زیان ۲۰۰ میلیاردی تولیدکنندگان جوجه یکروزه در مازندران
به گزارش قائم آنلاین، سیروس جوادیان در گفتوگو ، در خصوص آخرین وضعیت بازار جوجه یکروزه و همچنین فعالان این صنعت اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک سال است که مرغداران در حال زیان هستند. وی با اشاره به زیان یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان جوجه یکروزه طی سال گذشته و نیمه
به گزارش قائم آنلاین، سیروس جوادیان در گفتوگو ، در خصوص آخرین وضعیت بازار جوجه یکروزه و همچنین فعالان این صنعت اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک سال است که مرغداران در حال زیان هستند.
وی با اشاره به زیان یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان جوجه یکروزه طی سال گذشته و نیمه امسال در کشور، افزود: بر اساس محاسبهای که انجام شد، طی ۶ ماهه نخست امسال، این صنعت در کشور، ۶۰۰ میلیارد تومان ضرر کرده است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به سهم یکسومی مازندران از تولید جوجه کشور، طبیعتا یکسوم این زیان هنگفت به تولیدکنندگان استان بر میگردد.
مدیرعامل تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران بیان کرد: طبق مصوبه اخیر در خصوص نهادهها ما به قیمت تمام شده اعتراض داریم ولی دولت قیمت دو هزار و ۵۵۰ تومان تا میانگین ۳ هزار تومان را مصوب کرده است.
جوادیان ادامه داد: دقیقا سومین روزی است که قیمت جوجه به دو هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است و باید در این میان، دلالی تا چند دست را هم در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه قیمت نهادهها سرسامآور شده است و هزینه نهایی تولید جوجه یکروزه هم خیلی فرق کرده است؛ تاکید کرد: قیمت تمام شده به نزدیکی قیمت فروش هم نمیرسد و الآن در حالی که قیمت تمام شده به حدود ۲۲۰۰ تومان میرسد که قیمت فروش مرغدار ۱۲۰۰ تومان است و این یعنی به ازای فروش هر جوجه، مرغدار هزار تومان ضرر میکند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران با بیان اینکه این روال منجر به ورشکستگی خیلی از فعالان این صنعت میشود؛ گفت: بیشترین مشکل حال حاضر ما نهادهها است، قیمت ترابری و حملونقل هم بدون محاسبه بالا رفته است و به طور نمونه قیمت کرایه حمل از امیرآباد تا قائمشهر، به ازای هر تن ۷۶ هزار تومان است و هیچکسی هم پاسخگو نیست.
مدیرعامل تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران اضافه کرد: از یکسال گذشته تاکنون، قیمت واکسن حداقل تا ۳ برابر و در برخی از واکسنها نیز تا ۵ برابر افزایش پیدا کرده است و متاسفانه در این باره هم کسی پاسخگو نیست.
جوادیان با بیان اینکه بیش از ۸۰ واحد تولید جوجه یکروزه در مازندران مشغول فعالیت هستند، متذکر شد: با توجه به تولید ماهانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در کشور، این واحدها در ماه حدود ۴۰ میلیون جوجه تولید میکنند.
وی در خصوص برخی اخبار در خصوص معدومسازی جوجه یکروزه از سوی برخی مرغداران در سطح کشور و انتشار فیلم آن در فضای مجازی عنوان کرد: در استان مازندران هیچ معدوم سازی صورت نگرفته است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران در پایان با بیان اینکه مرغداران کمتر از قیمت تمام شده میفروشند، اعلام کرد: در شرایط کنونی باید از این صنعت حمایت کرد و گرنه نه تنها منجر به ورشکستگی بسیاری از فعالان این صنعت در کشور خواهد شد؛ بلکه دولت مجبور خواهد شد مرغ و تخم مرغ را هم وارد کند.
گفتنی است بنا به اعلام هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه کشور، در نیمه نخست امسال، با توجه به رشد نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید، قیمت منطقی هر قطعه جوجه یک روزه ۳ هزار تا ۳ هزار و ۲۰۰ تومان و گوشت مرغ برای مصرف کنندگان بین ۱۴ هزار تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بود؛ درحالی که طی ماه های گذشته هر قطعه جوجه یک روزه با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان و گوشت مرغ با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان خریداری میشد که این مابهالتفاوت در کنار ممنوعیت صادرات در ماههای نخستین امسال، منجر به زیان ماهانه بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان تولیدکنندگان صنعت طیور کشور اعم از تولیدکنندگان مرغ اجداد، مرغ مادر، جوجه یک روزه ومرغ گوشتی و تخمگذار شد.
شایان ذکر است طبق برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی قرار بود برای حفظ ذخایر کشور، در سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه مازاد برای خرید و ذخیره سازی انجام شود، اما تولید مازاد خریداری نشد و این امر نیز موجب ضرر تولیدکنندگان این صنعت شد که در ادامه و از تیرماه امسال، با برطرف شدن ممنوعیت صادرات گوشت مرغ و خروج مازاد تولید، قیمت هر قطعه جوجه یک روزه از یکهزار و ۷۰۰ تومان به ۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
برچسب ها :صنف،انجمن، جوجه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0