کد خبر : 177299
تاریخ انتشار : دوشنبه 19 آگوست 2019 - 10:40
-

چرا پیامبر (ص) جانشینی حضرت علی (ع) را در خود مکه اعلام نکردند؟

چرا پیامبر (ص) جانشینی حضرت علی (ع) را در خود مکه اعلام نکردند؟

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام جواد حیدری امروز در گفت‌وگو ، در اصفهان، در پاسخ به این شبهه که چرا پیامبر (ص) جانشینی حضرت علی (ع) را در خود مکه که تعداد بیشتری از مسلمانان از کشورهای دیگر هم حضور داشتند بیان نکردند و آن را در غدیر خم با مردم در میان گذاشتند؟ اظهار

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام جواد حیدری امروز در گفت‌وگو ، در اصفهان، در پاسخ به این شبهه که چرا پیامبر (ص) جانشینی حضرت علی (ع) را در خود مکه که تعداد بیشتری از مسلمانان از کشورهای دیگر هم حضور داشتند بیان نکردند و آن را در غدیر خم با مردم در میان گذاشتند؟ اظهار کرد: پیامبر اسلام (ص) تنها بر اساس فرمان خداوند عمل می‌کرد، اگرچه ایشان قبل از غدیر بارها وصایت و جانشینی حضرت علی (ع) را بیان کرده بود که حدیث (یوم‌الدار و بداء الدعوة) و دیگر احادیث شهرت دارند ولی جریان غدیر که تأکید بیانات قبلی رسول خدا (ص) و به دستور صریح خداوند بود و این دستور بعد از اتمام مراسم حج و در راه بازگشت پیامبر اکرم (ص) به مدینه صادر شد.

 این کارشناس مسائل مذهبی تصریح داشت: هنگامی‌که کاروان به سرزمین رابغ که در سه میلی جحفه قرار دارد، رسید این وحی در نقطه‌ای به نام غدیرخم با آیه ۶۹ سوره مائده فرود آمد، به‌طوری که می‌خوانیم، «ای پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل‌شده است، کاملاً (به مردم) برسان! و اگر نکنی، رسالت او را انجام نداده‌ای! خداوند تو را از (خطرات احتمالی) مردم، نگاه می‌دارد؛ و خداوند، جمعیت کافران (لجوج) را هدایت نمی‌کند».

وی ادامه داد: از طرفی پیامبر اسلام مأمور نصب حضرت امیر (ع) به مقام خلافت و وصایت شده است، با این حال وجهی برای این سؤال باقی نمی‌ماند که چرا پیامبر (ص) قبل از دستور خداوند این عمل را انجام نداده است چون مراسم حج و مکه، قبل از فرا رسیدن این فرمان الهی بوده است.

حیدری در ادامه متذکر شد: نکته آخری که باید به آن اشاره شود، منطقه غدیر منطقه‌ای بود که در آنجا کاروانان از هم جداشده و هرکدام راهی منطقه خود می‌شدند و این در حالی است که کاروان عظیم مسلمانان قبل از پراکندگی و درست در محل تقسیم راه‌ها، سه روز بار انداخته و آماده مراسم غدیر شدند درحالی‌که مسلمانان از وظایف خود و مناسک حج فارغ شده و همگی منتظر رسیدن به منازل و شهرهای خود هستند بنابراین سه روز نگه‌داشتن مردم با این وضعیت کاملاً آنان را مهیا کرده تا عظمت و اهمیت این موضوع را دریافت کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 10 =