مشکلات گلخانههای گلها و گیاهان زینتی بیشتر مربوط به بیماری قارچی است
به گزارش قائم آنلاین، کشت و کار پرورش گلهای زینتی در ایران به عنوان یک رشته اقتصادی سابقهای به قدمت احداث گلخانه ها ندارد اما از زمانهای گذشته، گلخانهدارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام میدادند. ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله،
به گزارش قائم آنلاین، کشت و کار پرورش گلهای زینتی در ایران به عنوان یک رشته اقتصادی سابقهای به قدمت احداث گلخانه ها ندارد اما از زمانهای گذشته، گلخانهدارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام میدادند.
ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار میآید و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد.
ایران از لحاظ شرایط مساعد برای تولید گل و گیاه جزو ۱۵ کشور اول جهان است و موطن بسیاری از گل و گیاهان زینتی که در دنیا در زمینه تولید و پرورش آن تلاش شده از جمله گلهای پیازی، پامچال، میخک، گلایل، لاله و سیکلمن ایران است.
مریم دلاوری تولید کننده گل و گیاهان زینتی اورگانیک مزرعه اورگانیک شمال در قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه با تولید ارگانیک گل و گیاه میتوان مصرف کود و میزان آب را کنترل کرد.
وی افزود: تولید گل و گیاه در ایران و همچنین در مازندران با توجه به آب و هوای مساعد آن میتواند از نظر اقتصادی و ارز آوری در کشور بسیار مناسب باشد.
تولید کننده گل و گیاه در قائمشهر، تصریح کرد: برای آنکه تولید کنندگان بخش کشاورزی این بخش را رونق دهند لازم است تا اندکی مسؤولان افرادی که در این واحدها کار میکنند را حمایت کنند.
رضاعلی رضی گیاهپزشک مزرعه اورگانیک شمال در قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: طرح پایلوت تولید گیاهان اورگانیک زینتی و دارویی برای نخستین مرحله در منطقه قائمشهر ثبت شده است.
وی افزود: از نظر بار مالی و سود حاصل از این گلخانه حدود ۵۰ درصد آن صرف فرهنگسازی و مواد اولیه میشود.
گیاهپزشک مزرعه بیان کرد: در این گلخانه تمامی فعالیتهای گلخانهای و کشاورزی و تنوع گیاهی در یکجا جمع شده و چندین بخش شامل گیاهپزشکی، تولید گیاهان زینتی و بسیاری از موارد در زمینه کشاورزی در یک بخش در حال ارائه خدمات است.
این گیاهپزشک، یادآور شد: بیشتر مشکلات گلخانههای گلها و گیاهان زینتی و نیز گلخانههای مربوط به کشاورزی بیماری قارچی بوده به دلیل آنکه دما افزایش مییابد و رطوبت هم شرایطتش فراهم است.
رضی عنوان کرد: در فصل سرما نیز سرمازدگی خسارت جبرانناپذیری در این زمینه وارد میکند و همچنین یکدستگی در تولید و فروش محصولات گلخانهای وجود ندارد.
وی گفت: در کشورهای پیشرفته یکدستگی در تولید وجود دارد اما در کشور ایران تولید گلها و گیاهان زینتیمان سنتی انجام میشود و این عامل موجب ایجاد پیشرفت و افزایش عملکرد میشود.
گیاهپزشک مزارع خاطرنشان کرد: در منطقه قائمشهر و بابل گلخانههای زیادی برای تولید گل و گیاهان زینتی وجود ندارد تا بتوانند در نمایشگاهها شرکت کنند.
این گیاهپزشک با بیان اینکه باید در مصرف سموم دقت و موارد مصرف ساماندهی شود چراکه در این زمینه بیماریهای مختلفی در این استان ایجاد شده که هزینه درمانی فراوانی دارد، عنوان کرد: در بیماری مختلف مازندران در زمینه سموم رتبه یک را دارد باید در این بخش تجدید نظر شود.
رضی تصریح کرد: حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گلخانه وجود دارد که برخی در زمینه تولید برخی تفریحی فعالیت میکنند و در حال حاضر با توجه به بیکاری که در بخش کشاورزی وجود دارد لازم است تا این بخش گسترش پیدا کند.
به گزارش قائم آنلاین، برای تولید پایدار در بخش کشاورزی باید تمامی زیرساختها را محیا کنیم تا بتوانیم به تولید مطلوب در بخش کشاورزی دست پیدا کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0