کد خبر : 228434
تاریخ انتشار : دوشنبه 7 سپتامبر 2020 - 16:57
-

ترامپ در تقلا برای حل بحران شورای همکاری خلیج فارس قبل از انتخابات نوامبر

ترامپ در تقلا برای حل بحران شورای همکاری خلیج فارس قبل از انتخابات نوامبر

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از “الخلیج (فارس) آنلاین”، درحالی که موعد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در حال نزدیک شدن است، جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا سفری را به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آغاز کرد تا بتواند به دستاوردهای خارجی برسد که موضع ترامپ را در رقابت با جو بایدن،

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از “الخلیج (فارس) آنلاین”، درحالی که موعد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در حال نزدیک شدن است، جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا سفری را به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آغاز کرد تا بتواند به دستاوردهای خارجی برسد که موضع ترامپ را در رقابت با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری تقویت کند. همزمان ترامپ اقداماتی را برای موفقیت طرحش برای حل بحران این شورا انجام می‌دهد.

با اینکه سفر کوشنر به قطر، عربستان، امارات و بحرین بیشتر برای گرفتن تایید و حمایت از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود، بحران شورای همکاری خلیج فارس یکی از محورهای دیدار وی با مسؤولان این کشورها بود.

کوشنر چهارشنبه(دوم سپتامبر) حین رسیدن به دوحه گفت که کشورش نقش دیپلماتیکی را در پشت پرده در توافق اسرائیل و امارات ایفا کرد و امیدوار است این مساله درباره بحران شورای همکاری خلیج فارس نیز اتفاق بیفتد. وی گفت: رهبران کشورهای این شورا همگی معتقدند بحران بیش از حد طولانی شده و خواهان راه حل هستند.

کوشنر گفت، پادشاه و ولیعهد عربستان کاملا واضح گفتند که خواهان خاورمیانه‌ای بهتر هستند و از نزدیک تحولات در امارات را دنبال می‌کنند.

کشورهای شورای همکاری خلیج فارس واکنشی به اظهارات کوشنر نداشتند اما به نظر می‌رسد دولت آمریکا راهکاری را ارائه می‌کند که بخشی از آن شامل عادی‌سازی روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با اسرائیل است. اظهارات کوشنر درباره این دو پرونده بود.

در عین حال کاخ سفید از تماس تلفنی دونالد ترامپ با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان خبر داد که در جریان آن بر لزوم مذاکره برای حل بحران شورای همکاری خلیج فارس تاکید شد.

یک منبع دیپلماتیک آمریکایی اعلام کرد واشنگتن مذاکراتی با کشورهای این شورا برای حل بحران با قطر دارد و این اقدام با همکاری کویت و در فضای مثبتی صورت می‌گیرد.

به گفته این منبع، تلاش‌ها برای حل بحران با رهبری مسؤولان کاخ سفید و وزارت خارجه از جمله کوشنر صورت می‌گیرد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت اخیرا اعلام کرد کوشنر به ریاض هشدار داده که در صورتی که به درخواست عادی‌سازی روابط پاسخ ندهد فرصت بایدن برای پیروزی در انتخابات تقویت می‌شود.

توافق عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی دستاورد خارجی بزرگی برای ترامپ است که با شکست‌های بزرگی در داخل و خارج مواجه شده است. برای همین او بر حل بحران شورای همکاری خلیج فارس نیز حساب باز کرده است؛ بحرانی که برخی می‌گویند خود ترامپ بخشی از آن و حتی شاید دلیل اصلی آن است.

ترامپ موضع جانبدارانه‌ای در قبال اسرائیل دارد و همین یکی از دلایل بحران شورای همکاری خلیج فارس است. قطر بیشتر از فلسطینی‌ها حمایت می‌کند برعکس بقیه طرف‌های بحران که بیشتر طرف اسرائیل هستند.

تمام طرف‌ها برای حل مساله فلسطین بر پایبندی‌شان به طرح صلح عربی که ریاض سال ۲۰۰۲ مطرح کرد، تاکید دارند اما واقعیت این است که ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره بیشتر طرح معامله قرن ترامپ را تایید می‌کنند؛ طرحی که قطر معتقد است مساله فلسطین را از بین می‌برد و ظلم به فلسطینی‌هاست.

قبل از ورود کوشنر به منطقه، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه سفر و بر تمایل کشورش برای حل بحران این شورا برای مقابله با خطر ایران تاکید کرد.

واشنگتن ژوئیه زمانی که مسؤولان ارشد قطر، امارات و عربستان را گردهم آورده بود و با آن‌ها به توافقی درباره یک ساختار برای حل اختلافات رسید، تقریبا داشت بحران را حل می‌کرد اما ابوظبی در لحظات آخر این تلاش‌ها را به شکست کشاند.

با نزدیک شدن موعد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که تحلیلگران آن را دشوارترین در تاریخ آمریکا می‌دانند، دولت ترامپ عزم خود را برای پایان دادن به بحران شورای همکاری خلیج فارس جزم کرده است تا با انتقادات زیادی که در معرض آن قرار می‌گیرد، مقابله کند.

ترامپ با انتقادات زیادی به دلیل شکستش در پایان دادن به اختلافاتی که بر منافع آمریکا تاثیر گذاشته، مواجه است. به ویژه اینکه ترامپ در قانع کردن ریاض و ابوظبی به باز کردن حریم هوایی‌شان در مقابل هواپیماهای قطر شکست خورده است.

بعد از چند روز از سفر پامپئو و کوشنر به ریاض، پادشاه عربستان پیام مکتوبی را برای نواف الاحمد الجابر الصباح، معاون امیر کویت و ولیعهد این کشور فرستاد. این پیام که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان آن را تحویل داد، درباره آخرین تحولات در منطقه و مسائل مشترک است.

کویت از اوایل بحران میانجیگری را برعهده گرفت و در این راستا از حمایت آمریکا و اروپا برخوردار شد اما این میانجیگری هیچ فایده‌ای نداشت.

خالد الجابر، مدیر مرکز پژوهش‌های “مینا” در واشنگتن گفت: تحرکات کوشنر در راستای اقدامات سابق دولت ترامپ به ویژه درباره عادی‌سازی روابط است. ترامپ بعد از چهار سال فاجعه‌بار به دنبال موفقیت‌های خارجی به ویژه در پرونده‌های مهم است. کوشنر به اندازه‌ای که به دنبال تحقق اهداف انتخاباتی است به دنبال حل بحران شورای همکاری خلیج فارس نیست. دولت ترامپ پرونده‌های بزرگی پیش رویش دارد که می‌خواهد آن را حل کند و به عقیده من این بحران جزو آن‌ها نیست.

وی گفت: کوشنر طی سفر اخیرش از اینکه واکنش گسترده مردمی به اقدام امارات، عربستان و بحرین را تا حدودی وادار به عقب‌نشینی کرده است، شوکه شد. کوشنر همچنین از اظهارات قطر و کویت که بر لزوم تحقق راهکار تشکیل دو کشور تاکید کردند، غافلگیر شد. بعد از کاری که امارات کرد حل بحران بسیار دشوار است. کوشنر درحالی که میزان این چالش‌ها را درک می‌کند از منطقه خارج شد. با این حال دولت ترامپ اینگونه تبلیغ می‌کند که این سفرها بخشی از موفقیت‌های خارجی اوست تا بتواند با این کار بر موضع ترامپ در انتخابات تاثیر مثبت بگذارد.

وی گفت: این بحران دستکم تا پایان سال ۲۰۲۰ پابرجاست و آینده این بحران و دیگر بحران‌های منطقه در گرو انتخابات آمریکاست.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده − هفت =