نکاتی که باید هنگام خرید آجیل شب یلدا به آن دقت کنید
به گزارش قائم آنلاین، مهندس آصفری کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو اراک بیان کرد: ایرانیان نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز را با گرد هم آمدن و شب نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار میکنند. آصفری افزود: از آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص،
به گزارش قائم آنلاین، مهندس آصفری کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو اراک بیان کرد: ایرانیان نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز را با گرد هم آمدن و شب نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار میکنند.
آصفری افزود: از آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه های گوناگون است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند. اما اگر در انتخاب و خرید محصولات غذایی دقت نشود، سلامت خود و عزیزانشان در خطر خواهد بود. خرید آجیل و محصولات فله و روباز علاوه بر آنکه قابل ردیابی شدن نیست می تواند شامل انواع آلودگی های شیمیایی و میکروبی باشد. درج پروانه بهداشتی بر روی آجیل بستهبندی شده به این معنی است که خاطر خریدار باید بابت این فاکتورها آسوده باشد. چرا که مواد اولیه وارد شده به کارخانجات از طریق کارشناسان نظارتی قابل کنترل و ردیابی است و همچنین با توجه به الزام انجام انواع آزمایشات بر روی هر محصول میزان سموم و انواع آلودگی و تقلبات قابل تشخیص است.
در هنگام خرید به این نکات توجه داشته باشید:
از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگشده دارند، خودداری کنید، دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید که جز رنگ مصنوعی چیزی عایدتان نمی شود. رنگهایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و غیره استفاده میشود، عمدتاً غیرمجاز است و گاهی حساسیتهای شدیدی را در مصرف کننده ایجاد میکند. در تولید و تهیه آجیلهای بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچگونه رنگی استفاده نمیشود و در صورت لزوم هم از رنگهای طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده میکنند.
آجیلی را که انتخاب میکنید شور نباشد و کمتر بوداده شده باشد
در هنگام خرید محصولات فله به تازگی آن توجه داشته باشید؛ آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد، به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانههای آجیل کهنه است. مصرف آجیل های کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسمومیت و به مقدار زیاد سبب بروز سرطان می شود.
در هنگام خرید فندق به مغز آن توجه کنید. سفید بودن آن به معنای سلامت آن است اما اگر به رنگ کرم یا قهوه ای باشد، آلوده و دارای سم آفلاتوکسین است.
مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپکها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده میشود؛ بنابراین از مصرف آنها باید جداً خودداری کنید. مغز گردوی کهنه دارای طعم نامطبوع و صابون مانندی خواهد بود که مصرف آن عوارض مختلفی را به بار میآورد.
سعی در خرید تازه ترین مواد غذایی داشته باشید. ایده آل ترین روش ممکن، خرید محصولاتی است که در داخل کشور تهیه می شوند و زمان چندانی برای انتقال و توزیع آن ها سپری نمی گردد. این امر به ویژه در خصوص آجیل ها بسیار حایز اهمیت است.
دانه ها و آجیل ها را برای مدت زمان طولانی نگهداری نکنید. سعی کنید آنها را به طور ایده آل در عرض ۱-۲ ماه مصرف کنید.
برای جلوگیری از رشد کپک ها و قارچ ها در دانه ها، ذرت و آجیل آنها را در مکان های خشک و سرد ذخیره کنید.
برچسب ها :آجیل ،یلدا،سم آفلاتوکسین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0