صنعتگران صنایع دستی در زمینه فروش محصولات خود دچار مشکلات زیادی هستند
به گزارش قائم آنلاین، تمدن چند هزار ساله ایران، میراث ماندگار بسیاری برای مردم امروز این کشور کهن به یادگار گذاشته که مجموعه این میراث، هویت تاریخی و ملی ما را تشکیل میدهد. این میراث، مظاهر و جلو های متنوع و متعددی دارد که هر یک از آنها به نحوی، گذشته درخشان و تمدن باستانی
به گزارش قائم آنلاین، تمدن چند هزار ساله ایران، میراث ماندگار بسیاری برای مردم امروز این کشور کهن به یادگار گذاشته که مجموعه این میراث، هویت تاریخی و ملی ما را تشکیل میدهد.
این میراث، مظاهر و جلو های متنوع و متعددی دارد که هر یک از آنها به نحوی، گذشته درخشان و تمدن باستانی این مرز و بوم را بازگو می کند و یکی از این مظاهر که در شاخه های متنوعی خود نمایی می کند و بازگو کننده ی هویت و ذوق و هنر ایرانیان است،صنایع دستی است.
در حدود ۸۰۰۰ سال قبل که به عصر «نوسنگی» معروف است، مردمي در منطقه وسيعی در آسيای جنوب غربی زندگی میکردند که برای نخستين بار در گروههای کوچک جمع آمده، در يک مکان ساکن شدند و اولين دهکدهها را به وجود آوردند.
آثار به دست آمده از دوران پارينه سنگی، ميان سنگی و نوسنگی، گواه بر فعاليت انسان در ساخت ابزار و وسايل سنگی است.
ابزارهايی چون تيغههای دندانه دار و به شکلهای مختلف هندسی در مکانهايی مانند بيستون و غارهای هوتو و کمربند به دست آمده است.
انساني که ياد گرفته بود با کاشتن دانه هاي خوراکي مقدار بيشتري از آن را به دست آورد، ناگزير بود آن را در جايي ذخيره کند و همچنین آنان نیاز به ظرفهاييی داشتند که در برابر گرما و رطوبت هوا مقاومت داشته باشد و غلات، در آن فاسد نشود.
از اين رو انسان دوران نوسنگی با الهام از همان شکلهای طبيعی و با آميختن آب و خاک، اولين ظرفهای سفالی را ساخت.
در نتیجه کاوش های متعددی که صورت گرفته آثار و اشیاء بسیار زیادی غالبا فلزی ( مفرغ ) به دست امده که در کمال مهارت و استادی و با اشکال بسیار متنوع و بدیعی ساخته شده اند که همگی به عنوان پیشینه ای اثر گذار و تاریخی برای اشیاء و صنایع دستی دوره های بعدی ( غالبا از نظر شیوه ساخت مواد اولیه و نه از نظر محتوا و نقوش ) مورد استفاده قرار گرفته اند.
محسن باستانی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۶۰۰ نوع صنایع دستی با دستان صنعتگران صنایع دستی در شهرستان قائمشهر در حال فعالیت است.
باستانی افزود: صنایع دستی که در این حوزه در حال فعالیت هستند سفال، گلیم، جاجیم، گره چینی، معرق، منبت، لباسهای سنتی، چرم، معرق چرم، کیف و کفش دوزی، نمد، دوردوزیهای سنتی (سوزن دوزی) و ابریشم بافی که در غاللب مشاغل خانگی خرد و کلان در هنر دست خود را در معرض دید عموم قرار میدهند.
وی افزود: با توجه به اینکه صنایع دستی جزئی از فعالیتهای زنان روستایی و نیز برخی افراد هنرمند این حوزه است بنابراین برای انجام هر فعالیت هنری در کارگاهها نیاز به مجوز است که این مجوزها داده شد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قائمشهر، تصریح کرد: برخی از صنعتگران برای گسترش کار خود نیازمند تسهیلات بودند که به آنها این تسهیلات داده شد و همچنین برای پرداخت مالیات و هزینه آب و برق این کارگاهها نیز حمایتهایی انجام گرفت.
این مسؤول، بیان کرد: صنعتگران در زمینه فروش محصولات خود دچار مشکلات زیادی هستند که نیازمند حمایت همه جانبه از آنان است زیرا آنان بازارچه و یا فروشگاهی که این محصولات خود را به فروش برسانند ندارند.
باستان خاطرنشان کرد: برخی از صنعتگران محصولات خود را در نمایشگاه برای فروش قرار میدهند و نیز برخی دیگر محصولات خود را با سفارش از دوستان و آشنایان تولید میکنند و اندکی هم اصلا فروش ندارند.
احمد بابامیری صنعتگر «نمد» در گفت و گو با خبرنگار ما، درباره مشکلاتش میگوید: من در گذشته دامداری داشتم و از پشم گوسفندان خود برای درست کردن نمد استفاده میکردم.
وی افزود: نمد در گذشته خریدار زیادی داشت اما در حال حاضر کسی آن را نمیخرد و من نیز دیگر این کار را انجام نمیدهم و فقط برخی اوقات اگر از طرف صنایع دستی و یا دوستان و آشنایان سفارش بدهند درست میکنم.
این صنعتگر صنایع دستی تصریح کرد: ارگانهای مسؤول و متولی حفاظت از صنایع دستی باید برای حفظ و احیا این صنایع برای آیندگان تلاش کنند.
به گزارش فائم آنلاین، برای حفاظت از میراث فرهنگی خود در قالب صنایع دستی باید برای این افردی که با هنر خود میخواهند اقتصاد خانواده خود را تأمین کنند شرایط رشد اقتصادی فراهم شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0