کد خبر : 226196
تاریخ انتشار : جمعه 21 آگوست 2020 - 16:39
-

مسجد، محور و پایگاه تحول اجتماعی و زمینه‌ساز تمدن اسلامی است

مسجد، محور و پایگاه تحول اجتماعی و زمینه‌ساز تمدن اسلامی است

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام ناصر میرمحمدیان- قائم مقام معاونت فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی- به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مساجد اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم در آیه‌ی ۱۱ سوره مبارکه رعد تاکید می‌کند که تغییر روح و اندیشه مردم، مقدمه‌ی هر تغییری بر اساس خواسته و اراده خداست و تا مردم

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام ناصر میرمحمدیان- قائم مقام معاونت فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی- به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مساجد اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم در آیه‌ی ۱۱ سوره مبارکه رعد تاکید می‌کند که تغییر روح و اندیشه مردم، مقدمه‌ی هر تغییری بر اساس خواسته و اراده خداست و تا مردم اراده نکنند، خدا برای تغییر آنها امری را مقدر نمی‌کند.

وی در ادامه افزود: اگر پذیرفتیم که بر اساس اندیشه اسلام ناب، تحول اجتماعی بر مبنای حرکت و قیام مردم صورت می‌گیرد، پس نباید مانند مدل غربی، برای تحول فقط به زیرساختها، سرمایه و امکانات توجه کنیم.

قائم مقام فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی مسجد را مهمترین پایگاه برای اجتماع مردم با رویکرد تحول اجتماعی ذکر کرد و بیان داشت: خداوند متعال برای دستیابی انسان به تحول اجتماعی، پایگاه‌هایی را برای اجتماع مردم، عبادت، معرفت‌افزایی و حرکت به سمت تمدن اسلامی تعریف کرده است که مهمترین آنها مسجد است.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان بیان کرد: محور این پایگاه‌ها (مساجد) و تجمع مردم هم همان روحانیون و عالمانی هستند که ما به آنها امام محله می‌گوییم.

قائم مقام معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه: محور شدن یک نقطه جغرافیایی به نام مسجد برای اهالی یک محله، به شدت در انسجام اجتماعی آنها اثرگذارست.

وی توصیف کرد: اینکه خداوند متعال برای حضور در مسجد و قرائت قرآن، عبادت، استغفار و مباحثه علمی و نماز جماعت ثواب ویژه تعیین کرده، در واقع حکمتش افزایش انگیزه در طیف‌های مختلف مومنان بوده تا حضور در مساجد هرچه باشکوه تر باشد.

میرمحمدیان اظهار کرد: اهمیت مسجد به دلیل طراحی و سازماندهی آن به‌عنوان مکان‌ اصلی در یک محله و حتی شهر یا روستا و مرکز همه شئون اجتماعی است همچنین مساجد محل برنامه‌ریزی و اقدام برای تحول اجتماعی محسوب می‌شود و نماد نوع تفکر ما و تفکر توحیدی است.

وی با اشاره به سیره نبوی در تاسیس حکومت اسلامی تاکید کرد: پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله وقتی وارد مدینه شدند اولین اقدامشان تعیین یک نقطه به‌عنوان مسجد بود و پس از آن اقامه نماز کردند. چراکه خداوند متعال در آیه ۴۱ سوره مبارکه حج می‌فرماید: «الذین ان مکناهم فی الارض أقام الصلاه و…» یعنی اولین گام برای حرکت یک جامعه اقامه نماز است.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان توضیح داد: اقامه نماز هم لوازمی دارد، و مهمترین موضوعش این است که شخصی به‌عنوان امام جماعت تعیین شود و از سوی دیگر مردم نیز به سمت او بیایند و پس از آن مکانی رای برای اقامه نماز مشخص کنند که این همان مقدمه‌ی تحول اجتماعی از منظر اسلام ناب است.

وی در پایان این بخش از گفتگو بیان داشت: اینکه امام خمینی رحمه الله علیه مساجد را سنگر برشمردند و تاکید داشتند این سنگرها را حفظ کنیم منظورشان چنین مساجدی بود. مساجدی که در مسیر تحول اجتماعی گام بردارند تا در رسیدن به تمدن اسلامی نقش‌آفرین باشند.

قائم مقام معاونت فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اظهار کرد: به همین دلیل در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌بینیم که مساجد را هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیت‌های اجتماعی می‌دانند و تاکید دارند که مسجد در تقویت فکری و ترغیب مردم به فعالیت‌های مختلف اجتماعی نقش اساسی دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 1 =