کد خبر : 180931
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 سپتامبر 2019 - 17:35
-

آلمان آموزش نظامیان سعودی را از سر می‌گیرد

آلمان آموزش نظامیان سعودی را از سر می‌گیرد

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، رسانه‌ها از همکاری دوباره برلین و ریاض در آموزش پلیس مرزی و اعزام ماموران آلمانی به عربستان خبر می‌دهند. وزارت کشور، وزارت خارجه و دفتر صدراعظم آلمان تایید کرده‌اند که ماموران آلمانی آموزش پلیس مرزی عربستان سعودی را از سر می‌گیرند. این آموزش‌ها که

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، رسانه‌ها از همکاری دوباره برلین و ریاض در آموزش پلیس مرزی و اعزام ماموران آلمانی به عربستان خبر می‌دهند. وزارت کشور، وزارت خارجه و دفتر صدراعظم آلمان تایید کرده‌اند که ماموران آلمانی آموزش پلیس مرزی عربستان سعودی را از سر می‌گیرند.

این آموزش‌ها که از سال ۲۰۰۹ در قالب ماموریت مستشاری برای مرزبانان سعودی و با مشارکت ۷۰ نیروی آلمانی جریان داشت، در اکتبر ۲۰۱۸ و پس از ماجرای قتل خاشقجی معلق شده بود. برلین قبلا توضیح داده بود که مدرن شدن شیوه‌های مرزبانی در عربستان سعودی در راستای منافع امنیت داخلی و خارجی آلمان قرار دارد و در عین حال تاثیر به سزایی در پیکار با تروریسم در کل منطقه خواهد گذاشت.

هنوز مشخص نیست که ماموریت مربوطه در عربستان از چه زمانی شروع می‌شود. اشپیگل آنلاین به نقل از یک مقام وزارت کشور می‌نویسد هم اینک در دفتر پروژه در ریاض، سه نفر مشغول کارند و با شروع کار، شمار پرسنل تقویت می‌شود. این دفتر با وجود تعلیق همکاری‌ها در ماه‌های گذشته، تعطیل نشده بود.

اشپیگل می‌گوید این ماموریت همیشه جنبه اقتصادی نیز داشته است: «چرا که به موازات آموزش، تجهیزات فوق مدرن مرزبانی از جمله هواپیماهای اکتشافی نیز به عربستان فروخته می‌شود.»

تعلیق برنامه آموزشی مرزبانی عربستان یکی از تدابیر تنبیهی آلمان در جریان قتل خاشقجی بود. برلین ارسال سلاح به این کشور را نیز به طور کامل متوقف کرد. مهلت اقدامات تنبیهی، آخر سپتامبر ۲۰۱۹ به سر می‌رسد.

اشپیگل آنلاین می‌پرسد در حالی که همه دولت‌های غربی نتیجه گرفته‌اند که جمال خاشقجی به دستور مقامات ارشد کشته شده، مشخص نیست دولت آلمان بر چه اساسی همکاری با سعودی‌ها را از سر می‌گیرد.

دولت آلمان پیشتر اعلام کرده بود که عادی‌ شدن مناسبات با ریاض، مستلزم محاکمه عادلانه و شفاف قاتلان خاشقجی است. خاشقجی در اکتبر سال ۲۰۱۸ هنگامی که ۵۹ سال داشت به منظور دریافت مدارک لازم برای ازدواج خود وارد کنسولگری ریاض در استانبول شد و در آن‌جا توسط تیمی ویژه که از عربستان به ترکیه اعزام شده بود به قتل رسید. عربستان سعودی که ابتدا قتل او را انکار می‌کرد سرانجام تحت فشارهای بین‌المللی اعلام کرد، خاشقجی از سوی عوامل خودسر اطلاعاتی و امنیتی به قتل رسیده است. ۱۱ نفر در این رابطه در عربستان محاکمه شدند.

اما به دلیل محرمانه بودن جلسات محاکمه، کسی از روند دادگاه خبر ندارد. عفو بین‌الملل، دیده بان حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز و انجمن قلم آمریکا در نامه‌ای به وزیران خارجه آمریکا، بریتانیا و فرانسه هشدار داده‌اند که مبادا برخی افراد در این زمینه سپر بلا شوند و بر دخالت احتمالی رهبران عربستان سرپوش گذاشته شود.

ریاض تنها به خاطر سربه نیست کردن خاشقجی زیر ضرب انتقادهای بین‌المللی نیست، بلکه به نقض شدید حقوق بشر در بحران یمن نیز متهم می‌شود. در جنگ داخلی یمن که از سال ۲۰۱۵ جریان دارد، عربستان رهبری یک ائتلاف نظامی را در مقابله با شورشیان حوثی بر عهده گرفته است. این ائتلاف حامی عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن است.

چندی قبل اگنس کالامارد، کارشناس سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، گفته بود که “مدارک معتبری” در قتل خاشقجی وجود دارد که مسئولیت شخص محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را تایید می‌کند. او تاکید کرده بود که نابود کردن مدارک پس از قتل خاشقجی نیز اساسا نمی‌توانست بدون اطلاع بن سلمان بوده باشد.

حزب سبزها از تصمیم دولت برای از سرگیری پروژه آموزشی در عربستان انتقاد کرده است. کارشناس سیاست داخلی این حزب به اشپیگل آنلاین گفته است: «دولت فدرال ظاهرا برای ادامه حمایت از رژیمی خودکامه هیچ نگرانی به خود راه نداده، اما سبزها این موضوع را در مجلس سراسری به بحث خواهند گذاشت تا دلایل امر شفاف شود.»

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − هفت =