کد خبر : 170217
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 18 جولای 2019 - 11:30
-

بیش از ۹۰ درصد بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند

بیش از ۹۰ درصد بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند

به گزارش قائم آنلاین، خسرو خسروی‌کردستانی در گفت‌وگو ، در سنندج، از بیماری دیابت به سونامی و بلای اجتماعی جوامع کنونی یاد کرد و اظهار داشت: در ۲۰ سال گذشته پنج درصد افراد جامعه را افراد دیابتی تشکیل می‌دادند اما امروز ۱۰ درصد افراد جامعه را دیابتی‌ها تشکیل می‌دهند. وی افزود: دیابت بیماری غدد داخلی است

به گزارش قائم آنلاین، خسرو خسروی‌کردستانی در گفت‌وگو ، در سنندج، از بیماری دیابت به سونامی و بلای اجتماعی جوامع کنونی یاد کرد و اظهار داشت: در ۲۰ سال گذشته پنج درصد افراد جامعه را افراد دیابتی تشکیل می‌دادند اما امروز ۱۰ درصد افراد جامعه را دیابتی‌ها تشکیل می‌دهند.

وی افزود: دیابت بیماری غدد داخلی است که با کاهش کارکرد غده پانکراس و کاهش یا توقف ترشح انسولین، سبب افزایش قند خون بدن می شود و افزایش قند خون مهم ترین مشخصه بیماری دیابت است.

خسروی‌کردستانی با اشاره به اینکه در این عارضه بدن به اندازه کافی انسولین نمی‌سازد یا نمی‌تواند به صورت مناسب استفاده کند، افزود: بیشتر غذاهای مصرفی در راه تولید انرژی در بدن تبدیل به قند می‌شود و زمینه افزایش قند خون در بدن را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیماری دیابت شامل تیپ یک و تیپ ۲ است، گفت: دیابت نوع ۱ ژنتیکی است و کودکان به آن مبتلا می‌شوند، اما دیابت نوع ۲ افراد بزرگسال و میانسال در رده‌های سنی ۴۰ تا ۵۰ سال به دلیل داشتن سبک غلط  زندگی و رژیم غذایی نامناسب به آن مبتلا می‌شوند.

مسؤول انجمن دیابت استان کردستان گفت: بیش از ۹۰ درصد بیماران دیابتی در کردستان مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند که در اثر شیوه سبک زندگی ایجاد می‌شود.

وی کم‌خوری، پرخوری، پرنوشی، پرادراری را از علایم اصلی دیابت نوع ۱ دانست و گفت: دیابت نوع ۲ بی‌علامت است افراد تنها با آزمایش قند خون به طور اتفاقی پی بیمار خود می‌برند.

به گفته خسروی‌کردستانی، دیابتی‌های نوع ۱ مجبور به تزریق انسولین هستند اما بیماران دیابتی تیپ ۲ با داشتن رژیم غذایی متعادل می‌توانند بیماری خود را کنترل کنند.

وی با بیان اینکه اضـافه‌ وزن و چـاقی، کم ‌تـحرکی یا نبود فعالیت بدنی، سابقه‌ فامیلی و ارثی، چربی و فشارخون بالا مهم‌ترین علل بروز دیابت در افراد بزرگسال است، گفت: دیابت نگرانی هر خانواده است و همه آحاد جامعه باید مراقب رژیم غذایی و سلامتی خود باشند.

وی افزود: خانواده‌هایی که یکی از اعضای آن سابقه ابتلا به دیابت را دارند، افرادا مبتلا به چربی خون بالا، فشار خون بالا و زنانی که در دوران بارداری سابقه سقط جنین داشته‌اند در معرض خطر ابتلاء به دیابت قرار دارند این افراد باید نسبت به آزمایش قند خون اقدام کنند.

خسروی‌کردستانی اظهار کرد: ورزش و تحرک جسمی، داشتن یک نوع رژیم غذایی مناسب سرشار از میوه‌جات و سبزیجات، کاهش مصرف زیاد قند در پیشگیری از ابتلاء به دیابت نوع ۲ موثر است.

مسؤول انجمن دیابت استان کردستان سرمنشا بسیاری از بیماری‌ها را دیابت دانست و گفت: نابینایی، نارسایی کلیه و دیالیز، حمله قلبی، سکته مغزی و قطع انگشتان پا از عوارض بیماری دیابت است.

به گفته وی، افراد دیابتی پنج برابر افراد غیردیابتی مبتلا به سکته قلبی می‌شوند.

وی یادآور شد:آمارها بیانگر آن است که بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان عمل اصلی مرگ و میرها در کشور شناخته شده است و علل ابتلا به این بیماری‌ها با شیوه زندگی و رژیم غذایی افراد مرتبط است.

خسروی‌کردستانی ادامه داد: بهترین راهکار پیشگیری از از ابتلا به این بیماری داشتن رژیم غذایی  مناسب، ورزش روزانه و مصرف دارو است.

به گزارش فارس، هم اکنون تعداد  ۲ هزار و ۲۷۳ نفر عضو انجمن دیابت سنندج هستند که از این تعداد ۳۴۰ نفر دیابت نوع ۱ و هزار و ۷۹۷ نفر را بیماران نوع ۲ تشکیل می‌دهند.

قند خون ناشتا دیابتی‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۰ قابل قبول است اما بالاتر از این شاخص بیانگر افزایش میزان قند خون است و این افراد نیازمند درمان و مصرف دارو هستند.

لازم بذکر است زنان ۲ برابر مردان مبتلا به دیابت نوع می‌شوند.

۸۷ درصد مردم استان دچار کم‌تحرکی و اضافه وزن  هستند فرهنگ‌سازی و ترویج فرهنگ غذایی سالم در تمام سطوح جامعه برای پیشگیری از چاقی ضروری است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست + 16 =