به گزارش قائم آنلاین، علیاصغر احمدی در جلسه ستاد بحران سوادکوه با محوریت بررسی وضعیت بحرانی روستای پیتسرا اظهار کرد: در شرایط بحرانی نباید احساسی عمل کرد و در این مورد نیز در دو فاز بلند مدت و کوتاه مدت تبادل نظر شود، تامین امنیت جانی ساکنین منطقه، جبران خسارت افراد آسیب دیده و بازسازی زیر ساختها باید در برنامه کوتاه مدت و مطالعات زمین شناسی همراه با نظریه کارشناسی که آینده این منطقه چگونه رقم میخورد، جزء برنامههای بلندمدت است.
وی از شورای روستای پیتسرا خواست در سریع ترین زمان ممکن اسامی مالکین خسارت دیده و تخریبی را تهیه و در اختیار ستاد بحران شهرستان قرار دهند تا از طریق ستاد استانی شماره حسابی به نام مالک باز شده و طی چند روز آینده وام بلاعوض به حساب افراد واریز شود.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره خسارت وارد شده به دامداریها و تلفشدن چندین راس دام افزود: با مدیرکل جهاد رایزنی شده تا به این افراد تسهیلات کم بهره زیر ۱۰ درصد تعلق گیرد، تمام تلاش خود را بکار میگیریم تا با پیگیریهای کشوری برای دامداران وام بلاعوض از سوی مقامات کشوری در نظر بگیرند.
این مسئول به سخنان ریشسفیدان منطقه در مورد رانشهای متعدد سالیان گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: لقگیری، خرد کردن سنگ نباید به گونهای باشد که با حضور پیکور و بیل مکانیکی لرزشی دیگر در منطقه ایجاد و فاجعهای جبرانناپذیر را رقم بزند این کار نیاز به نظریه کارشناسی دارد تا به درستی و بدور از هیجان تصمیم سازی شود.
احمدی با بیان اینکه وام جهت رهن منزل به خانوادههای که در معرض خطر قرار دارند پرداخت میشود که بتوانند به مکان دیگری نقل مکان کنند، افزود:جابهجایی و تخلیه روستا عملا امکان پذیر نیست، هویت و تاریخ مردم در این منطقه و روستا خلاصه میشود و این امر با مخالفتهایی قطعاً از سوی اهالی روبه رو میشود.
وی با اشاره به اینکه در طول ۴۰ ساله انقلاب فقط یک مورد تخلیه روستا را در استان شاهد بودیم اظهار کرد:جابهجایی روستا فقط در شرایطی که همهی اهالی روستا موافقت کنند و خود اهالی یا منابع طبیعی زمینی برای افراد از قبل در نظر بگیرد تا از طریق بنیاد مسکن اقدام شود، امکان پذیر است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران افزود:جابهجایی یک روستا پروسه زمانی زیادی را میطلبد تا تمام امکانات زیرساختی نظیر آب، برق، تلفن، بهداشت برای روستای جدید در نظر گرفته شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه طرح موضوع جابه جایی روستا زمانی که تمام اهالی با جابه جایی موافقت نمایند و فرم را امضا نمایند در جلسه استانی مطرح و پیگیری می شود ادامه داد:در حال حاضر اولویت ما حل مشکلات افراد خسارت دیده است در مورد جابه جایی روستا بعد از فاز اول رسیدگی به مشکلاتی که در اولویت قرار دارند با توافق اهالی محل و مسئولان ذی ربط تصمیمگیری میشود.
سعید یزدانی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز اظهار کرد:در همان ساعت اولیه حادثه نیروها آب، برق، راه، بخشداری و بنیاد مسکن به منطقه اعزام شدند تا بتوانند در کوتاهترین زمان مشکلات زیرساختی را برطرف کنند و خوشبختانه آب، برق و پل ارتباطی وصل شد.
وی با بیان اینکه تصمیمات اتخاذی ستاد بحران نباید از روی احساس، هیجان و شوکآور باشد، افزود: در این شرایط باید تصمیمی گرفته شود که قابلیت اجرا داشته باشد و هم چنین با گرفتن یک تصمیم عجولانه منطقه را میزبان بحران دیگری نکنیم.
فرماندار شهرستان سوادکوه تصریح کرد: کوتاهترین راه حل ممکن، بهترین راه نیست با نظر تیم کارشناسی جهت برداشت سنگها اقدام میشود، برای دیواره سازی باید شیب منطقه، اندازه، حجم سنگها هم لحاظ شود.
رئیس ستاد بحران شهرستان سوادکوه تاکید کرد: مسئولیت تشخیص منازل غیرقابل سکونت با بنیاد مسکن است، کارشناسان این بنیاد آمار دقیقی از خانههای در معرض خطر و تخریبی تهیه کنند تا وام رهن و وام بلاعوض به حساب افراد واریز شود، برای منازل غیرقابل سکونت زیربنا ۱۰۰متر پروانه رایگان و تسهیلات تعلق میگیرد.
یزدانی در این جلسه مصوب کرد:بخشدار، رئیس ادارات برق، آب، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی عازم منطقه شوند و با کمک شورای محل آمار دقیق از میزان خسارت، انشعابات برق و آب ، تعداد دامداریها و تعداد راس دام تلف شده تهیه و از وصل بودن برق و آب تمام مشترکان تا عصر امروز مطئن شوند.
وی یادآور شد چهار سنگ پر خطر روستا را تهدید می کند، فردا با اعزام تیم کارشناسی مطالعات زمین شناسی تصمیمات لازم جهت خرد کردن یا برداشت این سنگها که در اولویت قرار دارد اتخاذ می شودد، از امشب نیز کشیک شبانه نیروی انتظامی و پایگاه مقاومت جهت حفظ امنیت منطقه نیز اعزام میشوند.
مجید عبدالهی مدیرعامل آب فاضلاب مازندران نیز ضمن تشکر از صبوری مردم منطقه اظهار کرد: انشعاب آب این روستا تحت پوشش اداره آب و فاضلاب نبوده اما با این حال نیروهای ما از دیروز در روستا مستقر شدند و آب روستا را وصل کردند، متاسفانه سقوط سنگ موجب تخریب مخزن آب تازه ساخت شد که با بازدید بعمل آمده نیاز به تعمیر، بتنریزی و احیا دوباره دارد که این امر در دستور کار سال ۹۹ قرار میگیرد.
قلینژاد معاون باسازی بنیاد مسکن مازندران نیز اظهار کرد: حسب مصوبه جلسه وام بلاعوض برای منازل تخریب شده و تسهیلات برای برای رهن منزل خانوادههایی که در معرض خطر قرار گرفتند معین شد و با اعلام آمار دقیق افراد همراه با اسناد مالکیت تا روز سهشنبه از طریق بانک مسکن چکهای خانههای تخریبی و لوازم منزل صادر میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0