قنبرزاده: حضور بازنشستهها در کمیته صدور مجوزها قانونی است
به گزارش قائم آنلاین، منصور قنبرزاده، عضو هیات رئیسه سازمان لیگ در گفتوگو ، درباره استفاده از افراد بازنشسته در برخی سمتهای سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اظهار کرد: در مورد مبحث بازنشستگان باید به این نکته توجه کرد باوجود اینکه در قانون قید شده که بکارگیری بازنشستگان در نهادهای دولتی و غیردولتی غیرقانونی است،
به گزارش قائم آنلاین، منصور قنبرزاده، عضو هیات رئیسه سازمان لیگ در گفتوگو ، درباره استفاده از افراد بازنشسته در برخی سمتهای سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اظهار کرد: در مورد مبحث بازنشستگان باید به این نکته توجه کرد باوجود اینکه در قانون قید شده که بکارگیری بازنشستگان در نهادهای دولتی و غیردولتی غیرقانونی است، تبصره هم در این قانون آمده که میگوید بکارگیری افراد با مدرک کارشناسی به بالا در مشاغل پارهوقت بلامانع است. همچنین ذکر شده که حقالزحمهای پرداخت شده باید یک سوم فرد شاغل باشد. پیرو همین تبصره، حضور بازنشستگان در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باتوجه به اینکه مشاغلی پارهوقت محسوب میشوند، بلامانع است. برای مثال اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال تنها ۹ جلسه در سال برگزار میکنند، در نتیجه یک شغل تمام وقت محسوب نمیشود. همچنین اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ حقوق معینی ندارند، در نتیجه به کارگیری این افراد مشکلی ندارد.
او افزود: البته در فوتبال مطالب شیشهای عنوان و بررسی میشود ولی در سمتهای پارهوقت فدراسیونهای دیگر و یا کمیته ملی المپیک تعداد زیادی بازنشسته فعالیت میکنند که حضورشان بیشتر جنبه اتاق فکر و انتقال تجربه دارد. باید این نکته را هم در نظر گرفت که در همه دنیا از افراد پیشکسوت در سیاستگذاری و برنامهریزی استفاده میشود ولی متاسفانه در حال حاضر جوی در کشور حاکم شده که ممکن است بگوید بازنشستهها حق حضور در ورزشگاهها را هم ندارند. من فکر میکنم پیشکسوتان و بازنشستهها از این موضع دلخور هستند چون کار غیرقانونی نکردند و عمدتاً هم بدون پول تجاربشان را در اختیار ورزش قرار میدهند. این افراد سالها تجربه حضور در مجامع داخلی و بینالمللی دارند که میتواند به ورزش کمک کند. همچنین قانون هم به آنها اجازه داده ولی متاسفانه ما بیشتر به سرفصل قانون نگاه میکنیم و به تبصرهها نگاه نمیکنیم. این یک مقدار ظلم در حق بازنشستگان و پیشکسوتان است.
عضو هیات رئیسه سازمان لیگ در پاسخ به این سوال که آیا او هم بازنشسته است، گفت: من دفاعی از بازنشستهها نکردم و فقط نص صریح قانون را گفتم. متاسفانه در چند ماه اخیر هرجا که من از بازنشستگان صحبت کردم، گفتند که قنبرزاده بازنشسته است ولی باید بگویم که من بازنشسته نیستم. مطمئن باشید در صحبتهایی که انجام میدهم، ذینفع و ذیربط نیستم و قانون شامل بنده نمیشود. متاسفانه یک شرایطی پیش آمده که وقتی توضیح میدهیم، سریع نسبت به بازنشستگی ما موضع میگیرند.
قنبرزاده در ادامه در توضیح راجع به گزارش ایسنا درباره بازنشستگی اعضای کمیته استیناف بدوی و استیناف صدور مجوز حرفهای، بیان کرد: مطالب ایسنا معمولاً کارشناسی شده است اما با احترام این خبرگزاری، نقدی هم دارم. بهتر بود قبل از اینکه موضوع بازنشستگی افراد این کمیته را مطرح کنید، مسائل را از دید قوانین جویا میشدید. در خصوص اعضای کمیته استیناف که مطرح شد غیرقانونی است، باید اشاره کنم که این مبحث هم مانند هیات رئیسه و حتی کمرنگتر از آن است.
او افزود: در قوانین فیفا و AFC آمده که اعضای این کمیته نباید در باشگاهها ذینفع باشند. یکی از دلایلی که این کمیتهها هم به صورت موقت انتخاب میشوند به همین خاطر است. افراد حاضر در این کمیته در فوتبال سابقه مدیریت دارند و همچنین در حال حاضر در فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ، هیاتهای فوتبال و باشگاهها هیچگونه مسئولیت اجرایی ندارند و افراد بیطرفی هستند. مسئولیت کمیته بدوی و استیناف این است که پس از جمعآوری اسناد و مدارک باشگاهها، آنها را بررسی کنند. این مدارک هم مربوط به صورتهای مالی، وضعیت ورزشگاهها و… است. اتفاقاً جای تشکر دارد که آقای تاج از افراد باتجربه در این کمیتهها استفاده کرده؛ افرادی که در مجامع بینالمللی حضور داشتند و مانند یک برند هستند. آقایان مصطفوی، اولیایی، گرشاسبی، عباسی، حسنزاده و برادران ضمن اینکه در حوزههای مختلف تخصص دارند، مشکلات را با پوست و گوشت و استخوان حس کردند و میتوانند کمک کنند. در نتیجه چرا این کار اشتباه است؟ به نظرم این کار، کار قشنگی است. اگر به فدراسیون نقدی وارد است، انجام شود اما باید به کارهای خوب هم اشاره شود. استفاده از افرادی که تجربهشان میتواند کمک کند، قابل تقدیر است. ضمن اینکه این کار، کار اجرایی نیست و پاره وقت است و منع قانونی بابت استفاده از بازنشستگان ندارد.
عضو هیات رئیسه سازمان لیگ در ادامه گفتوگویش با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا محمدرضا ساکت باوجود بازنشستگی میتواند در سمت مدیر تیمهای ملی فعالیت کند، توضیح داد: سمتهایی مانند سرپرست و اینها پاره وقت محسوب میشوند. سمتهای مربوط به تیمهای ملی هم باتوجه به ماهیتی که دارند، نمیتواند تمام وقت باشد و پارهوقت محسوب میشوند. در اساسنامه فدراسیون فوتبال بندی وجود دارد که توضیح میدهد تنها سمتی که به صورت تمام وقت در فدراسیون فوتبال تعریف شده، سمت دبیرکلی است. آقای ساکت هم به خاطر بازنشستگی از سمت دبیرکلی استعفا داد. در مورد کمیتههای دیگر هم باید گفت که پارهوقت هستند و کار اجرایی نمیکنند که بخواهند سنوات، عیدی، پاداش، حقوق بازنشستگی و … داشته باشند، لذا به اعتقاد بنده، مدیر تیمهای ملی هم موقت است و هم سمت پاره وقت محسوب میشود. ماهیت این سمت به شکلی نیست که ۶ روز در هفته بخواهید کار کنید. مسئولیت او در حد برنامهریزی و نظارت بر تیمهای ملی است.
قنبرزاده در پایان اظهار کرد: اگر نقد منصفانه باشد همه جامعه ورزش آن را میپذیرند. من در این مدت چند بار در حوزه بازنشستهها صحبت کردم که باعث شده عنوان شود من هم بازنشسته هستم، در حالی که من تنها نص صریح قانون را گفتم. همچنین در شرع و دین ما اینطور نیست که پیشکسوتان که تجربه زیادی دارند را در خانه حبس کنند. مگر از جراح حاذقی که پا به سن گذاشته، دیگر استفاده نمیشود؟ اتفاقاً یک جراح جوان کنار او میگذارند که تجربه اندوزی کند. متاسفانه ما یک مربی ۷۰ ساله از یک مملکت دیگر میآوریم و کسی حرفی نمیزند ولی در مورد افرادی باتجربه که در ورزش هستند و وجودشان برند است، کملطفی میکنیم.
برچسب ها :هیات رئیسه، سازمان لیگ، استیناف
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0