حرکت بانکهای خصوصی در مسیر محرومیتزدایی و اشتغالزایی در روستاها
به گزارش قائم آنلاین، بنا بر اعلام بانک پارسیان، محرومیتزدایی و کاهش فقر و بیکاری در مناطق محروم از اهداف کلان توسعهای کشور به شمار میرود که بارها توسط مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد اجرایی بر آن تأکید شده است. روستاهای کشور ما در هر استانی که قرار داشته باشند، ظرفیتهای فراوانی برای کار
به گزارش قائم آنلاین، بنا بر اعلام بانک پارسیان، محرومیتزدایی و کاهش فقر و بیکاری در مناطق محروم از اهداف کلان توسعهای کشور به شمار میرود که بارها توسط مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد اجرایی بر آن تأکید شده است. روستاهای کشور ما در هر استانی که قرار داشته باشند، ظرفیتهای فراوانی برای کار و تولید بهصورت بالقوه در آنها مشاهده میشود اما فعالسازی این ظرفیتها به برنامهریزی و حمایتهای تسهیلاتی مناسب نیاز دارد که بخشی از آن از منابع عمومی کشور و بخشی دیگر از منابع نظام بانکی قابل تأمین است. منظور از تسهیلات مناسب، تسهیلات با نرخ سودی است که برای سرمایهگذاران عمران و آبادی مناطق روستایی جذاب باشد. در این راستا کاهش نرخ سود تسهیلات اشتغال روستایی استانهای محروم به ۱۰ درصد با مشارکت معاونت توسعه روستایی و بنیاد برکت که ۸ درصد از این کاهش توسط نظام بانکی تأمین میشود، حائز اهمیت است.
افزایش سهم اشتغال روستایی از ۵ به ۲۵ درصد با اعطای تسهیلات
در واقع تسهیلات اعطایی در قابل اشتغال روستایی و مناطق محروم توسط بانکهای عامل برای عموم روستاها ۶ درصد، در مناطق مرزی ۴ درصد و تسهیلاتی که در قالب سرمایه در گردش پرداخت میشود حداکثر ۱۰ درصد محاسبه میشود. در این زمینه محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به سهم اشتغال روستایی در سبد اشتغال کشور در سالهای ۹۴ تا ۹۶ اشاره و با بیان اینکه این سهم در بهترین شرایط بین ۳ تا ۵ درصد بوده، میگوید: در سال گذشته و بعد از اختصاص تسهیلات روستایی این سهم به ۲۵ درصد رسیده است.
امید با بیان اینکه تسهیلات روستایی از مهاجرت معکوس جلوگیری کرده، افزود: یقیناً تخصیص این تسهیلات اثرات خود را در آمار پایان سال ۹۸ کشور نشان خواهد داد.
تسهیلات ۱،۳۷۴ میلیارد ریالی بانک پارسیان به طرحهای اشتغالزایی روستایی و مناطق محروم
از سوی دیگر، با توجه به اینکه بیش از ۲۰ سال از دوره جدید فعالیت بانکهای خصوصی در اقتصاد ایران میگذرد و این بخش از شبکه بانکی طی دو دهه اخیر، جای خود را در میان فعالان اقتصادی و مردم بازکردهاند، یکی از مهمترین انتظارات از بانکهای خصوصی مشارکت فعالانه در تأمین مالی طرحهای توسعه عمرانی با رویکرد محرومیتزدایی از مناطق کم برخوردار کشور است. نگاهی به آمارهای منتشرشده توسط بانکهای خصوصی بیانگر این نکته است که این بانکها در راستای برآورده کردن انتظارات مذکور گامهای مثبت و سازندهای برداشتهاند. بر این اساس، مسئولان تشکلهای بانکهای خصوصی نیز تأکید ویژهای بر نقش این بخش مهم از نظام بانکی کشور در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله ایجاد اشتغال و محرومیتزدایی از مناطق محروم کشور داشتهاند، چنانکه دکتر کورش پرویزیان رئیس کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی و مدیرعامل بانک پارسیان، هدفگذاری مهم سیاستهای بانکهای خصوصی را محرومیتزدایی از طریق رونق تولید، رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار برشمرده است. بهعنوانمثال حمایت از طرحهای اشتغالزای روستایی بهمنظور افزایش درآمد سرانه روستائیان و کاهش بیکاری در بین روستانشینان مأموریتی است که بانک پارسیان بهعنوان یکی از بانکهای شاخص خصوصی کشور در آن مشارکت گستردهای داشته است. بر اساس آمار منتشرشده توسط بانک پارسیان، این بانک از طریق انعقاد قرارداد سهجانبه فیمابین با بنیاد برکت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ۲۴۱ فقره تسهیلات مصوب مجموعاً به مبلغ ۱،۳۷۴ میلیارد ریال به این امر خطیر تخصیص داده است.
مقامهای استانی از جمله مسئولانی هستند که در پیگیری جذب تسهیلات به طرحهای اشتغالزا تلاش فراوان دارند چنانکه مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی سهم این استان از وام مناطق روستایی و محروم را ۳۴۳ میلیارد تومان اعلام کرده و درباره کارخانه گچ آلتون سفید شهرستان که از سال ۹۳ روند اجرایی آن آغازشده و جزو واحدهای دریافتکننده تسهیلات ۲۰ میلیارد ریالی از بانک پارسیان است، میگوید: ارائه تسهیلات به این واحد تصویب شده است و با راهاندازی این واحد برای ۴۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
همچنین به گفته محمود عسکری آزاد، رئیس هیات مدیره بنیاد برکت ارایه تسهیلات با سود کم جهت اشتغالزایی و محرومیتزدایی کم تاثیر نیست و تحرک بانکها در راستای کمک به حل مشکل بیکاری در این مناطق با اعطای تسهیلات قابل تقدیر است.
بهاینترتیب میتوان گفت شبکه بانکی کشور و خصوصاً بانکهای خصوصی مسیر رونق بخشی به اشتغال روستایی و محرومیتزدایی از مناطق کم برخوردار را همراستا با سیاستهای دولت و نظام جمهوری اسلامی طی میکنند و گامهایی که در این مسیر برداشته میشود، با لحاظ کردن اقتصاد مقاومتی و تکیه به منابع داخلی همچنان تداوم خواهد داشت.
برچسب ها :بانک،روستا، فقر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0