ذخیره سازی ۱۳۳هزار نمونه در بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی
به گزارش قائم آنلاین، دکتر مرتضی ضرابی چهارشنبه ۲۵ تیرماه با بیان این مطلب اظهار کرد: در حاضر در بانک خون بند ناف رویان ۱۳۳ هزار نمونه ذخیره شده است که از این میزان ۱۲۸ هزار نمونه در بانک خصوصی و پنج هزار نمونه در بانک عمومی ذخیره شده است که بزرگترین ظرفیت ذخیره سازی
به گزارش قائم آنلاین، دکتر مرتضی ضرابی چهارشنبه ۲۵ تیرماه با بیان این مطلب اظهار کرد: در حاضر در بانک خون بند ناف رویان ۱۳۳ هزار نمونه ذخیره شده است که از این میزان ۱۲۸ هزار نمونه در بانک خصوصی و پنج هزار نمونه در بانک عمومی ذخیره شده است که بزرگترین ظرفیت ذخیره سازی سلولهای بنیادی در سطح منطقه خاورمیانه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اصحاب رسانه نقش مهمی در فرهنگسازی و آگاهی بخشی در خصوص ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان در جامعه دارند، اظهار کرد: حدود یک هزار نمونه توسط دفتر نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف استان اردبیل در بانک خون بند ناف خصوصی ذخیرهسازی شده که با توجه به ظرفیت این استان میتواند این تعداد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان تفاوت بین بانک خون بندناف عمومی و خصوصی را در مالکیت اهداکنندگان عنوان کرد و گفت: در بانک خون عمومی خانوادهها خون بندناف نوزاد خود را اهدا میکنند و مالکیتی بر آن ندارند، در حالی که در بانک خصوصی قراردادی با افراد بسته شده و سلولهای بنیادی خون بندناف در مالکیت خانواده ذخیرهسازی میشود.
ضرابی با بیان اینکه در سطح کشور ۳۱ دفتر نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف و دو دفتر نمایندگی در کشور عراق و عمان فعال است، ادامه داد: خوشبختانه روند ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف در کشور رو به رشد است.
وی یادآور شد: یکی از منابع ارزشمند و غنی سلولهای بنیادی خون بندناف است که میتواند در زمان تولد نوزاد ذخیره سازی و بعد در درمان بسیاری از بیماریها موثر واقع شود.
دکتر ضرابی با بیان اینکه دانش و تحقیقات در حوزه ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف در کشور ما بومی سازی شده است، اظهار کرد: در بانک خون بند ناف دو نوع سلول بنیادی از خون و بافت بند ناف جدا سازی می شود که از جمله آن سلول بنیادی خون ساز است که میتواند در درمان بیماری های خونی موثر واقع شود و دیگری سلول بنیادی مزانشیم است که در بیماریهای غیر خونی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه پتانسیل درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری خونی و غیر خونی با استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف وجود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی با استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان بیماریها در حال انجام است که امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم از ظرفیتها و توانمندی این ذخیره ارزشمند بهرهمند شویم.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با اشاره به اینکه در کشور بیش از ۸۰ مورد درمان از طریق سلولهای بنیادی خون بند ناف داشتهایم، تاکید کرد: وظیفه ما توسعه بانک خصوصی و ذخیره نمونه برای خود خانوادههاست و برای توسعه بانک عمومی نیاز به حمایت دولت داریم.
ضرابی با بیان اینکه در حال حاضر از سلولهای بنیادی برای درمان بیماریهای خونی و فلج مغزی استفاده شده است، تصریح کرد: در بانک خصوصی، خانوادهها با عقد قرارداد، نمونه را برای استفاده اعضای خانواده خود ذخیره میکنند ولی در بانک عمومی، این نمونهها برای استفاده تمامی افراد جامعه اهدا میشوند.
وی با اشاره به انجام تحقیقات برای بهرهمندی از ضمائم زایمانی از جمله بافت بندناف، پرده آمنیوتیک و مایع آمنیوتیک جنینی، ادامه داد: پرده آمنیوتیک به عنوان پانسمان برای سوختگی یا زخمهای دیابتی و مایع جنینی نیز به عنوان درمانی برای صدمات غضروفی در ورزشکاران میتواند قابل استفاده باشد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان اضافه کرد: قصد توسعه محصول و ارایه خدمات در حوزه خدمات ذخیرهسازی پالپ دندان را داریم و نیز فراوری پرده آمنیوتیک نیز به عنوان زخمپوش ارایه خواهد شد.
ضرابی اظهار کرد: دستاوردهای دانش سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان در فاز اول تحقیقات نشان می دهد که سلول درمانی میتواند در تعدیل سیستم ایمنی بدن و ترمیم آسیبهای بیماری کووید ۱۹ موثر واقع میشود.
ضرابی ادامه داد: جلوگیری از دور ریز سلولهای بنیادی خون بند ناف، ذخیره سازی و صادرات آن میتواند موجب ارزآوری برای کشور شود.
ذخیرهسازی یک هزار نمونه خون بند ناف در استان اردبیل
در این نشست رییس جهادانشگاهی استان اردبیل نیز با اشاره به این که تاکنون حدود یک هزار نمونه خون بند ناف توسط دفتر نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف استان جمعآوری و ذخیره شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف میتواند در درمان برخی بیماریها صعب العلاج استفاده شود به همین منظور برای بهرهمندی استان از این ظرفیت ارزشمند، دفتر نمایندگی این بانک از سال ۱۳۸۷ راه اندازی و به صورت شبانهروزی آماده ارایه خدمات به مراجعه کنندگان است.
مهران اوچی اردبیلی اظهار کرد: سلولهای بنیادی خون بند ناف در زمان تولد نوزاد توسط کارشناسان بانک خون بند ناف رویان اردبیل با رعایت استانداردها و ارایه به موقع و صحیح خدمات دریافت و به بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان در تهران ارسال و ذخیرهسازی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: برای تسهیل ذخیره سازی سلولهای بنیادی، نمایندگی بانک خون سلول های بنیادی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی در بیمارستان های آرتا و قائم اردبیل مستقر شده است.
برچسب ها :مدیرعامل ، فناوری، پژوهشگاه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0