حذف ۳۰ درصد از صادرات فرش ایران
به گزارش قائم آنلاین، فرشته دست پاک روز پنجشنبه در همایش بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران و همزمان با افتتاح بیست و دومین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان، اظهار کرد: دو میلیون نفر در حوزه فرش دستباف در حال فعالیت هستند، اما هنوز متوجه ارزش آن نشده ایم. این دیده نشدنها به سبب آن است
به گزارش قائم آنلاین، فرشته دست پاک روز پنجشنبه در همایش بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران و همزمان با افتتاح بیست و دومین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان، اظهار کرد: دو میلیون نفر در حوزه فرش دستباف در حال فعالیت هستند، اما هنوز متوجه ارزش آن نشده ایم. این دیده نشدنها به سبب آن است که با کمترین ارزش افزوده و سرمایه، بالاترین ارزش افزوده برای کشور داشته و زحمتی برای دولت نداشته ایم.
وی افزود: ۳۰ درصد صادرات ما به آمریکا و به تبع آن کشورهای عربی اکنون از سبدمان حذف شده و باید برای جبران آن تمام بخشها دست به دست هم دهند تا واردات مواد اولیه و صادرات تسهیل یابد.
رئیساداره فرش دستباف وزارت صمت با اشاره به طرح بیمه قالیبافان، ادامه داد: بیمه تأمین اجتماعی برای قالیبافان سه برابر سالهای گذشته تصویب شد، اما متاسفانه به مرحله اجرا نرسید زیرا به سبب شرایط به وجود آمده در کشور دولت توان پرداخت نداشت. البته تمامی امکانات را از طریق بیمه عشایر و روستایی میتوانند دریافت کنند.
دست پاک همچنین درخصوص تعرفه مواد اولیه وارداتی، توضیح داد: ۹۰ درصد ابریشم وارداتی صرف فرش میشود که تا سال ۹۶ تعرفه واردات آن ۲۶ درصد بوده اما پیگیریم تا تعرفه را به سال ۹۵ برگردانده و کاهش آن تا ۱۵ درصد تا سال ۹۹ را دنبال میکنیم.
وی تصریح کرد: شورای ملی فرش به ریاست وزیر صمت تشکیل شد و به دنبال آن کارگروههایی در هر استان تأسیس شد، زیرا معتقدیم بسیاری از مسائل فرش در خود استان قابل حل است.
رئیساداره فرش دستباف وزارت صمت با اشاره به موانع موجود بر راه فرش دستباف ایرانی، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات ما کارخانههای فرش ماشینی است که به فرش اصیل ایرانی لطمه میزنند. بسیاری از دستاندازهای ما نیز در راه گمرک ایجاد میشود.
دست پاک با بیان ارتقا طرح پیمان سپاری و تعهد برگشت ارزی از هفت ماه به یک سال، توضیح داد: با پیگیریهای بسیاری که انجام شد مدت زمان تعهد برگشت ارزی یک سال تصویب شد و بیش از این امکان افزایش زمانی ندارد.
وی با گلایه از فرآیند بازگشت فرش به کشور، افزود: واردات فرشهای برگشتی برای مرمت به جای ایران به کشورهای همسایه میروند، در حالی که میتواند در کشور خودمان کارآفرین باشد. البته باید علت عدم فروش آنها بررسی شود.
این مسئول اضافه کرد: گپ بزرگ ما در حوزه فرش تشکلهای نوین و استارتاپهایی هستند که حمایت نشده است و با همکاری بسیج مستضعفین اقدام به تجارت الکترونیکی فرش دستباف کردهایم.
برچسب ها :فرش دستباف، صادرات ، کارگروه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0