کد خبر : 250289
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 18 فوریه 2021 - 12:15
-

شاد جایگزین آموزش نیست

شاد جایگزین آموزش نیست

به گزارش قائم آنلاین، محسن حاجی میرزایی در نشستی با حضور نمایندگان معلمان استان البرز که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، افزود: دغدغه تمام انسان ها در تمام جوامع، پیشرفت است و کسی به دنبال پسرفت نیست زیرا مطلوب تمام افراد این است و جهت و سمت و سوی زندگی هم این گونه

به گزارش قائم آنلاین، محسن حاجی میرزایی در نشستی با حضور نمایندگان معلمان استان البرز که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، افزود: دغدغه تمام انسان ها در تمام جوامع، پیشرفت است و کسی به دنبال پسرفت نیست زیرا مطلوب تمام افراد این است و جهت و سمت و سوی زندگی هم این گونه است.

وی با بیان اینکه بچه ها وقتی به دنیا می آیند ناتوان و نادان هستند و به سرعت هم دانا و هم توانا می شوند، اظهار داشت: آن چیزی که انسان را دانا و توانا می کند از یادگیری است. فرایند دانایی و توانایی که محصول جریان یادگیری است به کیفیت یادگیری ارتباط دارد و هر چقدر کیفیت یادگیری بهتر باشد دانایی و توانایی بیشتر و در نتیجه پیشرفت میسر می شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ عاملی نمی تواند به اندازه یادگیری، پیشرفت یک جامعه را میسر کند، تصریح کرد: پیرو یادگیری است که الگوهای تعاملات جمعی شکل می گیرد و با شکل گیری تعاملات جمعی نهادها شکل می گیرد و با نهادها جامعه شکل می گیرد.  وقتی می گوییم معلمان افسران سپاه پیشرفت هستند به گزاف نمی گوییم که آینده جامعه را معلمان می سازند.

حاجی میرزایی افزود: این آینده ای که ساخته می شود به کار معلم بستگی دارد و اگر معلم کارش را با تامل و اندیشه انجام دهد این اتفاق می افتد. در دنیا هیچ کاری را نمی شود نشان داد که قادر است تا این حد سازندگی پایدار ایجاد کند و تغییرات ریشه ای و پایدار ایجاد کند و هیچکدام پایداری تغییری که در ذهن و اندیشه و رفتار یک دانش آموز ایجاد می شود را ندارد.

وی با طرح این سوال که معلمان در کجای زندگی ما قرار دارند، گفت: رفتار و حرکات معلمان در ذهن و روح کودکان و نوجوانان ما حک می شود و ما به عنوان معلم افراد را در بهترین دوره زندگی شان در اختیار داریم که این امکان را به ما می دهد که جامعه آینده را شکل بدهیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دیدن خودمان در یک چنین جایگاه و موقعیت و منزلت خطیری اولین مسئولیت ماست، افزود: معلمان مصلحان بزرگ اجتماعی و تصویرگران آینده جامعه هستند و تمام تصاویری که در اندیشه خود از یک جامعه مطلوب تصویر می کنیم با توان و دست توانمند و کارآمد معلمان شکل می گیرد.

حاجی میرزایی جایگاه و موقعیت معلمان را رفیع و خطیر دانست و اظهار کرد: آنکس که رفتارها را می سازد و در اذهان ماندگار می کند معلمان هستند و شما معلمان می توانید در جامعه جاودانه شوید و فهم عمیق، درست و روشن از این نقش حیاتی و آرمانی داشته باشید.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نخستین معلم خدا و دومین معلم انبیای الهی هستند، گفت: تمام مصلحین معلم هستند و تمام آن هایی که درد جامعه دارند معلم اند، معلمان می توانند بار را از روی دوش جامعه بردارند و می توانند آینده را جذاب کنند و زندگی را با کیفیت کنند. یادگیری دروس در نهایت باید شرایطی را فراهم کند تا افراد متفاوتی را بسازیم و برای اینکه بهتر زندگی کنیم و روی پای خود بایستیم و برای مثال اگر این فیزیک و شیمی و ریاضی نتواند به دانش آموز کمک کند که از جای خود برخیزد کارکرد اصلی و نهایی خود را نداشته است.

وی افزود: در سند تحول بنیادین و تحولی که در آموزش و پرورش به دنبال آن هستیم به دنبال چنین رویکردی هستیم، رویکردی که هدفش پرورش انسان ها و آماده کردن آن ها برای قبول کردن مسئولیت های اجتماعی است. ما نیامدیم تا افراد را تربیت کنیم تا کنکور خوبی بدهند و رتبه های خوبی به دست بیاورند، ما آمده ایم انسان تربیت کنیم، فردی تربیت کنیم که می تواند روی پای خود بایستد و مستقل و شریف و توانمند باشد.

حاجی میرزایی گفت: در سند تحول بنیادین محتواها در هم کلاف می شود و دروس بی ارتباط با هم نیستند زیرا کلاف می شوند تا چیزی که بافت و محصول آن را تشکیل می دهد تبدیل به یک انسان هویت دار و توانمند و خلاق شود.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه یک معلم باید هر روزش را با یک سوال شروع کند، اضافه کرد: این چراها است که ذهن را باور می کند و خلاقیت ها را آشکار می کند و ذهن را منسجم و منضبط می کند.

وی با بیان اینکه اکنون زمان خاصی در دنیا است و کرونا آمده و بساط همه را به هم ریخته است، افزود: کرونا در کنار مخاطراتی که برای سلامت دارد، این فتنه فراگیر جهانی حرف و پیامی نیز دارد. کرونا آمده تا چیزی را یاد بدهد به طوری که وقتی زلزله می آید تعداد زیادی افراد ممکن است فوت کنند که دلیلش ضعیف بودن و غیرعلمی بودن سازه ها است.

حاجی میرزایی ادامه داد: تمام تحولات تاریخ بشری محصول این رنج هاست به طوری که دانش پزشکی وقتی توسعه پیدا کرد که بیماری وجود داشت و بیماری چراغ راه تحول در دانش پزشکی شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید چیزی را که خراب شده درست و با کیفیتی که می خواهیم بسازیم، افزود: نظام آموزشی پس از کرونا آسیب دیده و این شبکه گسترده ۱۶.۵ میلیونی که با یک مناسباتی با هم ترکیب می شد پیوندش از بین رفته است.

وی گفت: معلم باید با دانش آموزش در ارتباط باشد و مطمئن شود که دانش آموزش دروس را فراگرفته و سوال کند تا بفهمد که اینکار چگونه درست انجام شود.

وی افزود: اکنون در حال کسب تجربه بزرگی در زندگی مان هستیم و بسیار تجربه ارزشمندی در حال شکل گیری است و اگر این دوران گذشت و ما توانمندتر نشده بودیم غصه می خوریم که چه موقعیت طلایی را از دست دادیم.

وزیر آموزش و پرورش بستر شبکه شاد را یک مولود ۱۰ ماهه دانست و اظهار داشت: هیچوقت نمی توان گفت که شاد به بلوغ کاملش رسیده بلکه برای پیشرفت راه دارد و راه حل های جدید جلوی پای ما می گذارد.

حاجی میرزایی تاکید کرد که شاد جایگزین آموزش نیست بلکه شاد یک ابزار است که داده اند تا شما از این ابزار برای کارتان استفاده کنید. از معلمان می خواهم و معتقدم یک فرصت کم نظیری فراهم شده تا نقش معلم به درستی درک شود و باید خودمان و جامعه ارزیابی درستی از این نقش داشته باشند و فرصتی فراهم شده تا توانمندتر شده و مهارت هایمان را توسعه دهیم.

وی یادآور شد که در ابتدای کرونا طبق گزارش یونسکو ۶۹ درصد معلمان در دنیا با مسیر آموزش مجازی آشنا نبودند و اکنون این توانایی معلمان در حال افزایش است و معلم توسعه می یابد. اکنون این ابزار بسیاری از توانایی های واقعی معلمان را توسعه داده است و فرصت طلایی پیدا کرده اند که ارزشیابی دقیقی از توانایی و مسوولیت پذیری خودشان داشته باشند.

حاجی میرزایی در ادامه به برخی از سوالات معلمان پاسخ داد که از جمله این سوالات در خصوص اینترنت شاد بود که پاسخ داد: اینترنت در شاد رایگان است و اگر وجهی دریافت شود پیگرد قانونی دارد.

وی همچنین در خصوص ساعت حق التدریس ها گفت: این ساعات کم نشده و قاعده آن تغییر نیافته است.

به گزارش مرکزاطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش همچنین در خصوص تجهیزات هنرستان ها بیان داشت: در هنرستان ها تا ۹ سال قبل هیچ امکاناتی توزیع نشده بود و اکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان امکانات توزیع کردیم و سیاست من توسعه تجهیزات و هنرستان ها است تا به هدف قانونی ۵۰ درصد برسیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − هشت =