در اینجا ۱۳ خوراکی که حاوی بیشترین میزان چربیهای غیر اشباع و مفید هستند، و باید روزانه مصرف شوند، معرفی شده است:
روغن زیتون:
اصلیترین چربی سالم است و پژوهشهای بلند مدت نشان میدهد که مصرف مداوم آن منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت میشود. اجزای مختلف روغن زیتون شامل اسید اولئیک و secoiridoids منجر به کند شدن روند پیری میشود. تحقیقات همچنین نشان میدهد سبزیجات سرخ شده توسط روغن زیتون حاوی میزان آنتی اکسیدان بیشتری هستند.
ماهی:
همیشه از نسلهای مختلف شنیده ایم که ماهی غذای مغز است و آنهم به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در این ماده غذایی. مغز برای سالم ماندن نیاز به مصرف این چربیها دارد. دستورالعملهای جدید غذایی توصیه به مصرف ۸ اونس در هفته اسیدهای چرب امگا ۳ میکند و آن هم برای مبارزه با التهاب و بیماریهای مزمن.
آووکادو:
منجر به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود. محققان مکزیکی در سال ۲۰۱۴ اعلام کردند که مصرف منظم آووکادو علائم سندرم متابولیک را کاهش داده، قند خون را کنترل میکند و منجر به کاهش سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید میشود.
تخم مرغ:
تحقیقات نشان میدهد که مصرف صبح هنگام تخم مرغ میتواند احساس سیری را افزایش داده و در برابر مصرف شیرینی مقاومت ایجاد میکند.
آجیل:
آجیل ایده آلترین میان وعده از سوی طبیعت است و سرشار از ویتامین E. و اسیدهای چرب آمینه، به همراه اسیدهای چرب غیر اشباع. خوردن مصرف منظم گردو خطر ابتلا به دیابت را ۵۰ درصد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را ۳۰ درصد کاهش میدهد. ضمن این که خوراکی موثری در کمک به جلوگیری از بروز سکته مغزی است.
کره بادام زمینی:
مصرف منظم این خوراکی خطر ابتلا به سرطان سینه را به نحو چشمگیری کاهش میدهد و احساس سیری کامل ایجاد میکند.
روغن نارگیل:
نوعی اصلی از چربیهای اشباع شده به نام اسید لوریک در روغن نارگیل وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است ضمن این که به عنوان منبع انرژی مفید شناخته میشود.
شکلات تیره:
یک تکه شکلات تیره و مصرف آن در روز، محافظی برای قلب است. محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا گزارش داده اند که مصرف شکلات تیره، میکروبهای خوب روده مانند بیفیدوباکتریوم و باکتریهای اسیدلاکتیک را را رشد میدهد و منجر به تولید ترکیبات ضد التهابی برای بهبود سلامت قلب و عروق میگردد.
ماست یونانی:
در برابر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماریهای قلبی محافظت ایجاد میکند و یک منبع خوب چربیهای مفید بخصوص برای گیاه خواران است.
زیتون:
سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده است که به حفاظت از سلامت قلب کمک م. یکند. همچنین حاوی پلی فنولهای آنتی اکسیدان یاست که منجر به محافظت در برابر آسیب سلولی میشود؛ و غنی از آهن، مس و فیبر است.
دانهها:
دانه هایی مانند دانه کدو، کنف، کتان، چیا، آفتاب گردان و … سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که منجر به سرکوب التهاب میشود. همچنین منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین E. و آهن و منیزیوم محسوب میشود.
سویا:
منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع است که میتواند جایگزین گوشت باشد. سویا همچنین غنی از فیبر و ایزوفلاون؛ نوعی استروژن گیاهی است.
پنیر:
پنیرهای کم نمک و مصرف مداوم آنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و افزایش سطح کلسترول ال دی ال را کاهش میدهد. پنیرهای کهنه منبع خوبی از پروبیوتیکها هستند و هضم غذا را راحتتر میکنند. پنیر سرشار از فسفر، پروتئین و کلسیم است و به حفظ وزن سالم نیز کمک میکند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0