کد خبر : 200418
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 26 دسامبر 2019 - 10:30
-

توصیه دامپزشکی مازندران برای جلوگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

توصیه دامپزشکی مازندران برای جلوگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

به گزارش قائم آنلاین، فصل سرد سال که می‌شود اهمیت حفظ مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای برای پیشگیری از بیماری‌های این فصل سال بیشتر می‌شود. ضرورت رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای در استان مازندران باتوجه به حضور هزاران هزار پرنده مهاجر در تالاب‌های استان بیشتر احساس می‌شود. معمولا با آغاز پاییز و برای بهبود شرایط بحث

به گزارش قائم آنلاین، فصل سرد سال که می‌شود اهمیت حفظ مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای برای پیشگیری از بیماری‌های این فصل سال بیشتر می‌شود.

ضرورت رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای در استان مازندران باتوجه به حضور هزاران هزار پرنده مهاجر در تالاب‌های استان بیشتر احساس می‌شود.

معمولا با آغاز پاییز و برای بهبود شرایط بحث ممنوعیت و یا صدور پروانه شکار براساس بررسی شرایط و تصمیم‌گیری در این زمینه مطرح می‌شود که امسال نیز این موضوع به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل دامپزشکی مازندران درباره وضعیت بیماری‌های فصل سرد سال در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: تاکنون هیچ موردی گزارشی مبتنی بر بروز یا تلفات غیرعادی ناشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مازندران دریافت نکردیم.

سیدحسین رضوانی، از مرغداران مازنی خواست تا باتوجه به فرا رسیدن زمستان و احتمال بروز برخی از بیماری‌های تنفسی در پرندگان، ضوابط و مقررات بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنند.

وی بیان کرد: اجرای ضوابط قرنطینه‌ای بهداشتی در واحدهای مرغداری نظیر جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و افراد متفرقه به داخل محوطه مرغداری، جلوگیری از ورود پرندگان آزادپرواز به داخل سالن، بیمه کردن گله، جوجه‌ریزی برحسب ظرفیت و رعایت فاصله قانونی بین دو جوجه‌ریزی می‌تواند ما را در حفظ این سرمایه صنعت طیور استان یاری کند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای بهره‌برداران، چاپ و توزیع پوستر و پمفلت‌های بهداشتی برای استفاده شهروندان باموضوع آشنایی و نحوه کنترل و پیشگیری با این بیماری، اجرای طرح پایش در بازارهای سنتی و محلی و همچنین در جمعیت طیور بومی، صنعتی و تاکید بر تشدید موارد قرنطینه‌ای در واحدهای صنعتی ازجمله اقدامات پیشگیرانه توسط دامپزشکی مازندران بوده است.

این مسؤول ادامه داد: البته همکاری خوب مرغداران با دامپزشکی در رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی دامپزشکی همچون واکسیناسیون و بیمه کردن جوجه‌ها را در تحقق این مهم نباید نادیده گرفت.

رضوانی با اشاره به میزبانی تالاب‌ها و آبگیرهای مازندران از پرندگان آبزی آزادپرواز که از اقصا نقاط دنیا به ایران مهاجرت می‌کنند، تصریح کرد: توصیه ما به شکارچیان این است به‌دلیل اینکه عمده راه انتقال ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که بیماری مشترک بین انسان و حیوان بوده ازطریق دفع فضولات پرندگان مهاجر آلوده است توصیه می‌شود برای حفظ سلامتی خود و خانواده، از شکار، خریدوفروش مصرف این پرندگان اجتناب کنند.

وی اظهار کرد: تماس یا دست زدن به پرندگان مُرده به‌دلیل احتمال آلوده شدن می‌تواند به‌عنوان یک خطر بالقوه برای انتقال بیماری محسوب شود که توصیه می‌کنیم درصورت مواجه شدن با لاشه پرنده مُرده با استفاده از دستکش و رعایت بهداشت فردی نسبت به دفن بهداشتی آن اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران از مرغداران خواست، درصورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی موارد را به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها اطلاع داده تا اقدامات بهداشتی لازم برای جلوگیری از انتشار این بیماری‌ها در جمعیت طیور بومی و صنعتی به عمل آید.

رضوانی در پایان گفت: توصیه ما به مردم این است از خریدن مرغ زنده و همچنین ذبح انواع طیور در منازل و معابر عمومی جدا خودداری کنند و به‌منظور تامین سلامت خود و خانواده، مرغ مصرفی خود را از مراکز مجاز زیرنظارت دامپزشکی که به‌صورت بسته‌بندی بهداشتی عرضه می‌شود تهیه کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − یک =