کد خبر : 21919
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 15 ژوئن 2017 - 10:20
-

شایعات پیرامون تدفین همسر آیت‌الله علم الهدی صحت ندارد

شایعات پیرامون تدفین همسر آیت‌الله علم الهدی صحت ندارد

به گزارش قائم آنلاین،به منظور جلوگیری از گسترش شایعات مجازی در شبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین و جدیدترین شایعه منتشر شده در فضای مجازی که توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی نقل می‌شود را در بسته خبری «از شایعه تا واقعیت» بررسی می‌کند. *شایعه* پس از دفن همسر آیت الله علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس، در حرم امام رضا(ع)

به گزارش قائم آنلاین،به منظور جلوگیری از گسترش شایعات مجازی در شبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین و جدیدترین شایعه منتشر شده در فضای مجازی که توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی نقل می‌شود را در بسته خبری «از شایعه تا واقعیت» بررسی می‌کند.

*شایعه*

پس از دفن همسر آیت الله علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس، در حرم امام رضا(ع) شایعاتی پیرامون این موضوع و تهیه هزینه های دفن و کفن آن مرحوم در فضای مجازی منتشر شد.

* واقعیت*

 

اما در همین رابطه معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی عنوان کرد:

?آن دسته از خادمان حرم رضوی (رسمی، موروثی و افتخاری) که بر اساس قوانین و ضوابط آستان قدس از حق تدفیق خود و یکی از بستگان درجه یک در صحن‌های آزادی و جمهوری اسلامی و دیگر اماکن برخوردارند، می‌توانند طبق ضوابط مذکور از این حق خود استفاده نمایند یا به یکی از بستگان درجه یک خود انتقال دهند.
?آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه مشهد نیز از حق تدفین رایگان در صحن آزادی برخوردار بودند که این حق را به همسر مرحومه خود اختصاص دادند.
?این موضوع امری متداول است که همسران برخی از علما، فضلا و خدام بصورت رایگان در حرم دفن شوند و نمونه این موضوع را در حرم از گذشته تا به امروز بسیار داشته‌ایم.

همچنین علیرضا خوشنویس، خادم بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) طی یادداشتی نوشت: خدام حرم به ۴ گروه رسمی موروثی، رسمی، افتخاری و تشرفی تقسیم می شوند.

اگر در حکم رسمی کسی کلمه موروثی قید شده باشد، نسل آن شخص حکم جلو می رود و به ترتیب به پسر ارشد خانواده می رسد. صاحبان این نوع حکم ها کسانی هستند که جد یا پدر جد آنها در سال های بسیار دور خدمات ارزشمندی برای دین اسلام انجام داده اند یا هدیه بسیار بزرگی مانند ملک و زمین وقف حضرت رضا(ع) کرده اند؛ یا اینکه از علمای بزرگ بوده اند. حکم این خدام پس از مرگشان به پسر بزرگ آنها می رسد.

خدام رسمی دارای ۲ قبر در حرم هستند. فرق خدام رسمی موروثی و غیر موروثی در این است که حکم خادم غیر موروثی پس از مرگش به شخص دیگری منتقل نمی شود.

خادم افتخاری هم صاحب یک قبر در حرم می باشد و پس از مرگش، حکم وی اعتباری ندارد اما خدام تشرفی قبر ندارند و فقط در روزهای کشیک خود از غذای حضرت استفاده می کنند.

یک گروه هم خادم حقوق بگیر و کارمند آستان قدس رضوی هستند که فقط یک قبر دارند.

معمول بر این است، کسانی که حکم دارند مانند رسمی یا افتخاری را در صحن آزادی (صحن نو) یا صحن انقلاب( صحن کهنه یا سقاخانه اسماعیل طلایی) دفن می کنند. من به روایتی شنیده ام که صحن آزادی فعلی، باغ ششدانگ حضرت رضا(ع) بوده است.

توضیح اینکه حاج آقای علم الهدی خادم رسمی هستند و دو سهم قبر دارند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + 4 =