با این فناوری میشد صدای واقعی “استیون هاوکینگ” را شنید
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از انگجت، یکی از ویران کنندهترین آثار بیماری نورونهای حرکتی(MND) که بیشتر به عنوان بیماری “ALS” یا “لو گریگ” در آمریکا شناخته میشود، این است که سرانجام توانایی صحبت کردن را از بین میبرد. اما هوش مصنوعی همانطور که وعده انجام بسیاری از کارهای بشردوستانه را در حوزههای مختلف
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از انگجت، یکی از ویران کنندهترین آثار بیماری نورونهای حرکتی(MND) که بیشتر به عنوان بیماری “ALS” یا “لو گریگ” در آمریکا شناخته میشود، این است که سرانجام توانایی صحبت کردن را از بین میبرد. اما هوش مصنوعی همانطور که وعده انجام بسیاری از کارهای بشردوستانه را در حوزههای مختلف علم و فناوری میدهد، به زودی میتواند به لطف ابزاری جدید که توسط شرکت “رولز رویس”(Rolls-Royce) و “R² Data Labs” ساخته شده است، به بیماران مبتلا به MND اجازه دهد تا دوباره بتوانند با صدای خود صحبت کنند.
“رولز رویس” با کمک انجمن بیماریهای نورونهای حرکتی و شرکتهایی از جمله “اینتل” و “مایکروسافت” ابزاری جدید به نام “کوئیپس”(Quips) ایجاد کرده است که این امکان را فراهم میکند.
این نرم افزار از هوش مصنوعی در ترکیب با تکنیکی به نام “بانکداری صوتی”( voice banking) استفاده میکند تا شیوه خاص طرز صحبت کاربر را قبل از اینکه توانایی صحبت کردن را از دست داده باشد، یاد بگیرد. یعنی این سیستم امکان شبیه سازی صدای منحصر به فرد هر کاربر را قبل از اینکه توانایی خود را برای صحبت کردن از دست بدهد، دارد.
“بانکداری صوتی” کاری است که بیماران مبتلا به MND قبل از شروع از دست دادن توانایی صحبت کردن خود میتوانند انجام دهند. پزشکان با ضبط گفتار این بیماران میتوانند نمونههایی برای ایجاد صدای مصنوعی فراهم کنند که فرد بعداً میتواند از آن برای برقراری ارتباط با صدای خود استفاده کند.
در حالی که این ابزار هنوز در مراحل اولیه توسعه است، انجمن MND میگوید که این سیستم به بیماران امکان میدهد تا با تاخیر بسیار کمتری نسبت به سیستمهای موجود با دیگران ارتباط کلامی برقرار کنند.
“کوئیپس” قادر است با گوش دادن به صدای کاربر، آن را شبیه سازی کند و وقتی بیمار توانایی صحبت کردن را از دست داد، صدای وی شود. همچنین میتواند بر اساس موضوع بحث بیمار با فرد مقابل، بدون اینکه شخص مجبور به تایپ کردن چیزی باشد، چندین پاسخ را پیشنهاد کند.
علاوه بر این، “کوئیپس” تمام تلاش خود را برای صحبت کردن با استفاده از لهجه و حتی تکیه کلامهای بیمار وقتی که میتوانست صحبت کند، خواهد کرد.
“رولز رویس” ادعا میکند این سیستم میتواند با موقعیتهای خاص اجتماعی سازگار باشد، زیرا میداند وقتی کاربر در محل کار، خانه یا یک رستوران قرار دارد، باید متفاوت صحبت کند و حتی قادر است از اصطلاحات عامیانه استفاده کند.
این شرکت میگوید امیدوار است که “کوئیپس” را در برخی از ابزارهایی که بیماران MND هم اکنون از آنها برای برقراری ارتباط استفاده میکنند، ادغام کند. با این حال زمان دقیقی برای ارائه “کوئیپس” گفته نشده است.
بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(Amyotrophic lateral sclerosis به صورت مخفف ALS) یک بیماری نورونهای حرکتی (MND یا Motor Neuron Disease) است که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی (مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی میشود. اسکلروز جانبی آمیوتروفیک شایعترین بیماری نورونهای حرکتی میباشد. بنابراین این بیماری هم علائم نورون محرکه فوقانی و هم نشانههای نورون محرکه تحتانی را ایجاد میکند. در حقیقت در ALS نشانههای فلج مرکزی و محیطی باهم ایجاد میشود.
این بیماری منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات (به ویژه عضلات مخطط) میگردد و با تضعیف ماهیچهها به تدریج فرد به فلج عمومی مبتلا میشود. بهطوریکه توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب خواهد شد. معمولاً مبتلایان به این بیماری مدت زمان زیادی زنده نمیمانند. اگر چه این مدت برای استیون هاوکینگ بین ۲ تا ۳ سال پیشبینی شده بود، اما او علیرغم همه مشکلات و ناراحتیها تا سالها به زندگی خود ادامه داد و برای فرارسیدن مرگ لحظهشماری نمی کرد و بعد از ۵۵ سال او را از پا درآورد. بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً دچار ناتوانیهای حرکتی شده و ۳ تا ۵ سال پس از ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند. اگر چه ۲۰ درصد این بیماران تا ۵ سال و ۱۰ درصد آنها تا ۱۰ سال زنده خواهند ماند. در این بیماری دستگاه عصبی مرکزی و ماهیچهها به ویژه ماهیچههای دست، پا، ساعد، سر و گردن به شدت صدمه میبینند.
برچسب ها :هوش مصنوعی، تکنیک،فناوری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0