کد خبر : 17019
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 می 2017 - 12:40
-

۵ آسیب جدی مصرف بیش از حد پروتئین

۵ آسیب جدی مصرف بیش از حد پروتئین

به گزارش قائم آنلاین،کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها هر دو، منابع شناخته شده برای افزایش وزن و ابتلا به بیماریهای مختلف هستند و در این میان نقش پروتئین برای جربی سوزی و ساخت عضله ثابت شده است. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید. بدیهی است که بدن ما به پروتئین آمینواسیدهای آن

به گزارش قائم آنلاین،کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها هر دو، منابع شناخته شده برای افزایش وزن و ابتلا به بیماریهای مختلف هستند و در این میان نقش پروتئین برای جربی سوزی و ساخت عضله ثابت شده است. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

مصرف بیش از حد پروتئین و ۵ علامت هشداردهنده!
بدیهی است که بدن ما به پروتئین آمینواسیدهای آن برای ایجاد و تقویت عضلات و استخوان‌ها و متعادل نگه داشتن هورمون‌ها نیازمند است. با این حال مصرف بیش از حد پروتئین می‌تواند عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه داشته باشد.

تحقیقات ثابت کرده که یک مرد بزرگسال نیاز به روزانه ۵۶ گرم پروتئین دارد و این میزان در زنان ۴۶ گرم است. مردان ورزشکار، زنان باردار و سالمندان باید روزانه ۲۵ درصد بیشتر از این میزان پروتئین دریافت کنند.

مصرف بیش از حد پروتئین خود را با ۵ آسیب جدی نشان می‌دهد:

آسیب کلیوی:
علم به ما می‌گوید که رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین می‌توانند آسیب شدید کلیه‌ها را به همراه داشته باشند، زیرا این اندام‌ها باید به طور مداوم سخت کار کنند تا نیتروژن خون را از بین ببرند. پروتئین اضافی در رژیم غذایی به معنای مواجهه با عوارض جانبی نیتروژنی بیشتر است. به طور معمول، بدن می‌تواند مقدار طبیعی از پروتئین را از طریق ادرار دفع کند، اما مصرف بیش از اندازه موجب شکل گیری استرس در کلیه‌ها برای خلاص شدن از شر نیتروژن اضافی می‌شود که در بلند مدت آسیب کلیوی را به همراه دارد.
افزایش وزن:
بسیاری از کارشناسان تغذیه با این مساله موافق هستند که اگرچه در کوتاه مدت ممکن است با مصرف زیاد پروتئین، کاهش وزن را تجربه کنید، اما وزن بالاخره به میزان سابق خود باز می‌گردد و یا حتی می‌تواند بیشتر از زمانی شود که برنامه کاهش وزن خود را آغاز کرده اید.
کج خلقی:
مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ انجام شد، نشان داد، افرادی که یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت را برای یک بازه زمانی یک ساله یا بیشتر دنبال کردند، با آثار منفی چشمگیر روی خلق و خوی خود مواجه شدند. محققان پیوندی بین رژیم غذایی کم کربوهیدارت و تحریک پذیری، افسردگی، و بی قراری به واسطه کمبود کربوهیدارت‌ها (قند و نشاسته) برای مغز و تولید سروتونین (هورمون خلق و خوی خوی) را گزارش کردند.
بوی بد دهان:
افرادی که رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین و کم یا بدون کربو هیدرات را دنبال می‌کنند، اگرچه ممکن است کاهش وزن را در کوتاه مدت تجربه کنند، اما احتمال مواجهه با نفس بد بو به لطف وضعیتی که به نام کتوز شناخته می‌شود، آن‌ها را تهدید می‌کند. کتوز زمانی رخ می‌دهد که بدن به واسطه کمبود کربوهیدارت‌ها استفاده از چربی به عنوان سوخت را آغاز می‌کند. همان گونه که بدن از ذخایر چربی استفاده می‌کند، زمینه ساز تولید کتون می‌شود. انتشار این مواد شیمیایی نفس بدبو و بوی بد دهان را موجب می‌شود. از آنجایی که کتون‌ها از اعماق درون بدن منتشر می‌شوند، هر میزان مسواک زدن، شستشوی دهان و آدامس جویدن نیز در رفع بوی بد تاثیری نخواهد داشت.
مشکلات گوارشی:
فیبر از اهمیت ویژه‌ای برای گوارش برخوردار است. در حقیقت، برای حفظ عملکرد درست و سالم دستگاه گوارش مصرف روزانه ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر توصیه می‌شود. پیشگیری از شرایطی مانند نفخ، گاز، و یبوست به میزان فیبری که در رژیم غذایی خود از کربوهیدارت‌های پیچیده (به عنوان مثال، غلات کامل، لوبیا، میوه ها، و سبزیجات) دریافت می‌کنید، بستگی دارد. بر همین اساس است که رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین و کم کربوهیدارت به ناآرامی گوارشی منجر می‌شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

12 + شش =