کد خبر : 169758
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 16 جولای 2019 - 13:20
-

کمک به کودکان قربانی سوءتغذیه با تقویت‌ میکروبیوم روده

کمک به کودکان قربانی سوءتغذیه با تقویت‌ میکروبیوم روده

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از گیزمگ، یک پژوهش جدید و جذاب از دانشمندان دانشکده داروسازی دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که سوء‌تغذیه در کودکان به جای مصرف بیشتر مکمل‌های انرژی‌زا و مغذی، می‌تواند با غذاهای درمانی که برای تقویت و ترمیم میکروبیوم روده طراحی می‌شود، درمان شود. یک آزمایش بالینی روی کودکان مبتلا به

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از گیزمگ، یک پژوهش جدید و جذاب از دانشمندان دانشکده داروسازی دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که سوء‌تغذیه در کودکان به جای مصرف بیشتر مکمل‌های انرژی‌زا و مغذی، می‌تواند با غذاهای درمانی که برای تقویت و ترمیم میکروبیوم روده طراحی می‌شود، درمان شود.

یک آزمایش بالینی روی کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در بنگلادش انجام شد و نشان داد که غذاهای درمانی طراحی شده بهتر از مکمل‌های غذایی متعارف در درمان این عارضه عمل می‌کنند.

“جفری گوردون” نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: ما دریافتیم که محیط میکروبی روده‌ای کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در مقایسه با کودکان سالم، به شکل ناقص شکل گرفته است. بنابراین ما قصد کردیم غذاهای درمانی جدیدی طراحی کنیم تا این عدم بلوغ را ترمیم کنیم و ببینیم که آیا این روش موجب رشد سالم میکروبیوم روده این کودکان می‌شود یا نه.

غذاهای درمانی کنونی که برای سوء‌تغذیه طراحی شده‌اند، به هدف اولیه زنده نگه داشتن این کودکان گرسنه دست یافته‌اند. با این حال، بسیاری از این غذاهای درمانی در درمان عارضه‌هایی مانند توقف رشد و اختلال در سیستم ایمنی که از دیگر پیامدهای سوء‌تغذیه است، موفق نیستند.

تحقیقات پیشین نشان داده است که میکروبیوم روده کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه مانند کودکان سالم توسعه نمی‌یابد. همچنین مطالعات حیوانی نشان داده است که این جمعیت نابالغ میکروبی منجر به غیرعادی بودن سیستم ایمنی و مشکلات متابولیک می‌شوند.

بنابراین محققان به دنبال توسعه غذاهای درمانی افتادند که برای ایجاد یک محیط میکروبی سالم طراحی شده باشد و نتایج مفیدی را در پی داشته باشد.

اولین گام در این تحقیق، دست گذاشتن روی مؤثرترین آرایش عناصر غذایی برای ترمیم جوامع میکروبی نابالغ کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه بود. دانشمندان یک گروه از حیوانات را به میکروبیوم روده کودکان مبتلا به سوءتغذیه در بنگلادش آلوده کردند و سپس انواع مختلف رژیم‌های غذایی را روی آنها مورد آزمایش قرار دادند تا مشخص شود که چه رژیمی بهتر می‌تواند سلامت میکروبیوم حیوانات را بهبود بخشد.

سپس سه فرمول ویژه ایجاد و یک آزمایش انسانی روی ۶۳ کودک بنگلادشی آغاز شد. افراد مورد مطالعه بین ۱۲ تا ۱۸ ماه سن داشتند و مبتلا به سوء‌تغذیه نسبتاً حاد بودند. هر کودک دو وعده غذای درمانی در روز دریافت می‌کرد که وعده غذای یک گروه شامل غذای درمانی رایج برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه و غذای گروه دیگر شامل یکی از سه فرمولاسیون تازه تولید شده بود.

محققان پس از یک ماه دریافتند که یکی از فرمول‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای در بهبود شاخص‌های متابولیک کودکان و نزدیک کردن آرایش میکروبیومی آنها به کودکان سالم مؤثرتر بوده است. مواد غالب تشکیل دهنده این فرمول، نخود، سویا، بادام زمینی و موز بود. برخلاف غذاهای درمانی رایج که اغلب بر پایه برنج و عدس است.

گوردون می‌گوید: در اینکه به کودکان پس از اینکه از شیر گرفته می‌شوند چه غذایی داده شود بهتر است، عدم قطعیت و بحث‌های فراوانی وجود دارد. مطالعات ما از این مفهوم الهام گرفته شده است که این غذاهای رایج، مقرون به صرفه و مورد استفاده در همه فرهنگ‌ها حاوی ترکیباتی است که میکروب‌های کلیدی کودکان دچار سوء‌تغذیه را بهبود می‌بخشد. این میکروب‌ها اهداف درمانی ما بودند.

تحقیقات جدید با تمرکز بر بهبود میکروبیوم که بر روند متابولیسم تأثیر می‌گذارد، انجام شده است. این شواهد نشان می‌دهد مشکلات بنیادی رشد در شیرخواران و کودکان ممکن است به طور مؤثر با اصلاح میکروبیوم روده رفع شود و یافته‌های جدید می‌تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه مؤثر استفاده شود.

گوردون می‌گوید: ما باید از منابع میکروبی گرانبهای فرزندانمان مراقبت کنیم و اگر چنین کنیم، اثرات آن می‌تواند طولانی مدت باشد و عصر جدیدی را برای طب پیشگیرانه فراهم کند.

“تاهمید احمد” کارشناس بالینی در بنگلادش و از اعضای این مطالعه یادآور می‌شود که هدف این تیم، پیگیری اثرات درازمدت این فرمول غذایی جدید است. امید است که این بهبود متابولیسم به رشد فیزیکی و سلامت بدن این کودکان منجر شود.

وی افزود که یک آزمایش بالینی طولانی‌تر و بزرگ‌تر در حال حاضر در دو مکان در بنگلادش در حال انجام است تا ببینیم آیا مکمل‌های غذایی جدید کاربردی است یا خیر. این آزمایشات شامل کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه متوسط و همچنین کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − ده =