تشخیص زودهنگام بیماریهای کبدی امکانپذیر میشود
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهشگران “دانشگاه ایالتی جورجیا”(GSU)، روشی ایمن و غیرتهاجمی برای تشخیص بیماریهای کبدی از جمله فیبروز کبد ابداع کردهاند که میتواند بیماری را به صورت کارآمد در مراحل ابتدایی آن شناسایی کند. “جنی یانگ”(Jenny Yang)، استاد شیمی دانشگاه ایالتی جورجیا گفت: این روش، یک تغییر بزرگ برای تشخیص
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهشگران “دانشگاه ایالتی جورجیا”(GSU)، روشی ایمن و غیرتهاجمی برای تشخیص بیماریهای کبدی از جمله فیبروز کبد ابداع کردهاند که میتواند بیماری را به صورت کارآمد در مراحل ابتدایی آن شناسایی کند.
“جنی یانگ”(Jenny Yang)، استاد شیمی دانشگاه ایالتی جورجیا گفت: این روش، یک تغییر بزرگ برای تشخیص بیماریهای کبدی در مراحل ابتدایی است و میتواند به پزشکان کمک کند تا درمان را به موقع و پیش از آن که برگشتناپذیر شود، آغاز کنند. شرکتهای دارویی نیز با کمک این روش میتوانند بیمارانی که واکنش مثبتی به درمانهای بالینی دارند، شناسایی کنند و بهتر از عهده ارائه دارو برآیند.
رنگهایی که در آزمایشهای ام.آر.آی به کار میروند، معمولا عامل کنتراست هستند و میتوانند امکان بررسی واضح ساختارهای داخلی بدن را طی روند تصویربرداری فراهم کنند. پژوهشگران رشتههای زیستشناسی و شیمی دانشگاه ایالتی جورجیا موفق شدند یک عامل کنتراست موسوم به”ProCA۳۲.collagen۱” ابداع کنند که بیان غیرطبیعی کلاژن زیستنشانگر را طی مراحل بیماری هدف قرار میدهد و به عنصری موسوم به “گادولینیم”(Gadolinium) متصل میشود.
آزمایشهایی که روی حیوانات انجام شدهاند، نشان میدهند که ProCA۳۲.collagen۱ مبتنی بر پروتئین میتواند فیبروز کبد ناشی از مصرف الکل و بیماری کبد چرب غیرالکلی را که از وخیم ترین بیماریهای کبدی هستند، در مراحل ابتدایی شناسایی کند.
این پژوهش نشان داد که تشخیص بیماری با کمک این روش، دو برابر دقیقتر از تشخیص با عوامل کنتراست معمولی است و میتواند تومورهایی به اندازه ۰.۱ تا ۰.۲ میلیمتر را که ۱۰۰ برابر کوچکتر از تومورهای شناسایی شده با روشهای معمولی هستند، تشخیص دهد. از آنجا که این روش برای تشخیص تومورها به میزان بسیار کمی از عوامل کنتراست نیاز دارد، خطر مسمومیت را نیز کاهش میدهد.
یانگ ادامه داد: بیشتر مردم باور نمیکنند که به فیبروز کبد مبتلا هستند و نمیخواهند سبک زندگی خود را تغییر دهند؛ به همین دلیل پزشکان هم نمیتوانند بیماری را در مراحل ابتدایی آن شناسایی کنند. این افراد زندگی خود را به همان شکل ادامه میدهند و در مراحل بعد، به شکل حادتر بیماری و در نهایت سرطان مبتلا میشوند.
از آنجا که ProCA۳۲.collagen۱ میتواند با برقراری کنتراست در تصویربرداری، بافتهای مبتلا به فیبروز که قابل دیدن نیستند مشخص کند، پزشکان قادر خواهند بود تا بافتهای بیمار را از بافتهای سالم تشخیص دهند و بر محدودیتهای روش بافتبرداری تهاجمی غلبه کنند.
برچسب ها :پژوهشگر، کبد ،شیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0