میزان نیاز بدن به تخم مرغ در یک هفته
به گزارش قائم آنلاین،یک تخم مرغ درشت حاوی حدود ۱۸۶ میلی گرم کلسترول است. که این مقدار تقریباً معادل حداکثر مقدار کل مصرف مجاز روزانه برای فردی با بیماری قلبی است. بنابراین در روزهایی که تخم مرغ می خورید سعی کنید سایر منابع حاوی کلسترول نظیر گوشت قرمز، پنیر، کره را محدودکنید. همچنین روش طبح
به گزارش قائم آنلاین،یک تخم مرغ درشت حاوی حدود ۱۸۶ میلی گرم کلسترول است. که این مقدار تقریباً معادل حداکثر مقدار کل مصرف مجاز روزانه برای فردی با بیماری قلبی است.
بنابراین در روزهایی که تخم مرغ می خورید سعی کنید سایر منابع حاوی کلسترول نظیر گوشت قرمز، پنیر، کره را محدودکنید. همچنین روش طبح غذاها نیز درمقدار کلسترول موجود در آن ها موثر است از روش های طبخ بدون روغن، بخار پز، آب پز یا پخت با اسپری روغن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که تمام کلسترول در بخش زرده تخم مرغ است بنابراین شما می توانید هر تعداد سفیده تخم مرغ را که می خواهید بخورید.
باورهای غلط تخم مرغی
این نوشتار برگرفته از کتاب « تخممرغ ،معجزه ای در سفره » است که توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و با همکاری ستاد کشوری ترویج مصرف تخممرغ به چاپ رسیده و شما را با باورهای غلطی که در جامعه درباره مصرف تخممرغ رواج پیدا کرده است آشنا می کند .
امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سال های متمادی بر روی افراد زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته و ثابت کرده اند خوردن تخممرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط جنس، سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می تواند مناسب و مفید هم باشد .
خوردن تخممرغ در گروه های جمعیتی مختلف دنیا و یا در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول ندارد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از آن است که سرانه مصرف تخممرغ در فرهنگ های مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماری های قلبی نداشته و حتی در بروز بیماری های قلبی-عروقی در افرادی که یک تخممرغ در هفته و کسانی که یک تخممرغ در روز میخورند ارتباطی مشاهده نشده است
آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع بویژه نوع ترانس است و نه کلسترول های غذایی و در تخم مرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخممرغ در بدن تولید میشود، از نوع HDL (کلسترول خوب)و LDL کم آتروژنیک است.
وجود فرآورده های دامی خاص در رژیم غذایی بطور آشکار باعث کاهش احتمال بروز حمله ی قلبی میشود.تخم مرغ، محصولات لبنی و ماهی بطور غیر مستقیم باعث کاهش مرگ و میر ناشی از حمله ی قلبی میشوند. مصرف مقادیر زیادی از این غداها ۲۰ درصد خطر فوت در اثر حمله ی قلبی را کم میکند.
به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ میکنیم؟
مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده ،کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری بدلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود در این افراد مصرف یک تخم مرغ در روز بلامانع است و در برخی موارد توصیه میشود بیشتر هم ممکن است انجام شود. تخممرغ از ۸ ماهگی در کودکان قابل مصرف بوده و توصیه میشود تا یک سالگی ۱ زرده کامل،یک روز در میان و از ۲ سالگی به بالا یک تخممرغ در روز در برنامه ی غذایی کودکان وارد شود.
چه افرادی باید در مصرف تخممرغ احتیاط کنند؟
گرچه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ کامل ملاحظاتی صورت پذیرد ولی به دلیل خواص ویژه و منحصر بفردی که در تخممرغ وجود داشته است و عدم مصرف آن میتواند کمبود ترکیبات ضروری مثل کولین ،لوتئین و گزانتین را به همراه داشته باشد لذا نباید مصرف تخممرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف ،مقدار مصرف آن با پزشک معالج کاهش یابد که حتی در بیماران مبتلا به دیابت ،فشار خون بالا و بیماری قلبی-عروقی تا حدود ۳ عدد در هفته نیز پیشنهاد میشود.
البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پر نمک نیز همراه تخم مرغ خود داری شود و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در اینصورت نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروههای خاص مفید هم خواهد بود./ر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0