کد خبر : 191088
تاریخ انتشار : شنبه 9 نوامبر 2019 - 10:40
-

درمان‌های سنتی در بسیاری موارد در حد اعجازند

درمان‌های سنتی در بسیاری موارد در حد اعجازند

به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدرضا شمس اردکانی در مراسم افتتاح چهار سلامتکده طب ایرانی که در ساختمان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سیستم و نظام سلامت سال‌های زیادی است که جایگاهی برای طب سنتی قائل نیست و اگر تصور ما این باشد که آن‌ها برای این امر اقدامی انجام

به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدرضا شمس اردکانی در مراسم افتتاح چهار سلامتکده طب ایرانی که در ساختمان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سیستم و نظام سلامت سال‌های زیادی است که جایگاهی برای طب سنتی قائل نیست و اگر تصور ما این باشد که آن‌ها برای این امر اقدامی انجام می‌دهند، هرگز این‌گونه نخواهد بود.

مشاور وزیر بهداشت اضافه کرد: بنده گزارشی از طب سنتی و دانشگاهی در این زمینه که به تازگی تاسیس شده بود خدمت مقام معظم رهبری ارائه کردم و ایشان بسیار خوشحال شدند و فرمودند که «این خبر برای من مژده است». اگر این موضوع برای ایشان خبر خوبی است، پس عده‌ای از مسئولین ما در حوزه سلامت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تابع کدام نظام هستند که این طب را قبول ندارند.

طب سنتی باید به علوم انسانی برگردد

وی با بیان اینکه «طب سنتی ما در گروه علوم انسانی است»، افزود: ما باید در این زمینه فعالیت‌های زیادی با کمک یکدیگر انجام دهیم. در ابتدا طب سنتی باید به بخش علوم انسانی برگردد و تقویت شود و به این نتیجه برسیم که داروهای گیاهی اثر دارند و خیلی هم راحت، ارزان قیمت و در دسترس عموم مردم هستند. باید اصول و مبانی طب سنتی را در دانشکده‌های طب سنتی تقویت کنیم.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با طرح این پرسش که «چرا ابن‌سینا همه چیز را می‌داند؟»، عنوان کرد: به جرات می‌گویم که ابن‌سینا تنها یک موضوع را یاد داشت و آن هم حکمت بود. اگر با حکمت به بدن انسان نگاه کنیم، طبیب می‌شویم. همچنین اگر با حکمت به آسمان نگاه کنیم منجم می‌شویم. زمانی که قطب‌الدین شیرازی در فهم قانون به مشکل برخورد هیچ کس جز خواجه نصیر طوسی نتوانست مشکل او را حل کند و ما خواجه نصیر طوسی را به عنوان یک پزشک می‌شناسیم.

کتاب‌های ابن‌سینا در دانشگاه‌های خارج از کشور تدریس می‌شود

وی تصریح کرد: بنابراین ما باید بخشی از کار خود را در دانشکده‌های طب سنتی ارائه دهیم. طب سنتی که در حال حاضر وجود دارد از سقراط، بقراط و … به ما منتقل شده و مسائلی که در این زمینه کسب کردیم  حاصل تلاش‌های آنهاست. باید این نکته را متذکر شد که در حال حاضر کتاب‌های ابن‌سینا در دانشگاه‌های خارج از کشور تدریس می‌شود و بیانگر این است که ما از مسائل و موضوعات زیادی در زمینه این علم برخوردار هستیم.

شمس اردکانی با اشاره به اینکه «ما باید از تمام ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی برای تحقق یافتن طب سنتی استفاده کنیم»، بیان کرد: اگر تصور شود که این امر تنها در محدوده خاصی می‌تواند کاربرد داشته باشد مطمئنا در همان محدوده خاص هم خود را محدود خواهد کرد و به تدریج حذف می‌شود. سیاست کلی ما در دانشکده‌های طب سنتی این است که بتوانیم چندین رشته‌ را در این دانشگاه‌ها داشته باشیم و در نهایت بتوانیم PHD طب سنتی را در وهله اول به PHD بالینی تغییر دهیم.

 درمان‌های سنتی در بسیاری موارد در حد اعجازند

وی با بیان اینکه «شک ندارم درمان‌های سنتی در بسیاری موارد در حد اعجاز است»، خاطرنشان کرد: بنابراین معاونت‌های وزارت بهداشت و درمان باید بیشتر به مقوله طب سنتی کمک کنند. همچنین دانشگاه‌های ما باید به این مسئله بیشتر بپردازند و از این ظرفیت بلااستفاده به خوبی بهره ببرند. از این علم در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر بهداشت اضافه کرد: مرکز سلامتکده حکمت که امروز افتتاح شده، مدیریت خوبی دارد و در آن فضای بسیار زیبا و منظمی برای خدمت در نظر گرفته شده است، اما بهتر است که نمادها و الگوهای معماری اسلامی نیز در ساختمان مورد استفاده قرار گیرد تا زیبایی آن مردم را به حضور بیشتر در این مکان وادارد.

وی گفت: در تأسیس سلامت‌کده‌های آینده، باید تلاش کنیم نقش و نگار معماری ایرانی اسلامی و سازه‌های زیبای این نوع معماری را الگوی ساختمان قرار دهیم زیرا طب سنتی با این نوع معماری تجانس دارد و چون مردم ایران مسلمان هستند اقبال بیشتری نسبت به این مراکز نشان می‌دهند.

هیچ کشوری در جهان پیشینه، قوت و قدرت طب ایرانی را ندارد

شمس اردکانی اظهار کرد: طب سنتی، خاستگاهی بسیار قدیمی دارد و تا ۲۰۰ سال پیش، مبنای تفکر، فلسفه و عمل پزشکی بالینی در سراسر جهان بوده است. طب ایرانی، جایگاه ویژه‌ای در این نوع پزشکی دارد و از نظر منابع، نوع طبابت و روش‌های درمانی با همه‌ دنیا متفاوت بوده است. هیچ کشوری در جهان پیشینه، قوت و قدرت طب ایرانی را ندارد و این نوع پزشکی، هزاران سال مورد اقبال و پذیرش مردم بوده و سلامت جامعه را اداره کرده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک مشارکت عالمانه برای توسعه‌ فضاهای عملکردی طب ایرانی با بخش خصوصی داشته که در راستای اهداف و برنامه‌های دانشگاه بوده است. این سلامتکده‌ها می‌تواند الگویی برای سایر نقاط و دانشگاه‌های کشور قرار گیرد که از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای مشارکت آنها در راه‌اندازی این‌گونه مراکز استفاده کنند.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه « سلامتکده‌ها مکان و مرجعی برای دریافت خدمات و استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی است»، بیان کرد: در حال حاضر ۵۰ سلامتکده در کشور در حال فعالیت هستند و تعداد قابل توجه دیگری نیز در حال راه‌اندازی و بهره‌برداری است.

گفتنی است، در پایان این نشست از چهار تن از پیشکسوتان طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجلیل و تقدیرنامه‌هایی به رسم یادبود به آنان تقدیم شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده + 5 =