کد خبر : 199467
تاریخ انتشار : شنبه 21 دسامبر 2019 - 16:50
-

از بحران آب تا دیدگاه‌های جنسیتی در تعیین مدیر و انتصاب مربیان ورزشی

از بحران آب تا دیدگاه‌های جنسیتی در تعیین مدیر و انتصاب مربیان ورزشی

به گزارش قائم آنلاین، در اولین مناظره تیم‌های “گردون” از استان آذربایجان غربی و تیم “تنقیح مناط” از دانشگاه علم و فرهنگ در قالب گروه‌های چهار نفره با یکدیگر به رقابت پرداختند. در این مناظره تیم “گردون” در موضع موافق و تیم “تنقیح مناط” در موضع مخالف بر سر گزاره “اصلی‌ترین عامل بحران آب در

به گزارش قائم آنلاین، در اولین مناظره تیم‌های “گردون” از استان آذربایجان غربی و تیم “تنقیح مناط” از دانشگاه علم و فرهنگ در قالب گروه‌های چهار نفره با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در این مناظره تیم “گردون” در موضع موافق و تیم “تنقیح مناط” در موضع مخالف بر سر گزاره “اصلی‌ترین عامل بحران آب در ایران، سیاست‌های توسعه خودکفایی صنعتی و کشاورزی است” به  گفت و گو پرداختند.

در ابتدا تیم گردون به توضیح گزاره پرداخت و گفت: خشکسالی در ایران مسئله تازه‌ای نیست بلکه از کتیبه‌های داریوش و هخامنشی نشان دهنده همین موضوع است و این کتیبه‌ها سیر تاریخی مسئله را نشان می‌دهد. مسئله خاص جغرافیای ایران به دو علت که شامل “حاکمیت پرفشار جنب حاره‌ای” و “حضور ایران بین مدار ۲۵ و ۴۵ درجه شمالی” است باعث تبدیل به منطقه خشک شده است. از طرفی ۸۵ درصد مناطق کشور در وضعیت خشک تا نیمه خشک قرار دارند.  اما مسئله این است که با وجود این مشکل حتما متغییرهای دیگری در متاثر کردن این مسئله وجود دارند اما پیش بینی می‌شود در سال های آتی کشور آب شرب را هم از دست بدهد و مجبور به واردات شود.

این تیم در ادامه افزود: بحران موقعیتی است که بیانگر درصد تهدید نسبت به جان مردم است. سه عامل اصلی که باعث اثبات کم شدن آب می‌شود شامل کاهش ذخایر منابع آب زیر زمینی، افزایش بی رویه چاه‌های عمیق و نیمه عمیق و این که در این سال ها به فکر شیرین سازی آب دریا افتادیم، می‌شود. همچنین براساس داده‌ها ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی، ۶ تا ۷ درصد در بخش صنعت و ۲ تا ۳ درصد در مصارف خانگی استفاده شده است.

عضو این تیم افزود: آقای کاوه مدنی به سه مبحث برای وجود بحران آب اشاره کرده که شامل ناکارآمدی بخش کشاورزی، رشد جمعیت و عطش توسعه و سومدیریت است زیرا با افزایش جمعیت نیاز به غذا وجود دارد پس مجبوریم بخش کشاورزی را توسعه دهیم و وقتی کشاورزی ناکارآمد باشد عطش توسعه ناکارآمد می‌شود و در نتیجه ما به قعر چاه می‌رویم. همچنین در ایران ۶۳ درصد بخش کشاورزی به آب‌های زیر زمینی وابسته است و طبق گفته‌های دکتر عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، در حد ۲۰ درصد برداشت از سفره‌های آب‌های زیر زمینی اشکالی ندارد. اما ایران با ۸۵ درصد این کار را انجام می‌دهد.

تیم مذکور با اشاره به مفهوم آب مجازی ادامه داد: به این دلیل می‌گوییم مجازی زیرا محصول نهایی قابل رویت نیست. همچنین انتقال آب از خزر به سمنان برای توسعه کشاورزی اتفاق افتاد و ۲۵ درصد سدسازی شد و در اصفهان فولاد مبارکه تاسیس شد در حالی که تغییرات اقلیمی قابل پیش بینی نیست.

این تیم در پایان مذاکراتش افزود: تیم ما به توسعه خودکفایی اشاره دارد و مسئله توان افزایی کشاورزی مطرح است. باید دقت کنیم سیاست گذاری غلط ما در بخش کشاورزی باعث می‌شود خلاقیت و بهره وری کشاورز از بین برود. همچنین مسئله خشکسالی تاریخی است و رویکردهایی مثل افزایش جمعیت، کاهش بارندگی، افزایش آلودگی های محیط زیستی و توسعه کشاورزی باعث تثبیت بحران آب می‌شود.

گروه گردون در انتها با مطرح کردن این سوال که آلودگی‌های محیط زیستی باعث به وجود آمدن بحران آب شده یا سوء مدیریت؟ ادامه زمان مناظره را به گروه تنقیح مناط واگذار کرد.

گروه تنقیح مناط با اشاره به عوامل بحران آب گفت: سیاست‌های درون بخشی آب شامل دیدگاه مدیران است که تصور می‌کنند با انتقال آب و سدسازی می‌توان بحران آب را حل کرد که کاملا با توجه به اقتصاد و مسائل اکولوژی غلط است. همچنین قانون ملی شدن آب، قانون توزیع آب و بهره برداری از چاه قوانینی است که بحران آب را تشدید کرده است.

عضو این تیم با توجه به سیاست‌های خارج از بخش آب افزود: مواردی مثل افزایش هشت برابری جمعیت و اینکه در منطقه بحرانی از نظر آب هستیم، مسئله تغییرات اقلیمی و خشکسالی و مسئله آمایش سرزمینی که به آن بی توجه بودیم باعث وجود بحران آب شده است.

این تیم ادامه داد: رویکرد ما علت العللی نیست. باید در زنجیره عللی به بحران آب نگاه کرد. سیاست‌های مناسبی که گفته شد تصویب شده اما اجرا نشده است. همچنین کشاورزی در بحران آب موثر است زیرا ۳۰ درصد اشتغال کشورمان در بخش کشاورزی است. ما در بخش‌های دیگر توسعه نداشتیم و به مرور این بخش باید کوچک شود و تاکنون  این کار را نکردیم و نمی‌شود یک شبه این کار انجام داد و بگویم کشاورزی نمی‌خواهیم. همچنین مسئله فولاد اصفهان این نیست که در جای بدی ساخته شده است. موضوع مورد بحث این است که از قوانین درست استفاده نمی‌شود.

گروه تنقیح مناط در پایان افزود: نکته مهم این است که ما در منطقه بحرانی هستیم و مشکل اصلی مدیریت است. آیا اگر تکنولوژی را به کار ببریم با مصرف آب خیلی کمتر همین محصولات را نمی‌توانیم تولید کنیم؟ پس بنابراین مسئله مدیریت است.

در پایان این مناظره تیم تنقیح مناط به عنوان تیم برگزیده انتخاب شد.

نقش جنسیت در تعیین مدیران

در دومین مناظره‌ای که صبح امروز برگزار شد؛ تیم “سروش رازی” از استان کرمانشاه در موضع مخالف و تیم “آرمان” از دانشگاه خواجه نصیر در موضع موافق بر سر گزاره “انتصاب مدیران مبتنی بر جنسیت، منجر به افزایش نگاه جنسیتی در تصمیم‌های نهادهای اجرای و حاکمیت می‌شود” به مناظره پرداختند و تیم سروش رازی برنده این رقابت شد.

در ابتدا تیم آرمان با اشاره به این که جنس با جنسیت متفاوت است به توضیح گزاره پرداخت و گفت: جنس، آرایش بیولوژیکی است اما جنسیت براساس نقش‌های اجتماعی و رفتارها در جامعه است. نگرش جنسیتی عامل کاهش مشارکت زنان است که به وفور در آمارها هم دیده می‌شود. ما معتقدیم مدیریت امری اکتسابی است که بر اثر تجربه به دست می‌آید. همچنین چیزی که باعث شده جنسیت موضوع مهمی باشد ایدلوژی‌های مرد سالارانه است.

تیم آرمان با توجه به این که تاریخ جامعه بشری تاریخ نابرابری جنسی بوده است، مطرح  کرد: وضعیت در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و سنتی متفاوت است زیرا کشورهای توسعه یافته شرایط بهتری دارند. همچنین طبق آمار معاونت امور زنان ۲٫۵ درصد مدیران عالی زنان و ۱۶٫۹ درصد مدیران پایه در سال ۹۶ زنان بوده‌اند و ایران جزو پنج کشور بدتر از نظر نابرابری جنسیتی است. گزاره نگاه جنسیتی در قالب جامعه بررسی می‌شود و با حوزه بررسی فردی متفاوت است. اما آمارها نشان می‌دهد بوشهر و رشت و تهران جزو بهترین شهرهای ایران در انتصاب مدیر زن بوده‌اند.

عضو این تیم ادامه داد: انتصاب مدیران مبتنی بر حذف مرد و زن نیست بلکه باورهای شکل گرفته تاثیر گذار است. نظریه‌های روانشناسی نیز در مرحله اثبات نیست زیرا با آمارها می‌توان به نظریه استناد کرد.

گروه آرمان با اشاره به این که موضوع فردیت شامل دو حوزه متفاوت می‌شود در پایان بیان کرد: این که بر اساس فردیت افراد چیزی را جست و جو کنیم تا در ساختار اجتماعی؛ متفاوت است زیرا موارد متفاوتی در ساختار اجتماعی می‌تواند موثر باشد و نگاه جنسیتی قابل اندازه گیری نیست.

در مقابل این گروه که تیم سروش رازی بیان کرد: انتصاب مبتنی بر جنسیت یعنی در انتخاب یک مدیر جنسیت ملاک مهمی باشد. پروفسوری می‌گوید تمام مسائلی که منجر به نگاه جنسیتی در افراد می‌شود مربوط به ۱۷ سال نخست زندگی آنها است و بنابراین بحث جنسیتی به سنین جوانی برمی‌گردد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 + 15 =