کد خبر : 239172
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 12 نوامبر 2020 - 16:20
-

برداشت روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز در ایران

برداشت روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز در ایران

به گزارش قائم آنلاین، امیرحسین زمانی‌نیا، در یک میزگرد وزارتی در آستانه برگزاری بیست‌ودومین نشست وزیران نفت و انرژی جی‌ئی‌سی‌اف، در واکنش به سخنان محمد سانوسی بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) درباره بهبود بازار گاز اظهار کرد: فکر می‌کنم سخن جناب بارکیندو بسیار گویا بود. ما هم امیدواریم که چنین شود. ما

به گزارش قائم آنلاین، امیرحسین زمانی‌نیا، در یک میزگرد وزارتی در آستانه برگزاری بیست‌ودومین نشست وزیران نفت و انرژی جی‌ئی‌سی‌اف، در واکنش به سخنان محمد سانوسی بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) درباره بهبود بازار گاز اظهار کرد: فکر می‌کنم سخن جناب بارکیندو بسیار گویا بود. ما هم امیدواریم که چنین شود. ما فکر می‌کنیم که بهبود رخ می‌دهد، البته با سرعتی کمتر از آنچه پیش‌تر انتظار می‌رفت. تا آنجا که به ایران مربوط می‌شود، ویروس کرونا آسیب زیادی به ما وارد کرده است.

زمانی‌نیا گفت: اکنون ما روزانه بیش از ۴۰۰ تن از جمعیت ۸۰ میلیونی خود را از دست می‌دهیم و روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند، این تا حدی نتیجه افت شدید درآمدهای کشور است.

وی افزود: اکنون، تحریم‌ها ما را از صدها میلیارد دلار درآمد محروم کرده است و این تا حدودی خدمات سلامت ما را برای رسیدگی به افراد مبتلا به این ویروس، به خطر انداخته، اکنون ترکیبی از تحریم‌ و همه‌گیری ویروس کرونا سبب از دست دادن روزانه بیش از ۴۰۰ نفر از هموطنان شده است.

نماینده ایران در هیئت اجرایی جی‌ئی‌سی‌اف گفت: ترکیب ویروس کرونا و ویروس ترامپ سبب شد روزانه بیش از ۴۰۰ تن از هموطنانمان را از دست بدهیم.

وی آثار مخرب ویروس ترامپ (تحریم‌های ترامپ علیه ایران) بر تولید گاز ایران را بیشتر از آثار مخرب ویروس کرونا دانست و افزود: یکی از منافع ویروس ترامپ یا همان تحریم‌ها علیه ما این است که ما به‌طور فزاینده‌ای در حال جدا کردن اقتصاد ملی‌مان از درآمدهای حاصل از سوخت‌های فسیلی هستیم.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین نشستی که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود، نقطه مقابل توسعه بازار سوخت‌های فسیلی است، افزود: با برگزاری مجازی این نشست، بیش از ۲۰۰ اتومبیل به فرودگاه نرفتند، بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ بلیت خریداری نشد، هواپیماها از سراسر جهان به الجزایر پرواز رفت و برگشت نداشتند و این تعریف «دوره جدید» است.

نماینده ایران در هیئت اجرایی جی‌ئی‌سی‌اف تصریح کرد: «دوره جدید»، برای من اصطلاح بسیار جالبی است، در حال یادگیری مسائل تازه، روش‌های نو یا کارآمد برای تجارت هستیم، این شرایط شاید توجه بیشتر به محیط زیست و شناخت نقش فناوری در تجارت باشد. اکنون، تا آنجا که به ایران مربوط می‌شود ویروس کرونا نسبت به ویروس دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ تأثیر کمتری بر تجارت گاز ما داشته است. ویروس کرونا تأثیری بر تولید گاز ما نداشته است.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت ضمن اظهار امیدواری به بهبود بازار گاز در میان‌مدت و بلندمدت، گفت: همان‌طور که چشم‌انداز جهانی گاز نشان داد، پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ میلادی سهم گاز از سبد انرژی جهان افزایش یابد و از ۲۳ درصد کنونی به حدود ۲۸ درصد برسد، بنابراین امیدواریم و فکر می‌کنیم که تغییر رفتار مصرف‌کننده نیز برای توسعه بازار مفید خواهد بود.

به گزارش ایسنا، بیست و دومین نشست سالانه وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) بعد از ظهر پنجشنبه (۲۲ آبان‌ماه) از طریق ویدیو کنفرانس برگزار می‌شود. وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی‌ئی‌سی‌اف در بیست‌ودومین نشست وزارتی این مجمع درباره مسائل کنونی مربوط به صنعت گاز و حوزه‌های مرتبط از جمله ژئوپلیتیک، اقتصاد و پایداری انرژی گفت‌وگو می‌کنند.

۲۰ عضو این مجمع همچنین به مسائلی همچون افزایش تعداد اعضا، بودجه سالانه، جایزه جدید جی‌ئی‌سی‌اف و ششمین نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف در سال ۲۰۲۱ می‌پردازند. افزون بر این، نشریه‌های جی‌ئی‌سی‌اف، گزارش کوتاه‌مدت سالانه بازار گاز و چشم‌انداز جهانی گاز ۲۰۵۰، در حالی که بولتن آماری سالانه رونمایی می‌شود، بررسی خواهد شد.

نشست فوق‌العاده هیئت اجرایی جی‌ئی‌سی‌اف برای نهایی کردن دستور کار و مسائل مهم بیست‌ودومین نشست وزیران این مجمع روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۱۹ و ۲۰ آبان‌ماه) برگزار شد.

الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، جمهوری اسلامی ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا، ۱۱ عضو اصلی جی‌یی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، قزاقستان، مالزی، نروژ، عمان، امارات و پرو، به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.

کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۶ درصد از تولید گاز جهان، ۷۲ درصد از ذخایر گازی جهان، ۵۵ درصد از سهم انتقال گاز با خط لوله و ۶۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 5 =