کد خبر : 20455
تاریخ انتشار : شنبه 10 ژوئن 2017 - 16:40
-

موضع چین در قبال ایران و عربستان/ انتخابی به نفع تهران

موضع چین در قبال ایران و عربستان/ انتخابی به نفع تهران

به گزارش قائم آنلاین،خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ (Bloomberg)، با انتشار گزارشی به موضع گیری چین در رابطه با تحولات اخیر خاورمیانه پرداخته و عنوان کرده است این کشور تمام تلاش خود را بر این گذاشته که روابط خود با ایران و عربستان را به صورت همزمان حفظ نماید اما در صورتی که مجبور به انتخاب شود،

به گزارش قائم آنلاین،خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ (Bloomberg)، با انتشار گزارشی به موضع گیری چین در رابطه با تحولات اخیر خاورمیانه پرداخته و عنوان کرده است این کشور تمام تلاش خود را بر این گذاشته که روابط خود با ایران و عربستان را به صورت همزمان حفظ نماید اما در صورتی که مجبور به انتخاب شود، ایران ترجیح خواهد داشت.

در این گزارش که تحت عنوان “بحران قطر، آزمایش بی طرفی چین در رقابت ایران و عربستان است” منتشر شده، آمده است:

«گفتگوهای مطرح شده در هفته جاری در رابطه با پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، چالش پیش روی چین برای خودداری از موضع گیری در بحران فزاینده خاورمیانه را پررنگ تر کرد.

سازمان همکاری شانگهای -گروهی متشکل از شش کشور که توسط چین و روسیه به صورت مشترک رهبری می شود- در نشست اخیر خود که روز پنج شنبه در قزاقستان آغاز می شود، موضوع پیوستن ایران به این سازمان را بررسی خواهد کرد. عضویت در این گروه که بر هماهنگی تلاش های ضد تروریسمی و گسترش ارتباطات منطقه ای تمرکز دارد، به تهران کمک خواهد کرد تا روابط خود با مسکو و بیجینگ را تقویت نماید.

این گفتگوها در زمانی مطرح شده است که برای “شی جین پینگ” رئیس جمهور چین، بسیار حساس است چرا که او به دنبال اطمینان خاطر دادن به عربستان سعودی رقیت منطقه ای ایران بر سر این مسئله است که چین، بی طرفی بلند مدت خود در منازعات منطقه را حفظ خواهد کرد.

ایران و عربستان نقشی حیاتی در تلاش های “شی جین پینگ” برای گسترش نفوذ و قدرت چین در منطقه دارند.

لی گوفو، کارشناس امور خاورمیانه در موسسه مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه چین در بیجینگ، می گوید این کشور “حداکثر سعی خود را برای حفظ موضع اصولی خود یعنی عدم مداخله و تلاش برای کاهش درگیری ها از طریق دیپلماسی انجام خواهد داد.”

در عین حال، همچنان که منافع چین در خاورمیانه گسترش می یابد، ممکن است فشارها بر این کشور برای موضع گیری در قبال تحولات منطقه افزایش یابد. به گفته “مایکل سینگ”، مدیرعامل موسسه مطالعاتی واشنگتن، این موضوع به نفع ایران خواهد بود چرا که این کشور در چندین مورد با چین اشتراکاتی دارد؛ بدگمانی نسبت به گروه های اسلامی سنی، تمایل به کاهش قدرت آمریکا در منطقه و همچنین داشتن ارتباطات زمینی با چین.

آقای سینگ، مدیر ارشد پیشین امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا، با اشاره به این موضوع می گوید: “روشن است در صورتی که چین مجبور به انتخاب شود، ایران را ترجیح خواهد داد؛ سفر اخیر پرزیدنت ترامپ به ریاض که صحنه حضور رهبران کشورهای اسلامی بود، این موضوع را به چین گوشزد کرد که کشورهای عربی هنوز امیدهای خود را به رهبری آمریکا بسته اند.”»/ر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 1 =