کد خبر : 189348
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 31 اکتبر 2019 - 11:20
-

انجام ۴۵۰ پروژه مشترک بین دانشگاه‌های ایران و جهان

انجام ۴۵۰ پروژه مشترک بین دانشگاه‌های ایران و جهان

به گزارش قائم آنلاین، دکتر منصور غلامی در این دیدار که با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، دکتر عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، دکتر فتح‌الله امی رییس پژوهشگاه هوا فضا و هیئت همراه وزیر علوم و فناوری ونزوئلا برگزار شد، با اشاره به وجود

به گزارش قائم آنلاین، دکتر منصور غلامی در این دیدار که با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، دکتر عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، دکتر فتح‌الله امی رییس پژوهشگاه هوا فضا و هیئت همراه وزیر علوم و فناوری ونزوئلا برگزار شد، با اشاره به وجود برخی از مشکلات در ونزوئلا گفت: ما وضعیت ونزوئلا را به خوبی درک می‌کنیم و می‌دانیم که کشورهای امپریالیستی نظیر آمریکا برای تصرف ملت‌ها از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در کنار تمامی ملت‌های آزادی‌خواه دنیا است، افزود: استقلال در تصمیم‌گیری‌ها یک حق خدادادی برای تمامی انسان‌ها است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق را از مردم دریغ کند؛ البته اراده ملت‌ها در این زمینه بسیار مهم و اساسی است و مردمی که بر سرنوشت خود مسلط شوند، قطعاً پیروز خواهند شد.

وزیر علوم با اشاره به برخی از مشکلات ناشی از تحریم‌ها در ایران، مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران تجربیات بسیار ارزشمندی در برخورد با تحریم‌ها دارد و یک دوره طولانی را در این زمینه پشت سر گذاشته است.

دکتر غلامی ادامه داد: خوشبختانه ایران توانست علی‌رغم تحریم‌ها و فشارهای خارجی، با تکیه بر ظرفیت‌های علمی و انسانی خود، بدون احتیاج به آمریکا امور کشور را پیش ببرد.

وی با اشاره به آمادگی ایران در ارتباطات علمی و بین‌المللی، اظهارداشت: کشور ما بدون هیچ انتظاری داشته‌های علمی خود را در اختیار سایر کشورها می‌گذارد و اکنون این همکاری‌ها در سطوح مختلف قابل مشاهده است.

وزیر علوم گفت: در حال حاضر ایران جایگاه ۱۵ را از لحاظ تولید علمی در جهان دارد این درحالی است که در برخی رشته‌ها مانند هوافضا و بیوتکنولوژی این جایگاه به مراتب بهتر است.

دکتر غلامی تلاش جهت استفاده از ظرفیت‌های علمی را از جمله اهداف مهم ایران دانست و افزود: ما در کشور جمعیت جوان تحصیلکرده بسیاری داریم که سطح علمی مطلوبی دارند لذا تلاش می‌کنیم تا با کمک این ظرفیت‌ها، اموری را که درگذشته از کشورهای دیگر می گرفتیم را خودمان در داخل کشور تأمین کنیم.

وزیر علوم همچنین به لزوم رفت‌وآمد اساتید و پژوهشگران ایرانی و ونزوئلایی در زمینه علمی به عنوان یکی از اقدامات مهم در راستای تبادلات علمی اشاره کرد و ادامه داد: به منظور تحقق این امر باید پروژه‌های مشترک علمی بین دوکشور تعریف شود.

دکتر غلامی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۴۵۰ پروژه مشترک بین دانشگاه‌های ایران و جهان در حال انجام است و تجربه خوبی که در این زمینه داریم این است که دانشجویان دکتری بخشی از پژوهش‌های مرتبط با پایان‌نامه‌های خود را در خارج از ایران انجام می‌دهند. این امر سبب آشنایی دانشجویان با دانشگاه‌های مختلف و مشارکت اساتید و پژوهشگران خارجی در پایان‌نامه‌های دکتری و ایجاد و حفظ ارتباط علمی بین آن‌ها می‌شود.

وی در ادامه نسبت به همکاری در زمینه‌های مختلف علمی از جمله تکنولوژی، فناوری اطلاعات (آی.تی) و نرم‌افزارها اعلام آمادگی کرد.

در ادامه این دیدار گابریلا سرویلیا رامیرز وزیر علوم و فناوری ونزوئلا نسبت به مهمان‌نوازی، دستاوردهای علمی و اراده ملت ایران جهت ساخت و پیشرفت جمهوری اسلامی در بدو ورود به ایران ابراز شگفت‌زدگی کرد و گفت: در حال حاضر کشور ونزوئلا با مشکلات متعددی از جمله جنگ‌های رسانه‌ای و روانی و کمبود دارو مواجه است؛ بر همین اساس نیازمند پیشرفت علوم و گسترش همکاری‌های علمی خود با کشورهای پیشتاز در عرصه‌های علمی همچون ایران هستیم.

وی بر همکاری با ایران در حوزه نانوتکنولوژی تاکید کرد و افزود: در سال ۲۰۰۹ رییس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران در سفر به ونزوئلا، نانو میکروسکوپی را به این کشور هدیه کرد اما متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم آن را را مورد استفاده قرار دهیم لذا تقاضا داریم تا ایران ما را در احیاء و بهره‌برداری از تمام میکروسکوپ‌های الکترونیکی حمایت و همراهی کند.

همچنین دکتر سالار آملی نیز در ادامه با تأکید بر دو محور اساسی نیروی انسانی و کار پژوهشی در زمینه توسعه و پیشرفت علمی، نسبت به همکاری و مشارکت علمی و پژوهشی اعلام آمادگی کرد.

تحصیل ۴۰ هزار دانشجو از ۱۲۹ ملیت مختلف جهان در دانشگاه‌های ایران

دکتر علیزاده نیز در بخش دیگری از این دیدار، آمادگی کشور را در بخش تربیت نیروی انسانی قابل ارائه دانست و گفت: در حال حاضر ۴۰ هزار دانشجو از ۱۲۹ ملیت مختلف جهان در دانشگاه‌های ایران مشغول تحصیل هستند و ما نسبت به پذیرش و تحصیل متقاضیان ونزوئلایی نیز آمادگی خود را اعلام می‌کنیم.

 آماده‌سازی ماهواره ۱۵۰ کیلویی برای پرتاب در مدار زمین

در ادامه دکتر فتح‌ا… امی رییس پژوهشگاه هوا فضا نیز اظهار داشت: در دوران قبل از انقلاب هیچ فعالیتی در حوزه هوافضا انجام نمی‌شد و روند توسعه و پیشرفت‌های علمی در این حوزه از بعد از انقلاب آغاز شد و به جایی رسید که اکنون ایران موفق به پرتاب ده‌ها ماهواره شده است.

وی با بیان اینکه فناوری هوا فضا جزء فناوری‌های نوین محسوب می‌شود، گفت: حدود ۱۰ سال پیش اولین ماهواره ایران با نام امید و بعد از آن نیز ماهواره‌های نوید، رصد و اف ۵ پرتاب شد و در حال حاضر نیز در حال آماده کردن ماهواره ۱۵۰ کیلویی در مدار زمین هستیم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، رئیس پژوهشکده هوا و فضا با تأکید بر اینکه باید تا ۴ سال آینده انسان را به مدار زمین برسانیم، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۶ دانشگاه در ایران دارای رشته هوا فضا در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند و آمادگی پذیرش دانشجو از کشور ونزوئلا را نیز داریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 2 =