کد خبر : 192821
تاریخ انتشار : یکشنبه 17 نوامبر 2019 - 17:40
-

“انتقال خون” معتمدترین مرجع مردم در حوزه سلامت

“انتقال خون” معتمدترین مرجع مردم در حوزه سلامت

به گزارش قائم آنلاین، دکتر پیمان عشقی در مراسم معارفه‌اش به عنوان رئیس سازمان انتقال خون، گفت:‌ سعی کرده‌ام با صداقت به سازمان انتقال خون وارد شوم و ورود با صداقت به این معنی است که کسانی را که این سازمان را قبل از پیروزی انقلاب پایه گذاری کردند و کسانی را که بعد از

به گزارش قائم آنلاین، دکتر پیمان عشقی در مراسم معارفه‌اش به عنوان رئیس سازمان انتقال خون، گفت:‌ سعی کرده‌ام با صداقت به سازمان انتقال خون وارد شوم و ورود با صداقت به این معنی است که کسانی را که این سازمان را قبل از پیروزی انقلاب پایه گذاری کردند و کسانی را که بعد از انقلاب این سازمان را پرورش داده‌اند به یاد بیاورم. کسانی مانند دکتر علا که موسس سازمان انتقال خون هستند و عاشق این رشته بودند. باید توجه کرد که حوزه انتقال خون حوزه‌ای بدون چشم‌داشت است و درآمدی در آن وجود ندارد. بنابراین تمام افرادی که به این حوزه وارد می‌شوند با عشق آمده‌اند.

عشقی با بیان اینکه مدیران پیشین سازمان انتقال خون زحمات بسیاری کشیدند و نشان دادند که می‌توان سازمان انتقال خون ایران را به جایگاه‌های مناسبی رساند، گفت: شیخ الروسای این سازمان نیز دکتر پورفتح الله هستند که بیش از ۱۰ سال به عنوان مدیرعامل در این سازمان فعالیت کرده و اقدامات خوبی انجام داده‌اند. در حال حاضر اگر از موسسه طب انتقال خون، بانک خون بند ناف، پالایش قراردادی، رهبری سازمان انتقال خون ایران در منطقه امرو، تعرفه گذاری فرآورده‌های نوین انتقال خون، ایمنی خون و … نام می‌بریم، اقداماتی بوده که مانند یک دوی امدادی از سوی دوستان طی سال‌های گذشته انجام شده و حالا این مسئولیت را به من سپرده‌اند.

عشقی تاکید کرد: انتقال خون خانه دوم حرفه‌ای من است و بخشی است که به نوعی فراغت حرفه‌ای من محسوب می‌شود. من از ابتدای کارم در حوزه خون شناسی در زاهدان بودم و برای دل خودم در این حوزه کار کرده‌ام. چرا که این حوزه عشق من بوده است. در عین حال دوستانی اعم از دکتر نمکی و … خواستند که به انتقال خون بیایم. حتی خود دکتر پورفتح الله به من گفتند که اگر تو به سازمان بیایی خوشحال می‌شوم. بر همین اساس در بدترین شرایط که از نظر اعتباری مشکل داریم و ان‌شالله این مشکل را خواهیم گذراند و همچنین در بازه زمانی که باقیمانده و اکثر افراد در این بازه زمانی قبول مسئولیت نمی‌کنند، من این مسئولیت را پذیرفتم؛ هر چند که ممکن است کوتاه باشد.

وی با بیان اینکه آرزوهایی برای سازمان انتقال خون دارم که امیدوارم بتوانم آنها را طی یک سال و نیم تا دو سال آینده اعمال کنم، گفت:‌ در ابتدا آرزو دارم که جایگاه سازمان انتقال خون یک بار برای همیشه در این مملکت دیده شود و این سازمان به جایگاه حقیقی خودش برسد. اخیرا سازمان پدافند غیرعامل، انتقال خون را به عنوان موسسه‌ای حیاتی اعلام کرده است. حال باید برای این موسسه حیاتی حمایت‌های لازم را هم انجام دهیم. ما یک سازمان حیاتی هستیم، زیرا خون حیاتی است و جایگزینی ندارد و قابل صدور و ورود نیست، تحریم پذیر هم نیست. البته که تهدیداتی هم درباره آن وجود دارد. در عین حال سازمان انتقال خون یک سرمایه اجتماعی سنگین در کشور محسوب می‌شود. ایجاد اعتماد ملی که در حال حاضر نسبت به سازمان انتقال خون وجود دارد، کار ساده‌ای نبوده است. من فکر می‌کنم که حداقل در حوزه سلامت معتمدترین مرجع مردم، سازمان انتقال خون است و نباید این سرمایه اجتماعی را به سادگی از دست داد.

وی با بیان اینکه باید از حوزه‌های فرهنگ، هنر، رسانه و … برای حفظ این سرمایه اجتماعی استفاده کنیم، گفت: باید توجه کرد که سازمان انتقال خون سازمانی فراملی و غیرسیاسی است. حتی در پوشش خیرین و موسسات پولی و بانکی نیز نباید با نگاه سیاسی به این سازمان نزدیک شد. نماد سازمان انتقال خون باید به این مراکز اعتبار دهد. بنابراین اگر خیری زمینی به ما می‌دهد هیچ نمادی جز انتقال خون نباید در آن وجود داشته باشد.

عشقی تاکید کرد: در عین حال حیاتی بودن سازمان انتقال خون ایجاب می‌کند که درآمدهایی که با خون و دل مدیرعامل قبلی سازمان برای ما به دست آورده به ما برگردند. این درآمدهای اختصاصی سازمان انتقال خون است و با خون و دل بچه‌های انتقال خون به دست آمده، چرا باید مبالغی زده شود و مقدار کمی از آن به ما برسد.

وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون باید مشتری محور باشد و مشتریان این سازمان بیماران، اهدا کنندگان و پزشکان هستند، گفت: یکی دیگر از آرزوهای من در حوزه نیروی انسانی است. پیشرفت‌های کنونی سازمان انتقال خون را نیروی انسانی ایجاد کرده است. برخی از نیروهای انسانی ما نخبگانی یونیک هستند و نباید آنها را از دست دهیم. اگر از سازمان رفته‌اند باید برگردند. متاسفانه تعدادی از آنها از ایران هم رفته‌اند که ایکاش نمی‌رفتند. از این نخبگان می‌خواهم که اگر عاشق این سازمان هستید چند نفر مانند خودتان را هم تربیت کنید. ما باید برای حفظ نخبگان‌مان اقداماتی انجام دهیم. به عنوان مثال حفظ امنیت شغلی آنها، امضای تفاهم‌نامه با آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها و … می‌تواند موثر باشد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه من ۱۰ سال در زاهدان خدمت کرده‌ام، گفت: در آنجا یاد گرفته‌ام که منابع هیچ ملتی نامحدود نیست. بنابراین باید در حوزه اقتصاد سلامت کار کنیم و در این زمینه از وزارت بهداشت کمک می‌خواهیم تا اگر طرح یا ایده‌ای مبانی اقتصاد سلامت را داشت، آن را انجام دهیم. باید در حوزه نیروی انسانی هم بانک اطلاعاتی داشته باشیم. همچنین باید از نیروهای طرحی‌مان بانک اطلاعاتی تهیه کنیم و برایشان جایگاه شغلی تعریف کنیم. این موضوع مستلزم تدابیر و تعرفه گذاری‌های مناسب است.

وی با اشاره به موضوع تکریم اهدا کنندگان گفت: در حوزه اهدای خون فقط تکریم اهدا کننده کافی نیست، بلکه مردم باید باور کنند که به طور صحیح مدیریت مصرف خون را انجام می‌دهیم. باید آنها را با صداقت راهنمایی کنیم و دقیق‌تر با مردم سخن بگوییم. در عین حال به نظر من باید باشگاه پیشکسوتان اهدای خون را ایجاد کنیم تا از افراد حاضر در آن برای ترویج اهدای خون کمک بگیریم.

عشقی با تاکید بر لزوم تعیین جایگاه طب انتقال خون در بیمارستان‌ها گفت: در حال حاضر در بیمارستان‌های کشور مشاور پزشکی قانونی وجود دارد، همچنین برای بیمارانی که شیمی درمانی انجام می‌دهند مشاور تغذیه وجود دارد. حال باید مشاور انتقال خون نیز در بیمارستان‌ها یک جایگاه رسمی داشته و تعرفه داشته باشد. همچنین در اعتبارسنجی بیمارستان‌ها باید وجود این مشاور اثرگذار باشد. حقوق داشته باشد تا افراد ترغیب شوند به سمت این رشته بروند. مشاور طب انتقال خون باید در بیمارستان‌ها اعم از خصوصی و دانشگاهی حضور داشته و جایگاه رسمی داشته باشد.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی طب انتقال خون، رساندن خون و فرآورده‌های خونی سالم به سراسر کشور است. من ۱۰ سال از بهترین سال‌های حرفه‌ای‌ام را در میان مردم عزیز سیستان و بلوچستان گذرانده‌ام. زمانی که در تهران پلاکت در اختیار مردم است باید در سراوان هم باشد که با روش‌هایی می‌توانیم این کار را ممکن کنیم. در حال حاضر به طور رندم ۹۰۰ هزار پلاکت تولید می‌کنیم و ۲۶ هزار واحد پلاکت آفرزیس نیز تولید شده که باید میزان آن را گسترش دهیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × دو =