کشف معادن پنهان فلزی در برخی استانهای کشور
به گزارش قائم آنلاین، دکتر علیرضا شهیدی در گفتوگو ، با تاکید بر اینکه از نظر این سازمان اکتشافات معدنی در سطح خاتمه یافته تلقی میشود، افزود: شناسایی و پیجویی که از مراحل اولیه اکتشافات معدنی است، از ماموریتهای سازمان زمین شناسی است و ما بر این اساس تاکنون بالغ بر ۹۴۵ هزار کیلومتر مربع
به گزارش قائم آنلاین، دکتر علیرضا شهیدی در گفتوگو ، با تاکید بر اینکه از نظر این سازمان اکتشافات معدنی در سطح خاتمه یافته تلقی میشود، افزود: شناسایی و پیجویی که از مراحل اولیه اکتشافات معدنی است، از ماموریتهای سازمان زمین شناسی است و ما بر این اساس تاکنون بالغ بر ۹۴۵ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور را در این زمینه بررسی کردیم.
وی اظهار کرد: نتیجه این بررسیها، انتشار اطلس منابع معدنی بوده است که در آن مکانها و نواحی از کشور را که قابلیت اکتشاف مواد معدنی بیشتری در آن ها وجود دارد، نشان دادیم.
شهیدی ادامه داد: به منظور درک بهتر از منابع زیر زمینی و اکتشاف ذخایر پنهان معدنی که بر روی زمین هیچ آثار و شواهدی نمیتوانیم بیابیم، از فناوریهای حوزه ژئوفیزیک هوایی بهره بردیم و تاکنون حدود ۱۶۵ هزار کیلومتر خطی دادههای مورد نظر در این زمینه را برداشت داشتهایم.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی هدف این سازمان در این زمینه را برداشت داده به وسعت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتری مربع دانست و خاطر نشان کرد: از این رو بر اساس برنامهها، ۲۵ درصد سطحی را که در مرحله اول اکتشاف ذخایر پنهان در نظر گرفته بودیم، عملیاتی کردیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با تزریق اعتیارات بیشتر بتوانیم به هدف ۲ میلیون و ۷۵۰ کیلومتر مربع خطی برسیم که در این صورت انقلاب عظیمی در زمینه اکتشاف ذخایر پنهان صورت خواهد گرفت.
شهیدی، با اشاره به دادههای به دست آمده از ژئوفیزیک هوایی در مساحت ۱۶۵ هزار کیلومتر خطی، توضیح داد: از آنجایی که در این فاز، استفاده از مغناطیسی را در اولویت قرار دادیم؛ از این رو به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان فلزی همچون آهن، مس و طلا بودیم که دادههای ما نشان داد که در پهنه سقز کردستان توانستیم به اکتشاف معادن خوب آهن دست یابیم.
وی با تاکید بر اینکه در استانهایی مانند خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و سمنان که پروژه ژئوفیزیک هوایی را انجام داد،یم توانستیم مواد معدنی خاصی را کشف کنیم، خاطر نشان کرد: تاکنون بالغ بر ۸۰۰ آنومالی ژئوفیزیک هوایی را کشف کرده ایم.
رییس سازمان زمین شناسی در خصوص استفاده از تصاویر ماهوارهای برای کشف ذخایر معدنی پنهان، توضیح داد: تصاویر ماهوارهای اطلاعات پایه را قبل از استفاده از ژئوفیزیک هوایی به ما میدهد و در کنار آن با تلفیق لایههای مختلفی مانند نقشههای زمین شناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک زمینی، آتراسیوم و هیدروژئوشیمی، مدلی به دست میآید که در مدلسازیها میتوانیم برآورد کنیم که در استانهای مختلف چه عنصر معدنی وجود دارد.
وی ادامه داد: بر اساس این مدلسازیها میتوانیم پروازهای ژئوفیزیک هوایی را انجام دهیم.
برچسب ها :اکتشاف، ژئوفیزیک، معدن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0