کد خبر : 186547
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 اکتبر 2019 - 12:30
-

زنگ خطر برای صنعت مرغ

زنگ خطر برای صنعت مرغ

به گزارش قائم آنلاین، غلامعلی فارغی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود مرغداران برای متعادل ساختن بازار اقدام به معدوم‌سازی جوجه یکروزه کرده‌اند این میزان معدوم‌سازی چقدر بوده است؟ گفت: تولیدکنندگان جوجه یکروزه جوجه‌های خود را معدوم کرد‌ه‌اند،ضعف برنامه‌ریزی و تداخل برنامه‌ها نارضایتی بین تولیدکنندگان از بازار ایجاد کرده و آنها جوجه یکروزه خود را معدوم

به گزارش قائم آنلاین، غلامعلی فارغی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود مرغداران برای متعادل ساختن بازار اقدام به معدوم‌سازی جوجه یکروزه کرده‌اند این میزان معدوم‌سازی چقدر بوده است؟ گفت: تولیدکنندگان جوجه یکروزه جوجه‌های خود را معدوم کرد‌ه‌اند،ضعف برنامه‌ریزی و تداخل برنامه‌ها نارضایتی بین تولیدکنندگان از بازار ایجاد کرده و آنها جوجه یکروزه خود را معدوم کردند و فیلم آن نیز منتشر شد.

وی ادامه داد: آنها حتی ۷ میلیون  تخم مرغ نطفه‌دار را که قرار بود از هر کدام از آن دو تا سه کیلو مرغ حاصل شود برای خوراک تخم‌مرغ در بازار به فروش رساندند که ارزش آن تنها ۵۰۰ تومان است.

*مرغدار با فروش یک کیلو مرغ هزار تومان ضرر می‌کند
فارغی در پاسخ به دلیل این معدوم‌سازی و عرضه تخم‌مرغ نطفه‌دار به جای خوراکی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده تخم مرغ از قیمتی که به صورت عمده می‌فروشیم هزار تومان کمتر است یعنی در واقع هر تولیدکننده با فروش یک کیلوگرم مرغ هزار تومان ضرر می‌کند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: در ۶ ماهه نخست سال میانگین فروش جوجه یکروزه ۱۷۳۰ تومان بود در حالی که قیمت تمام شده آن برای تولید کننده هر قطعه ۲۳۰۰ تومان تمام می‌شد و همه اینها باعث ورشکستگی مرغداران شده است.

فارغی در پاسخ به اینکه منظور شما از عدم برنامه‌ریزی چیست، گفت: در ۶ ماهه نخست سال ۶۸۰ میلیون جوجه تولید شد که مجبور شدیم ۹۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار بفروشیم.

*پراکندگی وظایف وزارتخانه‌ها وستاد تنظیم بازار

وی ادامه داد: پیش از این سیاست‌های تولید در وزارت جهاد و سیاست‌های قیمت در وزارت صمت مدیریت می‌شد اما اکنون ستاد تنظیم بازار آمده و دخالت می‌کند. این ستاد گفته بود که بخش تولید ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه تولید کند و تولید کنندگان هم این کار را انجام دادند اما اکنون که قیمت بازار افت کرده هیچ حمایتی از تولید کننده نمی‌شود.

فارغی تاکید کرد: طبق قانون محصولی که مشمول قیمت‌گذاری است در صورتی که قیمت آن پایین‌تر از بازار باشد باید توسط دولت خریداری شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: تولیدکنندگان به دلیل نبود تقاضا برای جوجه یکروزه  آنها را معدوم کردند و برخی تولیدکنندگان ناچار شدند گله‌های مرغ خود را حذف کنند.

*زنگ خطر برای صنعت مرغ به صدا در آمد 

فارغی  درخصوص عواقب این اقدامات گفت: ۶ ماه است تولیدکنندگان جوجه را ارزان‌تر می‌فروشند و اکنون هم مرغ را پایین‌تر از قیمت تمام شده می‌فروشند و اگر این روند ادامه یابد در آخر سال مرغداران گوشتی و تخم‌مرغی متضرر شده و باید به واردکننده این محصولات وارد شویم.

وی با بیان اینکه صنعت مرغداری در همه زمینه‌ها خودکفا است، گفت: در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم باید از این صنعت حمایت کرد و گرنه با ادامه این وضعیت دولت مجبور خواهد شد مرغ و تخم مرغ را هم وارد کند.

البته احمدعلی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز معتقد است که مدیریت معیوب در تولید مرغ وجود دارد از یکسو بخش خصوصی با در نظر گرفتن هزینه و فایده عمل می‌کند اما از سوی دیگر دخالت‌های دولتی در واردات،‌صادرات و تحویل و تامین نهاده‌ها همواره وجود دارد.

وی با بیان اینکه واحدهای مختلف در حلقه‌های متفاوت دخالت دارند، گفت: این دخالت‌ها در تولید جوجه یکروزه، گوشتی و مرغ مادر وجود دارد و نتیجه این می‌شود که تولیدکنندگان دچار شک و تردید و شبهات آماری می‌شوند که این آمارها شرایط واقعی بازار را نشان نمی‌دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 2 =