زمین در گذشته هم تحت فشار دیاکسید کربن قرار داشته است
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از دیلیمیل، پژوهش جدیدی نشان میدهد که زمین پیش از برخورد سیارکی که به از بین رفتن دایناسورها منجر شد، در معرض فشارهای محیطی از جمله افزایش سطح دیاکسید کربن قرار داشته است. دیاکسید کربنی که در اثر فعالیت آتشفشانهای هند تولید میشود، تاحدودی پوسته صدفها و حلزونها را
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از دیلیمیل، پژوهش جدیدی نشان میدهد که زمین پیش از برخورد سیارکی که به از بین رفتن دایناسورها منجر شد، در معرض فشارهای محیطی از جمله افزایش سطح دیاکسید کربن قرار داشته است.
دیاکسید کربنی که در اثر فعالیت آتشفشانهای هند تولید میشود، تاحدودی پوسته صدفها و حلزونها را در خود حمل میکند. بررسی نحوه تغییر کردن این موجودات به مرور زمان، نشان میدهد که این سیاره در گذشته نیز با میزان زیادی از دیاکسید کربن در جو روبرو بوده است.
“بنجامین لینزمیر”(Benjamin Linzmeier)، پژوهشگر “دانشگاه نورثوسترن”(NU) آمریکا و نویسنده ارشد این پروژه گفت: زمین به وضوح تحت فشار و خطر نابودی قرار دارد.
پژوهشگران باور دارند که شاید درک واکنش زمین نسبت به دورههای پیشین گرمای جهانی بتواند به مقابله با بحران اقلیمی پیش رو کمک کند.
صخرههای “دکن”(Deccan) که در فلات دکن هندوستان قرار دارند و ۲۰۰ هزار مایل مربع را پوشش میدهند، مدتها پیش منفجر شدند و میزان قابل توجهی از گازهای گلخانهای را منتشر کردند. اقیانوسها، دیاکسید کربن را جذب کدند و اسیدیتر شدند و زندگی حیوانات ساکن در آبها را نیز تحت تاثیر قرار دادند.
پژوهشگران دانشگاه نورثوسترن، ترکیب ایزوتوپ کلسیم را در پوسته صدفها و حلزونهای فسیل شده مورد بررسی قرار دادند. آنها توانستند ارتباط میان تغییر ریختشناسی فسیلها و انفجارهای رخ داده در فلات دکن را مشخص کنند.
لینزمیر ادامه داد: دادههای ما نشان میدهند که محیط زیست پیش از برخورد سیارک به زمین، در حال تغییر بوده است. به نظر میرسد که این تغییرات، با انفجارهای رخ داده در فلات دکن در ارتباط هستند. اثرات ناشی از برخورد سیارک، با بیثباتی چرخه کربن که پیشتر وجود داشته، مطابقت دارد اما این بدان معنا نیست که ما پاسخهای لازم را برای دلیل واقعی انقراض در اختیار داریم. پوستههای فسیل شده میتوانند سرنخهای مهمی را درباره سطح دیاکسید کربن موجود جو در گذشته، در اختیار ما بگذارند.
دیاکسید کربن، میزان اسید را در اقیانوسها افزایش میدهد و به تغییر نحوه تشکیل پوستهها منجر میشود زیرا هرچه آب اسیدیتر باشد، بیشتر پوستههای ساخته شده از کلسیم کربنات را در خود حل میکند.
دکتر “اندرو یاکوبسون”(Andrew Jacobson)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما میتوانیم تغییرات ایزوتوپ کلسیم را با دقت بالا مورد بررسی قرار دهیم. ما انتظار داشتیم که برخی تغییرات را در ترکیب پوستهها مشاهده کنیم اما با دیدن سرعت رخ دادن این تغییرات، شگفتزده شدیم.
پژوهشگران باور دارند که درک نحوه واکنش این سیاره به سطح بالای دیاکسید کرن در گذشته میتواند به آنها در درک شرایط حاد کنونی و افزایش سطح گازهای گلخانهای کمک کند.
یاکوبسون افزود: ما معتقدیم که اسیدی شدن اقیانوسها در گذشته میتواند نمونه خوبی برای بررسی اتفاقاتی باشد که در حال حاضر با انتشار دیاکسید کربن رخ میدهند. شاید ما بتوانیم از این نمونه به عنوان ابزاری برای پیشبینی بهتر آنچه قرار است در آینده رخ دهد استفاده کنیم. سیستم زمین، حساسیت بالایی نسبت به افزایش شدید و سریع دیاکسید کربن دارد. انتشار کنونی دیاکسید کربن، پیامدهای محیطی قابل توجهی را در آینده به همراه خواهد داشت.
برچسب ها :پژوهشگر،دیاکسید کربن ،اقیانوس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0