به گزارش قائم آنلاین،اگر فرزند شما تشخیص بلوغ زودرس گرفته، لازم است خطرات و مضرات بلوغ زودرس را بشناسید و حداقل بدانید چه خطراتی در کمین فرزند شما است. از بلوغ زودرس چیزی نمیدانید؟ این مطلب رابخوانید. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
مشکلات فردی
عوارضی نظیر ضعف بدن، افت تواناییهای ذهنی، بروز و ظهور اضطراب، هیجانات پردامنه و غیرقابلکنترل، بروز حالت یاس و تزلزل روحی، اختلالات عصبی، کندی در رشد فکر و. از جمله مسائل فردی است که کودک را شدیدا دچار مشکل میکند. این ویژگیها روی کارکردهای طبیعی او تاثیرگذار است و نمیگذارد او مانند همسالانش بازی کند، با دیگران ارتباط برقرار کند یا در مدرسه به بهترین نتایج برسد. این مشکلات باعث میشود کودک از رشد طبیعی خودش جا بماند و حتی با وجود هوش طبیعی که دارد، در مدرسه پایینتر از بقیه به نظر برسد.
مشکلات اجتماعی
بلوغ زودرس، باعث عوارضی از قبیل: خشونت و لجاجت، عصیان در برابر دیگران و تن دادن به انزوا و گوشهگیری میشود. کودکی که با بقیه همسالانش در مدرسه یا سایر محیطها فرق دارد، دغدغههایی دارد که دیگر همسالانش حتی بدانها فکر هم نمیکنند و نگرانیهایی دارد و استرسهایی را تحمل میکند که او را از بقیه متمایز و جدا میکند، نمیتواند رابطه خوبی با بقیه داشته باشد. دچار احساس شرم و نگرانی میشود و خودش را تنها میبیند.
مشکلات روانی
افرادی که دچار بلوغ زودرس میشوند از نظر روانی دچار مشکلات زیادی خواهند شد. رشد اندامها و بروز علائم بلوغ در نوجوانان کمسن در مقایسه با سایر همسالان، باعث ایجاد اضطراب شدید در این کودکان و والدین آنها میشود. از سوی دیگر، در ارتباط والدین و فرزندان آنقدر رودبایستی و پنهانکاری و مانع وجود دارد، که کودکان نمیتوانند مشکلاتشان را با والدین در میان بگذارند و این امر هم، اضطراب مضاعفی را بر آنها تحمیل میکند.
این در حالی است که والدین باید به جای جبههگیری و رویگردانی، انتظار چنین علائمی را داشته باشند و آن را پیگیری کنندو خیلی مهم است که در چنین مواردی، والدین با کودکان ارتباط خوبی بگیرند و همه آنچه لازم است بدانند را به شکل درست در اختیار آنها قرار بدهند، قبل از این که بچهها این اطلاعات را از همکلاسیها و دوستان خود بهطور ناقص و نامفهوم دریافت کنند.
مشکلات اخلاقی
بلوغ زودرس از لحاظ اخلاقی هم یک مشکل خوانده میشود به این علت که نوجوان از نظر عقلانی، فکری و هیجانی، یک کودک به حساب میآید، اما از نظر جسمی و هورمونی، ویژگیهای نوجوانان بزرگتر را دارد. به همین دلیل، این بچهها خیلی مستعد مورد سواستفاده قرار گرفتن خواهند بود. آنها نمیدانند با تکانههای خود چه کنند و وارد جریانهایی میشوند که کودکی به سن و سال آنها به طور طبیعی از آنها سر در نمیآورد. این، یک مشکل جدی و خطرساز است، تا جایی که میتواند به طور جدی کوک را در معرض مشکلات فراوان قرار دهد.
بلوغ زودرس گاهی خطر مرگ هم دارد!
درست است که بلوغ زودرس در دختران شایعتر از پسران است، اما این مسئله در دختران معمولا علت پاتولوژیک ندارد. این در حالی است که در پسران وقتی علائم بلوغ زودرس مشاهده میشود، این نگرانی وجود دارد که اتفاق بیمارگونهای در حال وقوع باشد.
به بیان سادهتر، گاهی بلوغ در شرایطی آغاز میشود که فرد دچار تومور مغزی است یا آنسفالی مغزی دارد. این آسیبهای مغزی باعث میشوند تغییرات هورمونی که آغازکننده بلوغ هستند زودتر ایجاد شوند که در این حالت به آن بلوغ ثانویه یا مرضی میگویند. عفونتهای مغزی، ضربههای مغزی، تومور مغزی و مصرف داروهای استروژن و آندروژن قبل از بلوغ، از مهمترین عوامل بلوغ زودرس بیمارگونه در پسران است. به همین دلیل هم بروز بلوغ زودرس در پسران باید جدی گرفته شود و در صورت مشکوک شدن به چنین مسئلهای، هر چه زودتر باید بررسیهای لازم انجام شوند.
آمارها نشان میدهند که بلوغ زودرس با علت نامعلوم، در دختران ۸۰ درصد و در پسر بچهها ۴۰ درصد است. به همین دلیل در دختران زیر ۶ سال، معمولا از مغز ام، آر آی گرفته میشود. ولی در پسرها در هر سنی باید این عکسبرداری صورت بگیرد تا مشخص شود علت بلوغ زودرس آسیب عصبی نیست، به همین دلیل در پسران بخصوص وقتی بلوغ زیر ۹ سال اتفاق میافتد باید سی تی اسکن مغزی صورت بگیرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0