کد خبر : 168018
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 جولای 2019 - 9:30
-

ضرورت تببین راهکارهای تمدید گواهینامه رانندگی سالمندان

ضرورت تببین راهکارهای تمدید گواهینامه رانندگی سالمندان

به گزارش قائم آنلاین، دکتر یدالله ابوالفتحی ممتاز دکترای تخصصی سالمندان در گفت‌وگو ، با انتقاد نسبت به استفاده از واژه سونامی برای نشان دادن اهمیت مساله رشد جمعیت سالمندی در کشور، عنوان کرد: بکار بردن این واژه به هیچ عنوان برای افراد سالمند خوشایند نیست. افرادی که از واژه سونامی استفاده می‌کنند زمانی که

به گزارش قائم آنلاین، دکتر یدالله ابوالفتحی ممتاز دکترای تخصصی سالمندان در گفت‌وگو ، با انتقاد نسبت به استفاده از واژه سونامی برای نشان دادن اهمیت مساله رشد جمعیت سالمندی در کشور، عنوان کرد: بکار بردن این واژه به هیچ عنوان برای افراد سالمند خوشایند نیست. افرادی که از واژه سونامی استفاده می‌کنند زمانی که خودشان به سن سالمندی برسند متوجه می‌شوند که چقدر این واژه نامطلوب است.

وی همچنین با انتقاد از اعمال رفتارهای ترحم آمیز در رابطه با سالمندان، اظهار کرد: کشورهای توسعه یافته در زمینه سالمندی، در قدم اول بر روی موضوع سطح نگرش جامعه، مسئولان و کارکنان و حتی نگرش خود سالمندان نسبت به مساله سالمندی کار و بررسی کردند. به عنوان نمونه باید بدانیم که سالمندان واقعاً از رفتارهای ترحم‌آمیز بیزارند، چراکه معتقدند با این کار حس ناتوانی به آنان منتقل می‌شود در حالیکه سالمند خواهان احترام واقعی است.

وی با بیان اینکه مهمترین مسائل سالمندان مانند سایر اقشار جامعه، مسکن، مشکلات مالی و بهداشت است، خاطرنشان کرد: در موضوع مسکن سالمندی، باید با هدف رعایت وضعیت و حال سالمندان، قوانین و چارچوب‌های مشخصی در زمان صدور مجوز ساخت تعریف و اعمال شود. همچنین در اصول شهرسازی باید به مساله مناسب سازی سازه‌های شهری برای سالمندان و نکات اساسی ایجاد شهر دوستدار سالمند، توجه شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به مشکلات مالی سالمندان و ضرورت توجه مسولان به این مساله، تصریح کرد: اکثر کشورها برای سنین بازنشستگی، حداقل حقوقی را با هدف برآورده کردن نیازهای روزمره افراد تعیین می‌کنند و یا در کشورهای پیشرفته افراد با رسیدن به سن ۶۰ یا ۶۵ سال بسیار خوشحالند، چراکه تسهیلات و امکانات درمانی به صورت رایگان در اختیارشان قرار می‌گیرد. زمانیکه در داخل کشور مدام از تکریم سالمند صحبت کرده ولی در عمل کاری انجام نمی‌شود، همین مساله باعث دلسردی و ناراحتی سالمندان می‌شود، درحالیکه می‌توان ضمن سرشماری افراد سالمند، برای تأمین نیازهای اولیه آنان برنامه‌ریزی کرد.

ممتاز در ادامه با اشاره به نیاز مبرم سالمندان به خدمات توانبخشی، اظهار کرد: با این حال متأسفانه، خدمات توانبخشی و خدمات سلامت و مراقبت در منزل سالمندی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارد این در حالیست که درصورت فراهم آوردن امکانات و تسهیلات لازم، سالمندان خود از پس امور روزمره خود برمی‌آیند.

وی در ادامه با اشاره به “ازدواج سالمندان” به عنوان یک مساله مهم دیگر، عنوان کرد: این موضوع اخیراً از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته و به همین دلیل تابوی ازدواج سالمندان تا حدودی شکسته شده است البته هنوز جای کار زیادی باقی مانده و نیازمند فرهنگ‌سازی گسترده‌تری در این زمینه هستیم.

این متخصص سالمندی در ادامه با بیان اینکه “خانه سالمندان” موضوع چالش برانگیز دیگر حوزه سالمندیست، عنوان کرد: اگرچه درصد بالایی از افراد جامعه دید و نگرش مثبتی نسبت به موضوع “خانه سالمندان” ندارند ولی باید تاکید کنم که توسعه خانه‌های سالمندان یکی از ضرورت‌های جامعه ماست، چراکه با توجه به وضعیت جمعیتی کشور، در آینده با سالمندان زیادی روبرو خواهیم بود که به تنهایی زندگی می‌کنند. به عنوان نمونه حدود ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار دختر از دهه‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ هنوز ازدواج نکرده‌اند، بسیاری از آنها همسران شهدا هستند که دیگر ازدواج نکرده‌اند، بنابراین باید برای حمایت از این افراد در دوره سالمندی تمهیدات مناسبی اندیشیده شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خاتمه با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی مناسب در زمینه تکریم سالمندان، خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخی رسانه‌های جمعی گاهاً برنامه‌هایی با هدف تکریم سالمندان تهیه می‌شود که به دلیل ناآشنا بودن دست‌اندرکاران تولید برنامه با اصول پایه‌ای تکریم سالمند، گاهاً نتیجه آن معکوس است، بنابراین باید با استفاده از متخصصان حوزه سالمندی و با کسب مشاوره از آنان در این راستا اقدام شود.

این دکترای تخصصی سالمندان به یکی دیگر از جنبه‌های نیازمند توسعه زیرساخت یعنی رانندگی برای سالمندان پرداخت و گفت: ارائه مجوز رانندگی به سالمند بدون در نظر گرفتن شرایط جسمی و روانی او، منجر به بروز حوادث ناگوار رانندگی برای خود او و بیشتر برای سایر وسایل نقلیه‌ای که در مجاورت او رانندگی می‌کنند، می‌شود. از طرف دیگر عدم ارائه مجوز رانندگی به سالمند نیز منجر به خروج یک عضو تقریباً فعال جامعه از چرخه سازندگی و احتمال بروز افسردگی و آسیب‌های اجتماعی خواهد شد، بنابراین برای پیشگیری از بروز این مشکلات و در راستای توانبخشی سالمندان باید راهکارهایی در تمدید گواهینامه سالمندان در نظر گرفت که یکی از آنها استفاده از فناوری شبیه‌‏سازی رانندگی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − 5 =