آغاز رسیدگی به بیش از ۱۶ هزار شکایت ثبت شده از نتیجه انتخابات افغانستان
به گزارش قائم آنلاین، زهره بیان شینواری، رئیس این کمیسیون امروز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت بر اساس آمار ابتدایی آنها در سراسر افغانستان ۱۶۵۰۰ شکایت از نتیجه ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری ثبت شده است. او گفت که از این مجموع بیش از ۸ هزار شکایت از سوی تیم ثبات و همگرایی به رهبری
به گزارش قائم آنلاین، زهره بیان شینواری، رئیس این کمیسیون امروز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت بر اساس آمار ابتدایی آنها در سراسر افغانستان ۱۶۵۰۰ شکایت از نتیجه ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری ثبت شده است.
او گفت که از این مجموع بیش از ۸ هزار شکایت از سوی تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان، بیش از چهار هزار شکایت از سوی تیم صلح و عدالت اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان و بیش از سه هزار شکایت از سوی تیم دولت ساز به رهبری محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری کنونی افغانستان ثبت شده است.
اعضای کمیسیون شکایات انتخاباتی میگویند هنوز مشخص نیست چه تعداد از این شکایات مستند است.
شینواری گفت تا زمانی که رسیدگی به این شکایات به پایان نرسد، نمیتوانند بگویند که تغییری در نتایج ابتدایی انتخابات ایجاد خواهد شد یا نه.
او گفته است که این کمیسیون مستقل، متعهد است با صداقت، بیطرفی و مطابق با قانون به شکایات ثبت شده رسیدگی کند.
به گزارش بی.بی.سی نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روز یکشنبه حدود سه ماه پس از برگزاری آن اعلام شد. بنا بر این نتایج، محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری کنونی با کسب ۹۲۳ هزار و ۸۶۸ رای (۵۰/۶۴ درصد) بیشترین آرا را به دست آورده است و رقیب او عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت وحدت ملی با ۷۲۰ هزار و ۹۹۰ رای (۳۹/۵۲ درصد) در جایگاه دوم قرار گرفته است.
تیم ثبات و همگرایی که بیشترین شکایات از این نتیجه را ثبت کرده، مدعی است ۳۰۰ هزار رای نامعتبر در نتیجه ابتدایی انتخابات شامل شده و میگوید اگر آرای تقلبی حذف گردد این تیم برنده انتخابات خواهد بود.
در مقابل، امرالله صالح، معاون اول تیم انتخاباتی محمد اشرف غنی نیز میگوید درصدی آرای تیم آنها (دولتساز) اگر بررسیهای دقیق صورت بگیرد، چهار درصد دیگر بالا خواهد رفت.
نحوه رسیدگی به شکایات انتخاباتی
بر اساس اطلاعات کمیسیون شکایات انتخاباتی، پس از پایان روند ثبت شکایات، دفاتر ولایتی این نهاد برای پانزده روز به شکایات ثبت شده رسیدگی خواهند کرد.
اگر شاکیان به تصامیم و فیصلههای دفاتر ولایتی اعتراض داشته باشند سه روز فرصت استیناف خواهند داشت.
دفتر مرکزی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی در کابل نیز در پانزده روز به قضایای استینافی رسیدگی خواهد کرد.
محمد قاسم الیاسی، سخنگو و منشی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی میگوید این روند حدود ۳۷ تا ۳۹ روز را در برخواهد گرفت.
پس از تکمیل رسیدگی به شکایات انتخاباتی، نتایج نهایی انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام خواهد شد.
در صورتی که کمیسیون رسیدگی به شکایات بخشی از آرا را باطل کند و هیچ نامزدی اکثریت ( ٥٠درصد+١) را بدست نیاورند انتخابات به دور دوم خواهد رفت.
بنا به ماده شصت و یکم قانون اساسی افغانستان رئیس جمهور با کسب اکثریت بیش از پنجاه درصد آرای رای دهندگان از طریق رای گیری آزاد، عمومی، سری و مستقیم انتخاب میگردد.
همچنین در این ماده آمده هرگاه در دور اول هیچ یک از کاندیدان نتواند اکثریت بیش از پنجاه درصد آرا را به دست آورد، انتخابات برای دور دوم در ظرف دو هفته از تاریخ اعلام نتایج انتخابات برگزار میگردد و در این دور تنها دو نفر از کاندیدانی که بیشترین آرا را در دور اول به دست آوردهاند، شرکت مینمایند. در دور دوم انتخابات، کاندیدی که اکثریت آرا را کسب کند، رئیس جمهور شناخته میشود.
برچسب ها :کمیسیون،افغانستان، انتخابات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0