کد خبر : 173238
تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 جولای 2019 - 18:45
-

مدیر ساکت سیا و دشواری حفظ روابط با ترامپ

مدیر ساکت سیا و دشواری حفظ روابط با ترامپ

به گزارش قائم آنلاین، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ماه ژانویه، زمانی که جینا هاسپل، مدیر سیا و دیگر رهبران آژانس اطلاعاتی در کنگره شهادت دادند که ایران قصد ساخت تسلیحات هسته‌ای ندارد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روسای جاسوسی کشورش را با عناوینی چون “فوق‌العاده منفعل و ساده‌لوح” مورد تمسخر قرار داد و گفت که

به گزارش قائم آنلاین، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ماه ژانویه، زمانی که جینا هاسپل، مدیر سیا و دیگر رهبران آژانس اطلاعاتی در کنگره شهادت دادند که ایران قصد ساخت تسلیحات هسته‌ای ندارد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روسای جاسوسی کشورش را با عناوینی چون “فوق‌العاده منفعل و ساده‌لوح” مورد تمسخر قرار داد و گفت که بهتر است آن‌ها “به مدرسه” بازگردند.

اما ماه گذشته، در شرایطی که ترامپ و دستیارانش علنا حرف حمله نظامی را پیش کشیدند، همانی که ترامپ بعدا منصرف شد، رئیس‌جمهوری آمریکا اطلاعاتی از جمله تصاویری ویدیویی از خلیج‌فارس را که مقام‌هایش مدعی بودند تدارکات برای حمله به پرسنل آمریکایی است، در بوق و کرنا کرد.

پذیرش ترامپ از آژانس‌های متعددی که او در دو سال و نیم گذشته خوارشان کرده است موجب می‌شود تا مقام‌های کنونی و سابق روی مساله‌ای اتفاق‌نظر داشته باشند؛ اینکه ترامپ اطلاعاتی را می‌پذیرد که تایید دیدگاه او در مورد جهان باشد و آن مواردی که چنین مشخصاتی نداشته باشد، آشکارا رد می‌شود.

هاسپل که ۳۴ سال در سیا عمدتا به عنوان مامور مخفی کار کرده است، اکنون همانند خاکریزی میان ترامپ و جامعه اطلاعاتی ایستاده است. این هفته دنیل کوتس، مدیر اطلاعات ملی استعفا داد و به دوره‌ تصدی پر هیاهویی که گاهی او را در خفا و آشکار مقابل رئیس‌جمهوری آمریکا قرار می‌داد، پایان داد. ترامپ گفته است جان راتکلیف، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا را که سه دوره عضو کنگره بود و از حامیان سرشناس ترامپ است، نامزد می‌کند اما او تجربه‌ای در حوزه امنیت ملی ندارد.

روابط ترامپ با سیا و کارمندانش به شکل منحصر به فردی بی‌ثبات است؛ او صحت اطلاعات درباره روسیه را زیر سوال برده، به طور ضمنی به خاتمه عملیات‌های محرمانه علیه کره‌شمالی اشاره داشته و حتی جاسوسان خودش را به جاسوسی از خودش متهم کرده است.

ترامپ به خبرنگاران گفت می‌خواهد مدیر اطلاعات بعدی آنچه را که او به عنوان یک بروکراسی غیرقانونی و خصمانه می‌بیند ، از بین ببرد. او گفت: ما به فردی قوی احتیاج داریم که بتواند واقعا به آن غلبه کند. چون، از آنجا که فکر می‌کنم همه شما فهمیده‌اید ، سازمان‌های اطلاعاتی به جنون کشیده شده‌اند. آن‌ها به جنون روی آوردند.

مدیر اطلاعات ملی اختیار حقوقی بر بودجه‌ها و پرسنل دارد. اما در عمل، مدیر سیا همواره پستی با نفوذ بالاتر و قدرت بزرگتر است. ترامپ یک مدیر اطلاعات ملی تهاجمی‌تر را در سر دارد که به لحاظ سیاسی به او وفادار باشد. برخی از نزدیکان مدیر سیا می‌گویند، جذب تهدیدهای رئیس‌جمهوری که حتی پیش از روی کار آمدن آژانس‌های اطلاعاتی را مورد استهزاء قرار می‌داد، موضعی نیست که هاسپل برای خود متصور بوده باشد. اما تاکنون، او موفق عمل کرده است.

کلید موفقیت او چیست؟ بدون جلب توجه دیگران کار انجام می‌دهد.

هاسپل گهگاه به همراه مقام‌های اطلاعاتی ارشد به دفتر کار رئیس‌جمهوری آمریکا می‌رود تا چکیده‌های اطلاعاتی را به اطلاع او برساند. این جلسات که زمان مشخصی ندارند، با آن جلساتی که پیشتر درباره مسائل بسیار مهم برگزار می‌شد و عمقی بود، کوچکترین شباهتی ندارد. به گفته مقام‌های مطلع از این جلسات، هاسپل و همراهانش به بیان چند نکته‌ای که گمان می‌کنند دونالد ترامپ قطعا باید از آنها مطلع باشد، بسنده می‌کنند. ترامپ تصاویر و گرافیک را به متن ترجیح می‌دهد. از این رو، هاسپل مراقب است تا با رئیس‌جمهوری آمریکا مخالفت نکند یا بر سر عقاید او بحث نکند.

هاسپل بر خلاف مقام‌های پیشین سیا، بیشتر در مقر این نهاد در لانگلی ویرجینیا به سر می‌برد و بیشتر مایل است تا به جای ارتباط مستقیم با ترامپ به صورت روزانه به کاخ سفید گزارش دهد. این گزارش براساس مصاحبه با ۲۶ مقام کنونی و سابق است که با هاسپل در آمریکا و دیگر نقاط کار کرده‌اند.

مدیر سیا اینطور نتیجه‌گیری کرده است که پاسخگویی به سوالات خبرنگاران که ممکن است او را مقابل ترامپ قرار دهد خصوصا در حوزه ایران، کره‌شمالی، روسیه و دیگر موارد، به نفع او نیست. مقام‌های آشنا با هاسپل می‌گویند، در ذات مدیر سیا نیست که در کانون توجه قرار بگیرد.

جان مک‌لاگلین، معاون سابق سیا می‌گوید: “او دو خصوصیت را که لازمه این شغل است، دارد؛ قضاوت و احتیاط.” همکاران هاسپل معتقدند سر به زیری او نشانه ذکاوت اوست. یک مقام اطلاعاتی سابق می‌گوید: “اولین وظیفه شما به عنوان مدیر، حفاظت از سازمان خودتان است. اگر رئیس‌جمهوری عادی روی کار باشد، فوق‌العاده است که شما به عنوان مدیر علنا صحبت کنید، از سازمان خودتان حرف بزنید و با مردم شفاف باشید. اما ترامپ یک رئیس‌جمهوری عادی نیست.” هنری کرامپتون، از مقام‌های پیشین سیا می‌گوید: هاسپل خودش را می‌شناسد و خود را از تصمیم‌گیری کنار می‌گذارد. در سیا، این امری کاملا غیر عادی است.

از طرف دیگر، اینکه فردی با کارنامه هاسپل مدیر سیا شود، غیر عادی است. این سمت معمولا به افسران کارکشته می‌رسد و روسای جمهوری اغلب ترجیح می‌دهند اعضای کنگره یا عوامل سیاسی کهنه‌کار که معمولا متحدانشان شمرده می‌شوند، روی کار بیایند. انتصاب هاسپل از دو جنبه بی‌سابقه بوده است؛ او اولین افسر مخفی کارکشته است که به این سمت عالی می‌رسد و دوم اینکه اولین زن در این سمت است.

یک مقام اطلاعاتی پیشین انگلیس که با هاسپل در لندن کار کرده بود، می‌گوید: او بسیار متمرکز است. منظم. می‌شنیدم که “نمی‌توانید با او دوست شوید”. یک مقام اطلاعاتی دیگر از انگلیس می‌گوید: همه مشغله ذهنی او کار نبود اما بیشتر آن مربوط به کار بود. او به همه افراد ما دسترسی داشت و اعتماد ما را جلب کرده بود.”

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 2 =