کد خبر : 225110
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 آگوست 2020 - 17:14
-

فوتبال ایران باید از فرصتی که فیفا و AFC داده بیشترین سود را ببرد

فوتبال ایران باید از فرصتی که فیفا و AFC داده بیشترین سود را ببرد

به گزارش قائم آنلاین، آنچه این روزها به دغدغه‌ای جدی برای فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تبدیل شده بود، به تنظیم تقویم مسابقات لیگ، جام حذفی و اردوهای تیم ملی ارتباط داشت. تقویمی که به دلیل فیفادی‌های سپتامبر، اکتبر و نوامبر کار را برای برنامه‌ریزی سازمان لیگ سخت و پیچیده می‌کرد، چراکه AFC قصد دارد

به گزارش قائم آنلاین، آنچه این روزها به دغدغه‌ای جدی برای فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تبدیل شده بود، به تنظیم تقویم مسابقات لیگ، جام حذفی و اردوهای تیم ملی ارتباط داشت. تقویمی که به دلیل فیفادی‌های سپتامبر، اکتبر و نوامبر کار را برای برنامه‌ریزی سازمان لیگ سخت و پیچیده می‌کرد، چراکه AFC قصد دارد دیدارهای باقیمانده لیگ قهرمانان آسیا را در ماه سپتامبر برگزار کند، اما حالا همه چیز به نفع فدراسیون فوتبال شد.

پیش از هر چیز، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ به دنبال تاریخی مناسب برای پایان دادن به بازی‌های لیگ، برگزاری دیدارهای باقیمانده جام حذفی و برگزاری اردوی تیم ملی بودند، به نحوی که به تقویم لیگ قهرمانان آسیا هم آسیبی وارد نشود. طبق برنامه قرار بود دیدارهای مرحله نیمه نهایی جام حذفی پیش از اردوی تیم ملی برگزار شود و دیدار فینال را زمانی که تقویم اجازه می‌دهد، برگزار کنند. اما مسئله اینجا بود که پس از اردوی تیم ملی بلافاصله لیگ قهرمانان آسیا (۲۴ شهریور تا ۱۲ مهر) به صورت متمرکز در قطر برگزار خواهد شد و قرار بود پس از این تاریخ اردوی تیم ملی برای دیدار ۱۷ مهر مقابل هنگ‌کنگ و ۲۲ مهر مقابل کامبوج برگزار شود. عملاً زمانی برای برگزاری دیدار فینال جام حذفی باقی نمی‌ماند، مگر اینکه استقلال و پرسپولیس که یکی از آنها پای فینال خواهند بود، از لیگ قهرمانان آسیا حذف شوند که چنین مسئله‌ای هم قابل پیش‌بینی نیست.

حالا، با لغو دیدارهای انتخابی جام جهانی سازمان لیگ این فرصت را دارد که با خیالی آسوده برای برگزاری فینال جام حذفی و همچنین آغاز فصل آینده لیگ برتر برنامه‌ریزی کند. طبق گفته سخنگوی فدراسیون فوتبال اردوی ماه سپتامبر تیم ملی برگزار خواهد شد، اما ممکن است این اردو کوتاه‌تر شود یا فرصتی برای برگزاری فینال جام حذفی پیش از آغاز لیگ قهرمانان آسیا وجود داشته باشد تا تقویم طولانی فصل ۹۹-۹۸ فوتبال ایران به این شکل بسته شود. در این صورت فرصتی مناسب هم برای سازمان لیگ وجود خواهد داشت تا برنامه‌ریزی بهتری برای فصل آینده داشته باشد.

همه اینها در کنار شرایط تیم ملی، بازهم پوئن مثبتی برای فوتبال ایران خواهد بود. بسیاری از لژیونرها مدت‌هاست بازی رسمی انجام نداده‌اند یا مانند بازیکنان داخلی فصلی پرنوسان را داشته‌اند. چند بار برگزاری تمرینات بدن‌سازی و آماده‌‌سازی، مسابقات فشرده، مصدومیت و… مسلماً روی عملکرد تیم ملی هم تأثیر خود را می‌گذاشت، اما حالا در صورتی که حتی در سریع‌ترین زمان ممکن ماه ژانویه بازی‌های انتخابی جام جهانی برگزار شود، بازیکنان تیم ملی هم با شروع فصل جدید رقابت‌های باشگاهی به آمادگی مناسبی می‌رسند. شاید تنها آسیب در این راه، دور بودن بازیکنان از هماهنگی در ترکیب تیم ملی باشد که این مسئله هم باید در بازی‌های دوستانه حل و فصل شود که کار چندان دشواری نیست.

این در حالی است که سایت «اسپورت» عربستان خبر داد زمان بندی جدید انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ در جلسه سپتامبر(شهریور) کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام می‌شود.

مجموع اتفاقات، نشان می‌دهد که تعویق مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ فرصتی بوده است که فیفا و AFC به فوتبال ایران داده‌اند و حالا باید با استفاده درست از این زمان و با برنامه‌ریزی مناسب برای برگزاری لیگ و اردوهای تیم ملی، بیشترین بهره را از این فرصت برد. از طرفی اگر تا آن زمان اساسنامه فدراسیون فوتبال به تأیید برسد و با برگزاری انتخابات تکلیف رئیس‌بعدی فدراسیون مشخص شود، بی‌ثباتی در فدراسیون هم به اتمام خواهد رسید تا تیم ملی با آرامش بیشتری دیدارهای باقیمانده خود را برگزار کند.

مشکل پرداخت حقوق مربیان تیم ملی
البته تعویق بیش از ۶ ماهه مسابقات انتخابی تیم ملی باعث خواهد شد دوران بیکاری مربیان خارجی تیم ملی از یک سال فراتر برود و فدراسیون‌ فوتبال موظف به پرداخت حقوق مربیانی باشد که کاری انجام نداده‌اند.

بی‌گمان هر چقدر کرونا باعث ضرر و زیان مشاغل مختلف در جهان شده است اما مربیان ملی در ماه‌های اخیر جزو پردرآمدترین شاغلان بودند که در ازای استراحت در منزل و تماشای بازی‌ها، حقوق و دستمزد خود را دریافت کرده‌اند.

حال این سؤال مطرح می‌شود که دستمزد مربیان ملی در دوران کرونا چطور پرداخت می‌شود. در همان روزهای نخست شیوع کرونا در جهان، اسکار تابارس، سرمربی کهنه کار تیم ملی اروگوئه بعد از ۱۲ سال به کار خود در این تیم پایان داد. هم‌چنین اماراتی‌ها که به واسطه منابع هنگفت دولتی و پول فروش نفت مشکلی از بابت پرداخت دستمزد مربیان ندارند، سرمربی تیم ملی کشورشان را کنار گذاشتند. در ایرلند شمالی نیز، ماکیل اونیل، بعد از ۹ سال مربیگری به دلیل تعویق مسابقات بین‌المللی به خاطر کرونا از سمتش استعفا کرد. در سایر کشورها مانند انگلیس نیز، گرت ساوت گیت ۳۰ درصد از دستمزد خود را کاهش داده است.

کارلوس کی‌روش، مربی پیشین تیم ملی ایران و کنونی کلمبیا و همین‌طور برانکو ایوانکوویچ، سرمربی تیم ملی عمان از جمله مربیانی بودند که در نخستین روزهای شیوع کرونا، درخواست کاهش دستمزدشان را برای کمک به فدراسیون‌های طرف قرارداد خود ارائه کردند.

البته فدراسیون فوتبال به علت مشکلات مالی متعدد هنوز مبلغی را به اسکوچیچ پرداخت نکرده ولی بعد از گذشت چندین ماه از فعالیت این مربی و به خصوص در آستانه فصل جدید فوتبال که مربیان در تدارک انتخاب تیم‌های جدید خود هستند، باید نحوه همکاری دو طرف مشخص و برای اهالی فوتبال اطلاع‌رسانی شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − 9 =