خام دامی‌از مزرعه تا سفره را تامین کنند.

وی افزود: پرداخت غرامت دامهائی که بیمه هستند و بر اثر وقوع بیماری خاصی تلف میشوند با تائید دامپزشکی توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت می‌شود اما در پرورش سنتی چون دام بیمه نیست دامدار با مشکل مواجه می‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم تا دامداران عزیز نسبت به بیمه نمودن دامهای خود اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران تاکید کرد :با توجه به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی و همکاری خوب دامداران در استان بیماری خاصی نداشته ایم و ممکن است در برخی مواقع با سوء مدیریت مشکلاتی پیش آید، که امیدواریم با جدی گرفتن هشدارهای بهداشتی دامپزشکی و رعایت موارد قرنطینه ای در واحدهای دامداری خطری سرمایه دامداران را تهدید نکند.

وی در خصوص بیماری واگیر تب هموراژیک‌ کریمه کنگو گفت: این بیماری در دام هیچگونه علائمی‌ندارد ولی انسانها با مصرف دام الوده ممکن است به این بیماری خطرناک ویروسی مبتلا شوند ،که تنها راه مقابله با این بیماری در جمعیت دامی‌سمپاش بدن دام و جایگاه نگهداری دامها با مواد ضدعفونی کننده و رعایت بهداشت فردی توسط افراد جامعه است.

رضوانی تصریح کرد: اگر دامها در کشتارگاههای صنعتی و تحت نظارت دامپزشکی ذبح شوند و لاشه‌ها بمدت ۲۴ ساعت در پیش سردکن نگهداری شود خطری انسانها را تهدید نمیکند چون لاشه در دمای معمولی یخچال بعد از نگهداری ۲۴ ساعته حالت اسیدی پیدا میکند و عامل بیماری در این شرایط از بین رفته و سپس به مراکز عرضه حمل شده و خرید و مورد مصرف قرار میگیرد.

وی با تاکید بر اینکه زنان خانه دار، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه و دامداران باید مراقب بروز بیماری‌های مشترک با منشاء دامی‌ باشند، عنوان کرد: کشتار قاچاق و خارج از شبکه دام یکی از بزرگترین تهدیدات بهداشتی محسوب می شود و هشدار می‌دهیم تا مردم در زمان خرید گوشت از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی به برچسب تگ‌روی لاشه و مهر بهداشتی دامپزشکی ضرب شده بر روی لاشه توجه ویژه داشته باشند.

رضوانی با بیان تهیه سم برای سمپاشی و ضدعفونی کردن جایگاه نگهداری دامها، عنوان کرد: معمولا دامداران باید در طول سال نسبت به سمپاشی و از بین بردن انگل‌های خارجی بدن دام همچون کنه‌ها و حشرات بعنوان ناقلین برخی از بیماری‌های دامی‌اقدام کنند و فقط در برخی از مواقع بحرانی ممکن است دامپزشکی با تخصیص اعتباری خاص برای جلوگیری از پیشرفت و انتشار بیماری در بخش درگیر اقدام به سمپاشی کند.

وی افزود: خانم های خانه دار باید درهنگام تمیز کردن گوشت از دستکش استفاده کنند و دامداران علاوه بر سمپاشی اماکن دامی‌و بدن دام، نباید کنه‌ها را با دستشان له کنند.

وی در پایان به بیماری cchf اشاره کرد و گفت: هر چند این بیماری در ظاهر دام علائمی‌ندارد، اما دام مبتلا به کنه با افت تولید شیر و گوشت همراه بوده که از  نظر اقتصادی به صنعت دامپروری اسیب وارد می‌کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + چهارده =