مقایسه برنامههای دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حوزههای مختلف
به گزارش قائم آنلاین، احمدرضا یوسفی، فعال اقتصادی، در یادداشتی ، نوشته است: برخلاف رشد اقتصادی مداوم در چندین سال گذشته، در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی کاهش شدیدی داشت. طبق گزارش BEA (https://www.bea.gov/data/gdp/gross-domestic-product) در سه ماهه دوم سال، تولید ناخالص داخلی (GDP) کاهش ۳۱.۴ درصدی داشته است. هم چنین پیش بینی میشود که رشد اقتصادی
به گزارش قائم آنلاین، احمدرضا یوسفی، فعال اقتصادی، در یادداشتی ، نوشته است: برخلاف رشد اقتصادی مداوم در چندین سال گذشته، در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی کاهش شدیدی داشت. طبق گزارش BEA (https://www.bea.gov/data/gdp/gross-domestic-product) در سه ماهه دوم سال، تولید ناخالص داخلی (GDP) کاهش ۳۱.۴ درصدی داشته است. هم چنین پیش بینی میشود که رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ کاهشی معادل ۸ درصد داشته باشد. با این حال پس از شکست کرونا و اتمام این بیماری همهگیر، انتظار میرود، ایالات متحده شاهد رشد اقتصادی ناگهانی و بزرگی باشد.
تمامی این مسایل، باعث میشود که برنامه اقتصادی نامزدهای انتخابات ۲۰۲۰ اهمیت ویژهای برای مقبولیت نامزدها پیدا کند. آنها باید ثابت کنند که میتوانند اقتصاد آمریکا را به خوبی مدیریت کنند.
دو نامزد اصلی دونالد ترامپ (نامزد حزب جمهوری خواه) و جو بایدن (نامزد حزب دموکرات) برنامههای اقتصادی خود را در حوزههای زیرساختهای اقتصادی-معیشتی، مالیات، درمان، تجارت، اشتغال و دستمزد، تغییرات آب و هوایی ارایه دادهاند. برنامه اقتصادی دو نامزد و رویکردشان نسبت به ایران را به طور خلاصه در ذیل خواهید خواند.
زیرساختهای اقتصادی-معیشتی
ترامپ در کمپینهای خود دایما بر ساختن دوباره آمریکا تاکید دارد و به دنبال لایحه زیرساختها است. او درخواست دومین بسته حمایتی کرونا را در کنگره اعلام کرده است که ارزش آن به میزان ۲ تریلیون دلار است. با توجه به ارزش بسیار بالای این طرح و عدم رضایت اعضای حزب جمهوری خواه، ترامپ شانس چندانی برای دستیابی به این طرح نخواهد داشت. او هم چنین اطلاعات چندانی از چگونگی انجام این طرح بیان نکرده است.
جو بایدن یک برنامه زیرساختی ۱۰ ساله به ارزش ۱.۳ تریلیون دلار ارایه داده است. در این طرح او به دنبال کاهش کامل گازهای گلخانهای در آمریکاست و با ایجاد شغل به دنبال بهبود وضعیت طبقه متوسط آمریکایی است. او بر گسترش انرژیهای پاک و سرمایهگذاری بر روی راه سازی (پل، جاده، آزادراه و …) و بهبود وسایل نقلیه در قسمتهای فقیرنشین تاکید میکند. این نامزد انتخاباتی، شیوه تامین مالی خود را با تغییر اقدامات ترامپ برای مالیات شرکتها بیان میکند. او معتقد است که کاهش راههای فرار مالیاتی و برون سپاری، باعث میشود که شرکتها مالیات عادلانه خود را بپردازند. او میگوید که راههای فرار مالیاتی که به جای تکریم کار کردن، سرمایهداری را ارزش میدانند باید بسته شوند و یارانه سوختهای فسیلی قطع گردد.
مالیات
دولت ترامپ در پیشنهاد بودجه فوریه ۲۰۲۰، خواستار تمدید اصلاحات مالیاتی سال ۲۰۱۷ شد و درخواست تمدید قانون کاهش عوارض و مشاغل مالیاتی بعد از ۲۰۲۵ را ارایه داد. این کاهشهای مالیاتی در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۳۰ هزینهای نزدیک به ۱.۵ تریلیون را برای دولت فدرال خواهد داشت. او هم چنین خواستار لغو اعتبارات برای انرژیهای تجدید پذیر، ارایه اعتبارات مالیاتی برای طرح بورس تحصیلی و افزایش ۱۵ میلیون دلاری بودجه خدمات درآمد داخلی در طول یک دهه شد.
در مقابل، بایدن قصد افزایش مالیاتها را دارد. طبق برنامه، بالاترین نرخ مالیات بر درآمد را از ۳۹٪ به ۳۹.۶٪ و بالاترین نرخ مالیات بر درآمد شرکت را از ۲۱٪ به ۲۸٪ افزایش میدهد. او درصدد است تا مالیات امنیت اجتماعی برای افرادی که دریافتی بالاتر از ۴۰۰.۰۰۰ دلار دارند، و مالیات بر عوامل سرمایهای (بازارهای غیرمولد و موازی بخش تولید) و سود سهام با نرخ عادی را برای کسانی که درآمدی بالای یک میلیون دلار در سال دارند، وضع کند. نرخ مالیات سود حاصل از شرکتهایی که تابعه خارجی شرکتهای آمریکایی هستند، دو برابر خواهد شد و به ۲۱ درصد میرسد.
طبق گزارش مرکز سیاستهای مالیاتی، طرح بایدن برای مالیاتها، درآمد دولت فدرال را در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ به میزان ۴ تریلیون دلار افزایش میدهد. این طرح در جهت کاهش فشار در طبقه متوسط جامعه است.
اشتغال و دستمزد
در ماه اگوست نرخ بیکاری حدود ۸.۴ درصد افزایش داشته است. بنابراین هر کدام از نامزدها باید برنامه و سیاستهای کارآمدی را ارایه دهند.
سیاستهای ترامپ برای ایجاد اشتغال عموما بر پایه مقررات زدایی و کاهش مالیات است. ترامپ وعده داده است که با همین اهرمها طی ده ماه، ۱۰ میلیون شغل جدید و ده میلیون تجارت کوچک ایجاد میکند. با توجه به بهبود بیش از انتظار رشد شغلی در تابستان امسال، جمهوری خواهان معتقدند که نیازی به محرک بیشتری از سمت دولت نبوده و با توجه به شواهد، اقتصاد به خودی خود در حال بهبود است. ایده ترامپ برای ایجاد اشتغال از طریق لایحهای زیرساختی به ارزش ۲ تریلیون دلار است. او همچنین گفته است که دوست دارد حداقل دستمزد فدرال را افزایش دهد، اما ترجیح میدهد که این کار را به ایالتها بسپارد.
این درحالی است که بایدن و هم قطاران دموکرات او معتقدند که در این دوره بیکاری شدید، دولت باید هزینه بیشتری برای کمک به کارگران صرف کند. بایدن به دنبال اعتباردهی مالیاتی به شرکتهایی است که بتوانند شغلهای جدیدی را ایجاد کنند. او همچنین مجازات مالیاتی را برای شرکتهایی که به محصولات وارداتی روی میآورند، درنظر گرفته است. توجه ویژه او بر ایجاد شغل برای طبقه متوسط جامعه است که شامل ایجاد زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر، موسسات لنگرگاه و صنایع انعطاف پذیری آب و هوا است. او به دنبال افزایش حداقل دستمزد فدرال به ۱۵ دلار است، هم چنین قصد دارد تا گرین کارتهای مبتنی بر اشتغال را به حدود ۱۴۰.۰۰۰ مورد در سال و بیشتر افزایش دهد.
تغییرات اقلیمی
ترامپ میگوید که تغییرات اقلیمی و آب و هوایی یک دروغ محض است. او از حامیان استفاده از سوختهای فسیلی است. وی به عنوان رئیس جمهور، قوانین زیست محیطی را لغو کرده و قصد دارد میلیونها هکتار زمین عمومی را برای حفاری اجاره کند و روند طولانی را برای خروج از توافق نامه آب و هوای پاریس آغاز کرده است.
در مقابل رقیب او، بایدن، به شدت معتقد به لزوم انجام اقدامات برای بهبود وضعیت آب وهوایی است. او به دنبال اقتصادی با انرژی پاک است و در نظر دارد تا قبل از ۲۰۵۰ انتشار گازهای مضرر گلخانهای را به صفر برساند (کربن زدایی). بایدن خواستار پیوستن به قرارداد پاریس است. او قصد ندارد که فرکینگ و حفاری را ممنوع کند ولی مجوزهای جدید حفاری نفت و گاز را در سرزمین های فدرال و فرا مرزی را ممنوع خواهد کرد.
سیاست خارجی دو نامزد انتخاباتی نسبت به ایران
ترامپ در دوره اول خود نشان داد که موافق مذاکرات با ایران نبوده و از توافق برجام، که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما انجام شده بود، خارج شد. او همچنین مخالف مداخلات نظامی در منطقه خاورمیانه بود اما پس از عقب نشینی و با افزایش تنش با ایران، نیروهای بیشتری را به منطقه اعزام کرد. همچنین در حمله ژانویه، دستور ترور سردار قاسم سلیمانی را صادر نمود.
در مقابل، بایدن خواستار رویکردی سیاسی با ایران و ورود دوباره به برجام، در صورتی که ایران به محدودیتهای خود در توافق هستهای عمل کند، است. او بیان میکند که حمله ژانویه (ترور سردار سلیمانی)، ایران و ایالات متحده را در مسیر تضاد و اختلاف قرار داده است. او همچین اشاره میکند که لازم است ارتش ایالات متحده تمرکز بیشتری بر منطقه ضد تروریسم و همکاری با متحدان محلی داشته باشد. او برخلاف ترامپ، مخالف حمایت جنگ عربستان بر ضد یمن است.
برچسب ها :مالیات، انتخابات،ترامپ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0