شرایط دانشجویان سختتر شده است
به گزارش قائم آنلاین، علی صنعتی در گفتوگو ، در خصوص مهمترین مطالبات و خواستههای دانشجوی امروز، با تاکید بر اینکه یکی از دغدغههای ما در حوزه فعالیتهای دانشجویی به فعالیت فعالین این حوزه مربوط میشود، افزود: در حال حاضر بیشترین دانشجویانی که بازداشت شدهاند، فعالین صنفی دانشجویی هستند. بنابراین با این وضعیت بازداشتی و محدودیتهایی که
به گزارش قائم آنلاین، علی صنعتی در گفتوگو ، در خصوص مهمترین مطالبات و خواستههای دانشجوی امروز، با تاکید بر اینکه یکی از دغدغههای ما در حوزه فعالیتهای دانشجویی به فعالیت فعالین این حوزه مربوط میشود، افزود: در حال حاضر بیشترین دانشجویانی که بازداشت شدهاند، فعالین صنفی دانشجویی هستند. بنابراین با این وضعیت بازداشتی و محدودیتهایی که برای فعالیت دانشجویان صنفی ایجاد میکنند، تنها یک برداشت میتوان داشت و آن هم این است که قطعاً به دنبال سرکوب شدید دانشجویان هستند؛ از این رو به هر بهانهای دانشجویان بازداشت شده و برای آنها پروندهسازی میکنند و حتی در این راستا اقدامات غیرقانونی نیز انجام میشود.
وی “شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان” را یکی از نگرانیهای دیگر امروز دانشجویان دانست و اظهار کرد: در واقع با اجرای این شیوهنامه سرکوب دانشجویان تشدید میشود؛ اگر چه اخباری مربوط به اصلاح این شیوهنامه منتشر میشود، بسیاری از مسئولین بر اصلاح این شیوهنامه تاکید دارند، ولی از سوی دیگر شاهدیم که همین مسئولانی که ادعای ناراضی بودن از شیوهنامه جدید را داشتند، آن را امضاء کردند و این سوال مطرح میشود اگر مسئولان قصد اصلاح این شیوهنامه را دارند، چرا باید آن را تصویب کنند. به نظر میرسد منظور آنها از اصلاح شیوهنامه، ویرایش نگارشی آن بوده است و با وجود سرکوبهای دانشجویان، من دید مثبتی در زمینه اصلاح شیوهنامه ندارم.
صنعتی ادامه داد: ما فعالین دانشجویی اعم از شوراهای صنفی و سایر تشکلها و دانشجویان فعال با هر گرایش فکری و فرهنگی کاملا با این شیوهنامه مخالف هستیم؛ چرا که این شیوهنامه فضای دانشجویی را کاملا محدود میکند و در جایی که فقط با اجرای این شیوهنامه دانشجویان سرکوب میشوند، فضای دانشجویی حالت زندان برای دانشجویان خواهد بود.
محروم کردن دانشجویان از حق وکیل
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، به بیان موارد مورد نقد شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان پرداخت و گفت: “گرفته شدن حق وکیل از دانشجویان” یکی از موارد مورد نقد در شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان است. بر این اساس دانشجویان حق گرفتن وکیل در جلسات کمیته انضباطی را ندارند. این در حالی است که ممکن است بسیاری از دانشجویان از حقوق خود اطلاع نداشته باشند، دانشجویی که به کمیته انضباطی فراخوانده میشود، نمیتواند همراه و یا وکیل برای دفاع از خود به جلسات کمیته انضباطی ببرند.
به گفته وی، در تمام دنیا داشتن وکیل برای مجرمترین فرد نیز یک حق محسوب میشود، اما دانشجویان از این حق بیبهره هستند.
احضار تلفنی دانشجو به کمیته انضباطی!
صنعتی، احضار دانشجو به صورت تلفنی را از دیگر موارد نقد درباره این شیوهنامه ذکر کرد و ادامه داد: در گذشته نامه کتبی حاوی دلیل احضار و تاریخ حضور در کمیته انضباطی برای دانشجو به صورت محرمانه ارسال میشد، ولی امروزه به صورت تلفنی دانشجو احضار میشود و اگر دانشجو مراجعه نکند نیز در غیاب او پرونده بسته و حکم صادر خواهد شد.
این فعال دانشجویی، بیتوجهی به نقض حریم شخصی و خصوصی را یکی دیگر از ایرادات شیوهنامه جدید انضباطی عنوان کرد و گفت: بر اساس شیوهنامه جدید اگر دانشجویان در فضای مجازی پستی را بگذارند و این پست با قواعد مسئولین مغایرت داشته باشد، میتواند برای دانشجو مشکل ایجاد کند. این در حالی است که تفسیر و برداشت از یک پست در فضای مجازی میتواند سلیقهای باشد و هر کسی بر اساس ذهنیت خود از محتوای بارگذاری شده، تفسیرهای متفاوتی داشته باشد. این امر موجب برخورد سلیقهای و صدور حکم برای دانشجویان خواهد شد.
دبیر شورای صنفی دانشجویان علم و صنعت، اضافه کرد: بر اساس این شیوهنامه اگر دانشجویان از لحاظ اخلاقی نیز مشکل داشته باشند و یا در مهمانیها شرکت کنند و این مهمانی در خارج از فضای دانشگاه باشد، دانشجویان به راحتی به کمیته انضباطی احضار میشوند.
وی با تاکید بر اینکه اطلاع مسئولان از حضور دانشجویان در یک مهمانی مفهومی میتواند داشته باشد، اظهار کرد: علاوه بر آن در بحث پوشش نیز عنوان شده است که آنها میتوانند در پوشش دانشجویان دخالت کنند، در حالی که این موضوع نیز یک بحث سلیقهای است و اگر کسی با دانشجویی مشکلی داشته باشد، میتواند به راحتی به بهانه پوشش با دانشجویان برخورد کند.
مطالبهگری دانشجویان در شرایط اسفبار آموزشی و فرهنگی
صنعتی با تاکید بر اینکه مطمئنا فعالین دانشجویی با اجرای شیوهنامه جدید کنار نخواهند آمد، ادامه داد: هر اندازه سرکوبها شدید شوند، فعالین دانشجویی به هیچ عنوان از پا نمینشینند و حق خود را با مطالبهگری دریافت خواهند کرد و ما در حالت کلی در وضعیت بدی به سر میبریم و وضعیت دانشجویان از ابعاد مختلف آموزشی، فرهنگی و … اسفبار است و دانشجویان از حق طبیعی زیست، تنفس کردن و آزادی بیان با محدودیت مواجه هستند و ما کوچکترین حقی نداریم و آزادی بیانی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه راه تنفس برای دانشجویان بسته شده است، اضافه کرد: اگرچه شیوهنامه جدید انضباطی به همه دانشگاهها ابلاغ نشده است، اما اگر ابلاغ شود، قطعا اوضاع بدتری در دانشگاهها و فضای دانشگاهی حاکم خواهد شد.
برچسب ها :صنف،صنعت ،دانشجو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0