افزایش تولید داخلی نهادههای گلخانهای با فناوران بومی
به گزارش قائم آنلاین، واردات نهادههای گلخانهای سالانه ارز زیادی از کشور خارج میکند و بخش بزرگی از بازار این حوزه وارداتی است. در حالی که توان داخلی برای تولید این محصول کاربردی در کشور وجود دارد و زیستبوم فناوری و نوآوری با همکاری بخش دولتی میتواند این نیاز را پاسخ دهد. بر همین اساس کارگروه
به گزارش قائم آنلاین، واردات نهادههای گلخانهای سالانه ارز زیادی از کشور خارج میکند و بخش بزرگی از بازار این حوزه وارداتی است. در حالی که توان داخلی برای تولید این محصول کاربردی در کشور وجود دارد و زیستبوم فناوری و نوآوری با همکاری بخش دولتی میتواند این نیاز را پاسخ دهد.
بر همین اساس کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرد تا با برگزاری نشست آنلاین فعالان صنعت گلخانه کشور، نیازهای فناورانه این حوزه را شناسایی و با کمک توان دانشبنیانها نسبت به رفع آنها اقدام کند.
این نشست با حضور فعالان صنعت گلخانه کشور و با تمرکز بر موضوع تامین نهادههای گلخانهای برگزار شد. در این رویداد آخرین وضعیت کشور در زمینه «تولید نهادهها و بستر کشت گلخانه»، «چالشها» و «گلوگاههای این بخش از صنعت» مورد بررسی قرار گرفت.
جهانگیر پرهمت، قائممقام کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در ابتدای این رویداد با ارائه گزارشی از برآورد اولیه میزان واردات نهادهها و نیاز کشور در این زمینه، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از ظرفیتهای بخش خصوصی و با همراهی و تسهیلگری بخش دولتی تلاش دارد سهم تولید داخلی از بازار نهادههای مصرفی در گلخانه را که در حال حاضر بیشتر آنها وارداتی هستند، افزایش دهد.
مجید بصیرت، عضو هیات علمی موسسه تحقیقاتی خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست، با اشاره به ظرفیتهای موجود برای تولید این نهادهها بر بستر کشت ضایعات محصولات کشاورزی بهخصوص ضایعات خرما، اظهار کرد: تلاشهای انجام شده برای تدوین دانش فنی و تجاریسازی این بسترها باید توسعه یابد.
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی ریاست جمهوری، در ادامه این نشست، داریوش سالمپور، مجری طرح توسعه گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی، چشماندازی کلی از توسعه سطح کشت گلخانهها ترسیم کرد و گفت: تمامی نیازهای مطرح شده در کشور با توجه به وضعیت فعلی ۲۰ هزار هکتاری سطح گلخانههای کشور مطرح شده است در صورتی که طبق پیشبینی برنامه، اگر ۲۸ هزار هکتار دیگر به مساحت گلخانههای کشور اضافه شود، این نیاز بالاتر میرود و مشارکت بیشتر بخش خصوصی برای تولید نهادههای بومی ضروری است.
در پایان این نشست تأکید شد کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پذیرای پیشنهادات اجرایی و کاربردی بخش خصوصی و تحقیقاتی برای بومیسازی تمامی نهادههای گلخانهای مورد نیاز کشور است همچنان که در زمینه بستر کشت، تلاشهای مؤثری آغاز شده است و تلاش میشود تا سال آینده بخش عمدهای از بستر کشت مورد نیاز در داخل کشور تولید و به بهرهبرداری برسد.
برچسب ها :کارگروه، محیط زیست،فناوری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0