مشارکت یک میلیون و پانصد هزار نفری جامعه روستایی در جام خوشه چین
به گزارش قائم آنلاین، رضا حجتی در گفت وگو ، درباره برگزاری اولین دوره جام خوشه چین روستاییان کشور افزود: جام خوشه چین برای نخستین بار است که بعد از انقلاب به صورت انحصاری در بین روستاییان و عشایر سراسر کشور در پنج رشته فوتبال، والیبال و طناب کشی (تیمی) و دوومیدانی، چوب کشی و
به گزارش قائم آنلاین، رضا حجتی در گفت وگو ، درباره برگزاری اولین دوره جام خوشه چین روستاییان کشور افزود: جام خوشه چین برای نخستین بار است که بعد از انقلاب به صورت انحصاری در بین روستاییان و عشایر سراسر کشور در پنج رشته فوتبال، والیبال و طناب کشی (تیمی) و دوومیدانی، چوب کشی و هفت سنگ مهارتی (انفرادی) در بخش زنان و مردان با حمایت دولت برگزار می شود. هدف ما از برگزاری این جام انگیزشی و توسعه ورزش همگانی در بین جامعه روستایی و عشایری است. بنابراین برگزاری این جام اصلا ماهیت قهرمانی ندارد.
وی گفت: مسابقات جام خوشه چین در پنج مرحله برگزار میشود که در نهایت تیمهای برتر هر روستا بهمنماه همزمان با دهه مبارک فجر رقابت ملی خود را برگزار خواهند کرد.
مدیر کل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری اضافه کرد: با برگزاری این جام ورزش خیزترین روستا شناسایی و از سوی وزارت ورزش و جوانان مورد تجلیل قرار خواهد گرفت. همچنین طبق قول وزیر ورزش و جوانان روستاهایی که در هر رشته ورزشی جایگاه نخست را کسب کنند، امکانات ورزشی در آن روستا تقویت خواهد شد تا روستاها برای دورههای بعد مشارکت بهتری در جام خوشه چین داشته باشند.
حجتی پیرامون این پرسش که آیا فدراسیون ورزش روستایی نیز در برگزاری این جام مشارکت دارد یا خیر؟ افزود: طبق اساسنامه فدراسیونهای ورزشی که متصدی توسعه و گسترش آن رشتهها در روستاها هستند، سعی کردیم برگزاری رشتههای تخصصی را به فدراسیونهای مربوطه خود واگذار کنیم و فدراسیون ورزش روستایی تنها در برگزاری ورزشهای بومی و محلی مشارکت داشته باشد. هرچند فدراسیون موافق این مساله نبود، اما چون بخشنامه وزارت ورزش و جوانان بود ما نیز طبق بخشنامه عمل کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمیتوان تنها با شعار مسائل روستاها را مرتفع کرد، مگر یک فدراسیون میتواند به صورت انحصاری وظایف تمام فدراسیونها را انجام دهد. در حال حاضر برآوردها نشان میدهد که سرانه فضاها و اماکن ورزشی در روستاها زیر ۳۰ سانتی متر است و آمار دقیقی مبنی بر این که چه تعداد از جامعه روستایی به فعالیت ورزشی میپردازنند، وجود ندارد.
مدیر کل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری با بیان این که در حال حاضر یک میلیون و پانصد هزار نفر جامعه روستایی از ابتدای سال تا به الان درگیر جام خوشه چین هستند، اظهار کرد: برآورد آماری که مدیرکل ورزش و جوانان استانها از ۳۱ استان به صورت مکتوب به ما ارائه دادند تا به الان چیزی حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر در طرح اولیه این جام مشارکت داشتند که البته آمار کلی همزمان با برگزاری سطح ملی جام مشخص میشود.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود امکانات امکان انتشار اسامی ورزشکاران به تفکیک بخش، شهرستان، استان و منطقهای وجود ندارد و زیرساختهای لازم برای جمعآوری آمار نداریم. در حقیقت آمار ما براساس نامه مکتوب مدیر کل ورزش و جوانان استانهاست که به ما ارائه شده است.
حجتی میزان بودجه تخصیص یافته برای اجرای این جام را ۳میلیارد تومان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تا به الان برای اجرای این جام در روستاهای سراسر کشور چیزی حدود ۳میلیارد تومان ابلاغ شده که کافی نیست. برای این که بتوانیم جام خوشه چین را از نظر کمی و کیفی خوب برگزار کنیم نیاز به ۱۰ میلیارد بودجه داریم تا تحول مثبتی را در روستاها ایجاد کنیم. البته کمبود بودجه تا به امروز مانع جدی برای پیشرفت کار نبوده و سعی کردیم با کمک مدیران کل ورزش و جوانان استانها، شهرستانها و هیاتهای ورزشی مشکلات اعتباری را مرتفع کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: رییس فدراسیون ورزش روستایی اگر مدعی انتشار آمار از مشارکت یک میلیون و پانصد هزار نفر جامعه روستایی در جام خوشه چین است، چرا خود که ۱۴ سال است سکان این فدراسیون را برعهده دارد تا به امروز نتوانسته آمار دقیقی را منتشر کند که سرانه فضاها و اماکن ورزشی در روستاها چقدر است. اگر آماری وجود دارد اطلاعرسانی کند تا در جریان آن قرار بگیریم.
برچسب ها :ورزش ، روستا،عشایر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0